۲۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۰۹

سجادی در نشست خبری:

وزارت و کمیته المپیک مسئول نتایج اینچئون نیستند/ قحط‌‌ الرجال نیست که سرپرست فوتبال شوم

وزارت و کمیته المپیک مسئول نتایج اینچئون نیستند/ قحط‌‌ الرجال نیست که سرپرست فوتبال شوم

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان با تکذیب حضورش در فدراسیون فوتبال به عنوان سرپرست گفت: قحط‌ الرجال نیست که بعد از 27 سال دوباره سرپرست فوتبال شوم. وی همچنین از پیش‌بینی در مورد مدال‌آوری کاروان ایران در بازی‌های آسیایی امتناع کرد و گفت مسئول اصلی نتیجه‌گیری در این بازی‌ها، خود فدراسیون‌ها هستند، نه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک.

به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله سجادی در آغاز نشست خبری که امروز شنبه در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، به فعالیت‌هایی که طی چند ماه گذشته (از 7 مهر ماه) بر روی انجام آن نظارت داشت، اشاره کرد و اظهار داشت: طی این مدت، تلاشم این بود که کارهای اصلی مرتبط با این معاونت را سازماندهی کنم تا فعالیت فدراسیون‌ها بر اساس یک برنامه‌ریزی از قبل پیش‌بینی شده باشد.
مجامع انتخاباتی و عمومی فدراسیون‌ها یکی از بخش هایی بود که روی آن کار شد، تا اندازه‌ای هم طبق اهداف‌مان پیش رفتیم. مجامعی بود که 3- 4 سال برگزار نشده بود و ما آنها را برگزار کردیم. البته کارمان در این زمینه همچنان ادامه دارد.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: آماده‌سازی تیم ها برای حضور در مسابقات برون‌مرزی مردان و زنان در رده‌های سنی مختلف، دیگر محور کاری ما طی این مدت بود. در این رابطه تاکیدمان بر روی حضور شایسته تیم‌های اعزامی بود. فدراسیون ها هم همکاری خوبی داشتند و ما هم نظارت کامل که خروجی آن نتایج خوبی است که در رشته های مختلف بدست آمده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات کمی داشتیم، اما فدراسیون ها با همین اعتبارات کار را پیش بردند، به بازی‌های آسیایی اشاره کرد و گفت: در رابطه با این بازی ها هماهنگی و همکاری هایی با کمیته ملی المپیک داشتیم تا دوباره کاری نشود. نظارت خوبی بر کار فدراسیون ها شد، طوری که آنها از آمادگی خوبی برخوردار هستند و امیدوارم نتیجه تلاششان را در اینچئون ببینند.

سجادی کسب سهمیه برای المپیک 2016 را یکی دیگر از محورهای مورد توجه معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش طی چند ماه گذشته عنوان کرد و یادآور شد: در این زمینه هم فدراسیون ها تلاش خوبی داشتند. البته برای خیلی از رشته ها چگونگی کسب سهمیه المپیک تغییر کرده طوری که باید یکسری امتیازات بگیرند و در مسابقات مختلفی شرکت داشته باشند تا موفق به کسب سهمیه شوند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه طی این مدت و از دی ماه تقویم فدراسیون ها نیز مورد بررسی قرار گرفت، خاطر نشان کرد: از همکارانمان در وزارت ورزش برای هر فدراسیون یک رابط گذاشتیم که کارهای نظارتی را انجام می دهند. با آنها جلسه داریم، گزارش های مکتوبشان را بررسی می کنیم. در مجموع سعی‌مان کمک به فدراسیون ها است.

وی تفاهم‌نامه مالی با فدراسیون ها را یکی از موارد مورد توجه عنوان کرد و گفت: با هر 48 فدراسیون جلسه داشتیم و بر اساس تقویمشان، فعالیت هایشان را در 6 محور تقسیم بندی کردیم. بر اساس یکی از این محورها فدراسیون ها ملزم هستند 15 درصد بودجه خود را میان هیات های استانی توزیع کنند. در کل بر اساس این تفاهم نامه ملاک پرداخت به فدراسیون ها، عملکرد آنها در هر دوره سه ماهه است در واقع این یک روش کنترلی است و خوشبختانه فدراسیون ها هم نهایت همکاری را با ما در این زمینه داشته اند.

سجادی با بیان اینکه حضور بازرس ها در فدراسیون ها بر اساس اساسنامه آنها پیش بینی شده، تاکید کرد: این موضوع به معنای مچ‌گیری نیست، بلکه برای نظارت بیشتر است. بازرس ها هر 2 ماه و هر 6 ماه یکبار گزارشی می دهند که در معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای بررسی می شود و به موارد لازم رسیدگی خواهد شد.

نصرالله سجادی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در بخش پرسش و پاسخ خبرنگاران در مورد شایعه حضورش در فدراسیون فوتبال به عنوان سرپرست اظهار داشت: این موضوع را تکذیب می‌کنم و هر کس آن را اعلام کرده شایعه‌پراکن بوده است. ضمن اینکه من 27 سال پیش رئیس فدراسیون فوتبال بودم و قحط الرجال نیست که دوباره این مسئولیت را برعهده بگیرم و سرپرست فوتبال شوم.

وی ادامه داد: در رابطه با فدراسیون فوتبال و انتخابات دوره پیش آن هم باید بگویم آن انتخابات کاملا تایید شده بود در آستانه بازی های آسیایی به فضای آرام نیاز است. بهتر است اینگونه مسائل مطرح نشود.

سجادی در رابطه با کشتی و حضور همزمان این رشته در بازی های آسیایی و مسابقات قهرمانی جهان نیز توضیح داد و گفت: جلسه ای با خادم و هاشمی داشتیم و همچنین جلسه ای جداگانه با اعضای کادر فنی کشتی و در نهایت در رابطه با چگونگی حضور کشتی گیران در مسابقات جهانی و بازی های آسیایی با توجه به همزمان بودن این دو رویداد به تفاهم رسیدیم بر این اساس مقرر شد در چهار وزن کشتی آزاد و فرنگی، کشتی گیران اعزامی به مسابقات جهانی در بازی های آسیایی هم حضور داشته باشند، اما در سه وزن دیگر کشتی آزاد و فرنگی نفرات جداگانه ای برای این دو رویداد معرفی شود.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در رابطه با تعداد نفرات کاروان ایران در بازی های آسیایی با توجه به اینکه 24 مرداد آخرین فرصت برای اعلام فهرست اسامی کاروان ایران بود، گفت: البته از این تاریخ به بعد احتمال تغییر در اسامی اعلام شده با توجه به مسائلی مانند آسیب دیدگی وجود دارد ضمن اینکه در این صورت فرد جایگزین باید از بین نفراتی باشد که در فهرست اولیه اعلام شده بودند. در هر صورت تعداد ورزشکاران اعزامی در هر 22 رشته ای که قرار است در بازی های آسیایی حضور داشته باشند، مشخص است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت ورزش و کمیته از نظر بودجه هیچ مشکلی بابت اعزام ورزشکاران به بازی های آسیایی ندارد، خاطر نشان کرد: در این رابطه آقای جهانگیری معاون رئیس جمهور هم قول کمک داده است و بنابراین ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

سجادی در رابطه با استفاده ورزشکاران از ارز 2600 تومانی و تبعیت از این نرخ ارز برای حضور در بازی های آسیایی نیز گفت: از ابتدای سال ورزشکاران از ارز با این قیمت استفاده می کنند، البته بنا به دستور ما.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش مهر مبنی بر اینکه با توجه به برگزاری نشست های مشترک میان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش، آیا وزارت ورزش در صورت کسب هرگونه نتیجه توسط کاروان ایران در بازی های آسیایی حتی اگر این نتایج بد و دور از انتظار باشد مسئولیت آن را برعهده خواهد گرفت، گفت: البته این اولین بار نیست که اینگونه نشست ها برگزار می‌شود، اما در کل وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک، فدراسیون ها را پشتیبانی کرده اند و این فدراسیون ها هستند که مسئول اصلی نتیجه گیری در مسابقات به حساب می آیند، آنهم برای همه رویدادها نه فقط بازی های آسیایی.

وی در این رابطه ادامه داد: در رابطه با چگونگی نتیجه کاروان ایران، سهمی تقسیم نمی کنند. فدراسیون‌ها زحمت می کشند و باید پاسخگوی نتایجشان هم باشند. در این رابطه رسانه ها هم نقش خیلی مهمی دارند.

سجادی در پاسخ به دیگر پرسش مهر مبنی بر اینکه ارزیابی وزارت ورزش و جوانان از مدال آوری کاروان ایران در بازی های آسیایی چیست؟، گفت: در این رابطه مسئولان فدراسیون ها طی نشست های جداگانه ارزیابی خود را ارائه خواهند کرد. من هیچ رقمی و عددی در قالب پیش بینی نمی گویم چون آن را بیشتر پیشگویی به حساب می آورم.

این مقام مسئول تصریح کرد: البته با شناختی که از بازی های آسیایی دارم، باید بگویم این دوره از بازی‌ها سخت تر از همیشه است چون کره میزبانی آن را برعهده دارد کره ای ها هر موقع میزبان بودند بیشترین مدال طلا را نسبت به دیگر ادوار حضورشان بدست آورده اند.

وی در این رابطه به گزارشی که آن را تقدیم آقای جهانگیری هم کرده بود، اشاره کرد و گفت: از بعد از پیروزی انقلاب ما در 8 دوره بازی های آسیایی شرکت کردیم. در بازی های 1982 هند با 12 مدال هفتم شدیم. در بازی های 1986 سئول با 22 مدال چهارم شدیم، در بازی های 1990 پکن با 18 مدال پنجم شدیم، در بازی های 1994 هیروشیما با 26 مدال ششم شدیم، در بازی های 1998 بانکوک با 34 مدال هفتم شدیم، در بازی های 2002 بوسان کره با 36 مدال دهم شدیم، در بازی های 2006 دوحه و 2010 چین هم به ترتیب با 48 و 59 مدال ششم و چهارم شدیم.

سجادی ادامه داد: بر اساس این آمار ما در بازی های 2002  نسبت به دوره قبل آن تعداد بیشتری مدال گرفتیم اما از رده هفتم به دهم نزول کردیم. طبق آماری که از رده بندی کشورها در ادوار مختلف بازی های آسیایی دارم، اگر کشوری بخواهد در این بازی ها اول شود به طور میانگین باید 105 مدال طلا کسب کند. برای دوم و سوم شدن نیاز به 69 و 49 مدال است. کشور چهارم باید به طور میانگین 21 مدال طلا بگیرد و این رقم برای کشور پنجم و ششم هم 16 و 12 مدال است. با این اوصاف پیش بینی خود من این است که کشوری که می خواهد چهارم شود، باید بین 22 تا 25 مدال بگیرد.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به دیگر پرسش مهر مبنی بر اینکه آیا هرگونه نتیجه گیری کاروان ایران در بازی های آسیایی را می توان ملاکی برای ارزیابی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش طی چند ماه گذشته عنوان کرد، تاکید کرد: یک رویداد ملاکی برای ارزیابی نیست، البته ورزش ما نتیجه‌گرا است و معمولا اینگونه ارزیابی می کنند در صورتی که نباید چنین باشد، این بازی ها می تواند یکی از ملاک‌ها برای ارزیابی باشد.

در ادامه پرسش و پاسخ خبرنگاران از نصرالله سجادی، وی در رابطه با اساسنامه مربوط به اتنخابات فدراسیون‌ها گفت: من در 3 ماه پایانی سال، مصاحبه هایی داشتم و طی آن گفتم که آیین‌نامه انتخابات باید اصلاح شود. آن زمان ثبت‌نام خیلی از فدراسیون‌ها برای برگزاری مجمع انتخاباتی هنوز انجام نشده بود. در هر صورت ما آیین‌نامه مورد نظر را بعد از اصلاح فروردین ماه به تصویب رساندیم و آن را آماده ارائه به شورای معاونین کردیم.

وی با تاکید بر اینکه این آیین‌نامه از 8 تیر ماه قابل اجرا است و آیین‌نامه قبلی دیگر اعتبار لازم را ندارد، بیان کرد: البته در رابطه با فدراسیون‌هایی که ثبت‌نام آنها پیش از این تاریخ انجام شده بود، به احترام افراد ثبت‌نام شده، اعلام کردیم که این آیین‌نامه در مورد آنها اجرایی نمی شود، اما اگر فدراسیونی از این تاریخ به بعد ثبت نام داشته باشد حتی اگر ثبت نام مجدد داشته باشد، این آیین‌‎نامه در مورد آن اجرا خواهد شد. باید بگویم بر اساس آیین‌‎نامه جدید اگر 4 ماه از فرصت ثبت‌نام بگذرد و به هر دلیلی نتیجه استعلام نیاید، باید دوباره ثبت‌نام شود. این زمان در آیین‌‎نامه قبلی 3 ماهه بود.

سجادی تاکید کرد: تصویب آیین‌‎نامه در رابطه با مجامع انتخاباتی هیچ دخالتی محسوب نمی شود. بنابراین نمی تواند منجر به لغو فدراسیون‌ها از طرف مجامع جهانی شود.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش مهر که آیا پیش از بازی های آسیایی هیچ مجمع انتخاباتی برگزار نمی شود، یا در این رابطه برنامه ای در دستور کار دارید؟، خاطر نشان کرد: در رابطه با رشته هایی که در این بازی ها حضور دارند، تصمیم برای برگزاری مجامع انتخاباتی آنها پیش از اعزامشان نداریم، اما در مورد فدراسیون هایی که به بازی های آسیایی نمی روند، این احتمال وجود دارد که در صورت دریافت استعلام آنها انتخاباتشان را پیش از بازی های آسیایی برگزار کنیم.

تیم فوتبال امید و چگونگی حضور این تیم- از نظر رده سنی در- بازی های آسیایی دیگر موضوعی بود که وی در رابطه با آن گفت: طی دومین جلسه ای که برای بازی های آسیایی داشتیم، این موضوع مطرح شد که تیمی به این اینچئون اعزام شود که بازیکنانش 21 ساله باشند. این تصمیم با در نظر گرفتن آماده‌سازی برای المپیک گرفته شد و من هم از آن استقبال کردم. در کل از سال 2010 مقرر شد که تیم‌های زیر 23 سال در بازی های آسیایی شرکت کنند و من هم موافق این موضوع هستم، اما سرمربی تیم امید بعد از حضور در ایران درخواست کرد که چند بازیکن بالای 21 سال در ترکیب تیمش داشته باشد. این تصمیم با در نظر گرفتن یکسری مسائل فنی گرفته شد، به هر حال این تصمیم فدراسیون است و ما هم دخالت نمی کنیم. آنها خودشان مسئول هستند، اما نظر خود من این است که المپیک مهمتر از بازی‌های آسیایی است.

کد خبر 2350751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha