۸ شهریور ۱۳۹۳، ۷:۵۸

استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران:

آسیبهای اجتماعی زنانه نشده است

آسیبهای اجتماعی زنانه نشده است

استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران در مورد افزایش آسیب های اجتماعی و همچنین زنانه شدن آنها در کشور گفت: پدیده های آسیب شناختی را نمی توان با بررسی یک منطقه و یا یک محل به کل کشور تعمیم داد به همین دلیل نمی توان گفت که آسیبهای اجتماعی در کشور زنانه شده است.

دکتر غلامرضا علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: معمولا در شهرهای بزرگ و کلانشهرها به دلیل خرده فرهنگ های زیادی که کنار هم زندگی می کنند، پاره ای از رفتارها و ناهنجاری هایی مشاهده می شود که باعث بروز آسیب هایی در جامعه خواهد شد اما نمی توان این پدیده را به کل جامعه آماری کشور اختصاص داد بنابراین استان هایی مانند تهران ممکن است به دلیل تغییر الگو و یا سبک زندگی دچار آسیب هایی شوند اما این دلیلی نیست برای اینکه در استان دیگری نیز همان آسیب وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برخی از مدیران ما به دلیل نگرانی از سلامت اجتماع برخی از ارتباط ها و ناهنجاری های اجتماعی را یک رفتار نهادینه شده تلقی می کنند و بر همین اساس احساس نگرانی می کنند، گفت: این درست نیست، به دلیل اینکه پاره ای از این رفتارهای نادرست در سطح اجتماع هستند و به عمق آن ورود پیدا نمی کنند و وارد لایه های دینی و ارزشی مردم نیز نخواهند شد و به نوعی خود اصلاحی نیز شکل می گیرد بنابراین وجود یک پدیده دلیلی برای رشد آن در جامعه نیست.

به گفته این استاد دانشگاه با توجه به مطالبی که گفته شد نمی توان گفت که آسیب های اجتماعی در جامعه زنانه شده است و نگرانی هایی که وجود دارد از بعد جامعه شناختی نیست بلکه از نگاه معرفتی انجام می گیرد و بر همین اساس آن را جزئی از واقعیتهای اجتماعی تلقی می کنند که نباید این گونه باشد.

علیزاده تاکید کرد: مناسبت های رفتاری در جامعه مشکل و بحران نیستند بلکه واقعیتهای اجتماعی هستند مانند تکدی گری که باید برای رفع آن راهکاری تعریف کنیم اما نباید جامعه را نسبت به آن نگران و مضطرب نماییم.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه حساسیت بیش از حد در برخی از مواقع باعث ایجاد تنش و استرس و فشار عصبی در میان مردم می شود، گفت: بازتاب آن نمی تواند به نفع مردم باشد و در برخی موارد قبح قضیه نیز از بین می رود.

به گفته وی، باید مشارکت و وفاق جامعه وهمچنین همبستگی اجتماعی را با روش های آموزشی در خانواده ها و همچنین مهدهای کودک و ... افزایش دهیم و با آگاهی دادن و آموزش های لازم باعث شویم که آسیب های اجتماعی نیز در جامعه کاهش پیدا کند.

علیزاده گفت: نه اینکه نباید آسیب های اجتماعی در جامعه رصد شود بلکه باید علاوه بر این کار، راهکارهای لازم برای رفع آن در نظر گرفته شود و فقط نباید مردم را نگران کرد.

وی با اشاره به اینکه اساسی ترین کاری که باید انجام شود این است که راه حل برای رفع مشکل باید از جنس خود آن باشد، گفت: اگر مشکل موضوعی اجتماعی است باید راه حل آن نیز اجتماعی باشد و اگر فرهنگی و یا سیاسی است به تبع آن راه حل نیز باید از جنس خودشان انتخاب شود و در مجموع هنگامی که راه حل از جنس مشکل نباشد به نتیجه لازم دست پیدا نمی کنیم.

به گزارش خبرنگارمهر، به تازگی موسوی چلک مدیر کل توسعه مشارکت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر  اعلام کرده در حوزه آسیب های اجتماعی شیب سن به سمت پایین بوده و آسیب های ما زنانه تر شده است.

 

کد خبر 2352256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha