۲۸ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۹

7 درصد کودکان ایرانی از چاقی رنج می برند

7 درصد کودکان ایرانی از چاقی رنج می برند

رئیس درمانگاههای بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: بزودی کلینیک پیشگیری و درمان چاقی کودکان و نوجوانان در بیمارستان مرکز طبی کودکان(قطب علمی اطفال کشور) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهار اله وردی فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد کودکان در جریان برپایی بیست و ششمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان، گفت: با توجه به افزایش جدی شیوع چاقی در میان کودکان و نوجوانان به ویژه در شهرهای بزرگ، ضرروت راه اندازی یک مرکز  پیشگیری و درمان چاقی برای کودکان و نوجوانان احساس می شد که قرار است این کلینیک بزودی در بیمارستان مرکز طبی کودکان راه اندازی شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس نتایج پژوهشهای گوناگون انجام شده در کشور به طور متوسط 6 تا 7 درصد کودکان ایرانی از چاقی رنج می برند، یادآور شد: بیش از 70 درصد کودکانی که با اضافه وزن وارد مرحله بلوغ و بزرگسالی می شوند در آینده جزو بزرگسالان چاق خواهند بود که عوارضی نظیر بیماریهای عروق کرونری قلب، افزایش فشار خون، کبد چرب، افزایش قند و چربی خون، ابتلا به سرطان ها به ویژه سرطان تخمدان، پستان و پروستات به صورت جدی در دهه های بعدآنها را تهدید می کند.

اله وردی خاطر نشان ساخت: تغذیه نشدن شیرخوران با شیر مادر ، الگوی نادرست تغذیه نظیر استفاده روزافزون خانواده ها از غذاهای آماده، رژیم غذایی پرچرب، مصرف بیش از حد تنقلات فاقد ارزش غذایی ، استفاده ناکافی از لبنیات، میوه و سبزیجات، بی تحرکی مفرط، وابستگی کودکان و نوجوانان به بازیهای رایانه ای و شرکت نکردن آنان در فعالیتهای گروهی و پرتحرک ، همگی از عوامل افزایش وزن و چاقی در کودکان    به شمار می روند.

وی گفت: از آنجا که درمان چاقی، فعالیتی گروهی و دارای برنامه  است در این کلینیک، پزشکان فوق تخصص بیماری های گوارش و غدد کودکان، متخصص و کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در کنار فیزیوتراپیست های ورزیده ای که فعالیت بدنی و فیزیکی مناسب را به کودکان آموزش دهند، حضور خواهند داشت.

رئیس درمانگاههای بیمارستان مرکز طبی کودکان اضافه کرد: همچنین تغییر نگرش و رفتار های تغذیه ای کودک و خانواده و دگرگون سازی سبک زندگی به صورت انفرادی یا در قالب گروه های همگون توسط فوق تخصص روانپزشکی کودکان و کارشناس ارشد روانشناسی و رفتاردرمانی انجام خواهد گرفت.

وی از بسته خدماتی ارایه شده به مراجعان به صورت زمان بندی شده، ادواری و مطابق با پروتکل های پذیرفته شده و روزآمد بین المللی به عنوان دیگر خدمات این کلینیک نام برد.

اله وردی یادآور شد: درمان طبی مواردی نظیر افزایش قند یا چربی های خون و کبد چرب توسط پزشکان فوق تخصص گوارش و غدد کودکان انجام خواهد شد و چنانچه کودکان بر اثر چاقی دچار اختلالات اسکلتی مانند بد شکلی های مفاصل زانو، افزایش فشار خون یا عوارض تنفسی باشند، مراقبت های مربوط توسط پزشکان متخصص ارتوپدی و فوق تخصص قلب و ریه کودکان اعمال می شود.

وی با انتقاد از وضعیت رسانه ها در زمینه تبلیغات مواد غذایی پرچرب و تنقلات فاقد ارزش غذایی، گفت: شرایط کنونی، رسالت خانواده ها رادر زمینه تغذیه فرزندان در دوران شیرخوارگی با شیر مادر و رعایت رژیم غذایی مطلوب (رژیم سرشار از فیبر و حاوی مواد غذایی ارزشمند نظیر لبنیات کم چرب و عاری از غذاهای آماده، چرب ، شور وتنقلات و آبمیوه های مصنوعی شیرین) و تشویق کودکان به داشتن تحرک و فعالیت جسمانی را بیشتر می کند.

بیست و ششمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان که از روز پنج شنبه 24 مهر ماه در مرکز طبی کودکان آغاز شده است، امروز  دوشنبه 28 مهر ماه بکار خود خاتمه می دهد.

کد خبر 2392678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha