۷ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۰۷

آیت الله فاضل لنکرانی:

لزوم تقویت روش‌های اجتهادی در حوزه/ ایجاد حوزه در کشورهای خارجی خنثی‌کننده توطئه‌های استکبار است

لزوم تقویت روش‌های اجتهادی در حوزه/ ایجاد حوزه در کشورهای خارجی خنثی‌کننده توطئه‌های استکبار است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با انتقاد از مراکز علمی که به صورت واحدی و کلاس‌های امروزی تشکیل شده‌اند، گفت: باید روش‌های اجتهادی در حوزه تقویت شود و طلاب باید به عمق مسائل و مبانی علمی احاطه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار جمعی از علمای افغانستان و مسئولان مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این کشور، اظهار داشت: احداث ساختمان مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان از الطاف الهی بود.

وی با بیان این‌که آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی اهتمام ویژه‌ای نسبت به طلاب و فضلای افغانستان داشت، افزود: احداث مرکز فقهی در این کشور در راستای اهداف و خواسته‌های مرحوم والد صورت گرفت.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: آیت‌الله فاضل لنکرانی همیشه نسبت به تربیت عالم برای کشور افغانستان و سایر کشورها توصیه می‌کرد و این مسأله را برای آینده این کشور مهم می‌دانست.

وی با بیان این‌که مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان متعلق به علما و فضلای این کشور است، گفت: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از هیچ اقدامی برای پیشرفت علمی در افغانستان فروگذار نمی‌کند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر این‌که افغانستان محل هجوم بیگانگان و دشمنان اسلام شده است، ابراز کرد: وظیفه علما و مسلمانان نسبت به این کشور فراوان است و یکی از وظایف ما برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان ساخت حوزه علمیه و مراکز علمی در این کشور است.

وی با اشاره به دیدار خود با حضرت آیت‌الله سیستانی، خاطرنشان کرد:‌ حضرت آیت‌الله سیستانی فرمودند: برای من جالب است که والد شما از گذشته نسبت به ضرورت توجه به فقه و مجتهد پروری در حوزه علمیه احساس وظیفه کرد، چون در غیر این صورت با فقدان مجتهد و فقیه مواجه می‌شدیم.

دیدار علمای افغانستان با آیت الله فاضل

استاد درس خارج حوزه علمیه بیان کرد: مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی اعتقاد داشت که با روش و دروس فعلی حوزه نمی‌توان فقهای مبرز تربیت کرد و برای جبران این مسأله باید به روش تحصیل علمای سلف باز گردیم.

وی با اشاره به کیفیت علمی طلاب در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، گفت: طلابی که در این مرکز رسائل و مکاسب می‌خوانند با عمده حواشی آشنا شده و ارتباط برقرار می‌کنند و پس از حضور در درس خارج نیز با عمده متون اصولی و فقهی آشنایی دارند.

آیت الله فاضل با بیان این‌که مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در حال حاضر حدود ۵۰ نفر قریب به اجتهاد تربیت کرده است، اظهار داشت: یکی از بزرگان حوزه به بنده می‌‌گفت اگر این مرکز ۵ نفر قریب به اجتهاد هم داشته باشد بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: امیدواریم مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان نیز به صورت عمقی و دقیق فعالیت کند تا در آینده طلاب صاحب نظر و عالمی که منشأ خیرات و برکات برای جهان اسلام باشند تربیت کند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با انتقاد از مراکز علمی که به صورت واحدی و کلاس‌های امروزی تشکیل شده اند، افزود: باید روش‌های اجتهادی در حوزه تقویت شود و طلاب باید به عمق مسائل و مبانی علمی احاطه داشته باشند.

لازم به ذکر است، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در افغانستان از سال ۸۳ فعالیت علمی خود را آغاز کرده و تا کنون طلاب و فضلای عالمی را تربیت کرده است.

گفتنی است، علمای افغانستان نیز در این دیدار از خدمات آیت‌الله محمد جواد فاضل لنکرانی به خاطر بنای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این کشور قدردانی کرده و بیان کردند که فضلای مبرز و ممتاز افغانستان در این مرکز تربیت می‌شوند.

کد خبر 2431245

برچسب‌ها