۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۰۲

جباری تاکید کرد؛

افق ایده آلی در طراحی ساخت بارگاه شمس تبریزی ترسیم شود

افق ایده آلی در طراحی ساخت بارگاه شمس تبریزی ترسیم شود

ارومیه- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: در طراحی ساخت بارگاه شمس تبريزی خوی بايد افق ايده آلی ترسيم شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل جباری یکشنبه در جلسه هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی به نقل از سایت خبری این اداره کل اظهار داشت: انعکاس خوب اخبار برگزاری  مراسم رونمایی از آرمگاه شمس تبریزی خوی در رسانه ها، نشان  داد  مسئولین شهرستان خوی  اراده بالایی در استفاده از ظرفیت وجود بارگاه شمس تبریزی در راستای معرفی فرهنگ  والای این شهرستان دارند.

وی ضمن  تاکید بر ضرورت اجرای فازهای عملیاتی طرح مقبره شمس تبریزی خوی، اظهار داشت: بایستی با ارئه گزارشی کامل از طرح مذکور در مجلس شورای اسلامی و پیگیری آن، در صدد پشتیبای مالی و آغاز عملیات اجرائی  بود.

جباری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اداره کل میراث فرهنگی استان با صرف هزینه ای بالغ بر 20 میلیارد ریال حدود پنج هزار و 900 متر مربع از حریم مقبره شمس را آزاد سازی کرده است، افزود: به منظور آزاد سازی پلاک باقی مانده حریم این مقبره، حاضریم  تا  با مشارکت مردمی و شهرداری خوی در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی همچنین با تاكید بر ضرورت احیا و جداره سازی خیابان امام خوی گفت: مرمت بازار تاریخی خوی و جداره سازی خیابان امام این شهر  به عنوان هسته  اصلی و هویت تاریخی شهر،  اولویت اصلی اداره كل بوده  و آماده ایم تا با با همكاری كسبه بازار و شهرداری خوی نسبت به شروع عملیات مرمتی آن اقدام كنیم.

جباری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که خوشبختانه مسئولان استان بر این باورند که گردشگری یکی از محورهای توسعه استان است، افزود: متاسفانه وضعیت منابع مالی و اعتبارات این حوزه بسیار ضعیف بوده و امیدواریم این باور در عمل نیز با جبران کمبود اعتبارات بخش گردشگری در بودجه 94 بیش از پیش تقویت شود.

خوی قطعه ای از پازل توسعه آذربایجان غربی

فرماندار شهرستان خوی نیز در این نشست اظهار داشت: ظرفیت هم مرزی استان با كشورهای خارجی و  وجود آثار تاریخی فراوان از ادوار مختلف تاریخی قبل و بعد از اسلام در جای جای استان ، آذربایجان غربی را  به یكی از قطب های مهم میراث فرهنگی و گردشگری كشور تبدل كرده است.

حسین سیوانی اصل با اشاره به اهمیت وجود بارگاه شمس تبریز در خوی گفت: خوی قطعه ای از پازل توسعه استان است و مزار شمس ظرفیت بزرگی است كه بایستی هرچه سریعتر نسبت به اجرای طرح این آرمگاه اقدام شود.

وی همچنین در ادامه بر ضرورت شروع عملیات مرمت و احیای جداره خیابان امام این شهر با نظر كارشناسان میراث فرهنگی و مشاركت كسبه و شهرداری خوی  تاكید كرد.

تصویب طرح  بافت تاریخی خوی

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی هم در این جلسه از تصویب طرح بافت تاریخی  خوی به عنوان اولین شهر استان در سازمان مركزی خبر داد و گفت: با تصویب این طرح جداره سازی و سرفصلهای بافت تاریخی شهر مشخص می شود.

محمد فتحی افزود: متاسفانه در بازار تاریخی خوی لوله كشی گاز صورت گرفته كه مخالف با قوانین حفاظتی میراث فرهنگی بوده و بایستی از سیستم های حرارت مركزی در بازار استفاده شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این نشست با  بیان  این مطلب كه خوی یكی از  شهرهای پر جاذب استان محسوب می شود، گفت: برگزاری مستمر جلسات ستاد اجرائی خدمات سفر این شهرستان، نقش موثری در  هماهنگی مسئولان برای ایجاد امكانات رفاهی و ارائه خدمات مطلوب به مسافران در ایام نوروز  دارد.

حسین امامی همچنین پیشنهاد داد: شهرداری خوی به منظور بازدید مسافران  از محورهای تاریخی و گردشگری شهرستان،  از اتوبوس های گردشگری برای جابجایی مسافرین در ایام نوروز استفاده كند.

پیشنهاد برگزاری همایش بین المللی شمس در هفتم مهر ماه سال 94

فتاح کبیری مدیرعامل تولیت شمس تبریزی خوی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از برنامه های پیش روی این موسسه، گفت: در صددیم تا در هفتم مهر ماه سال آینده همایش بین المللی شمس را با محوریت شمس از زادگاه تا بارگاه ، به شكل همایش های یك روزه در تبریز و خوی، شب فرهنگی دو روزه در ارومیه و هماهنگی با مسئولین تركیه در برگزاری این همایش در قونیه هستیم.

کد خبر 2473426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha