۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۱۹

سجادی:

آبیاری تحت فشار اراضی نیاز ضروری /محدوديت منابع آبی و بحران آب درکشور

آبیاری تحت فشار اراضی نیاز ضروری /محدوديت منابع آبی و بحران آب درکشور

تبریز- معاون آب، خاک و صنايع وزارت جهادکشاورزی گفت: با توجه به بحران کمبود آب در کشور، آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی کشور باید جدی گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرحیم سجادی صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه توسعه آبیاری تحت فشار و کاهش تولید محصولات آب‌بر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، افزود: سهم بخش کشاورزی از آب مصرفی کشور در همه استان‌ها ۹۲ درصدی که وزارت نیرو اعلام می‌کند، نیست بلکه سهم آب مصرفی در این بخش برابر آمارهای موجود کمتر از میزان مذکور است.

 وی با بیان اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی و بحران آب در کشور، کاهش سهم آب برای تولید محصولات آب‌بر در مناطق کم آب و توسعه آبیاری تحت فشار را در دستور کار داریم، گفت: گر چه موضوع بحران آبی که وزارت نیرو به آن اشاره می‌کند مساله آب شرب است اما بحران آبی کشور در بخش کشاورزی سال ها است، به وجود آمده و طی سال‌های گذشته نیز تا جایی که امکان‌پذیر بوده از سهم آب بخش کشاورزی برای شرب کم کرده‌اند.

سجادی با اشاره به اینکه در استان‌هایی که با بحران آب و کم‌آبی مواجه‌ هستند سهم آب بخش کشاورزی بسیار کمتر از درصدی است که برای کل بخش کشاورزی اعلام می‌شود، افزود: ما از ارائه سهم آب بخش کشاورزی به صورت حجمی از سوی وزارت نیرو استقبال می کنیم.

وی ادامه داد: سهم آبی که به بخش کشاورزی می‌دهند به صورت حجمی نیست اما این سهم در کشور به صورت نادرست محاسبه می‌شود به گونه‌ای که سهم آب بخش‌هایی مانند شرب و صنعت به صورت حجمی بوده و آن را از سهم آب مصرفی در کل کشور کم می‌کنند و به عنوان سهم آب بخش کشاورزی اعلام می‌شود در حالی که این شیوه نادرست است.

معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی افزود: برای دریافت سهم آب به صورت حجمی درخواست خود را به وزارت نیرو ارائه کرده‌ایم اما به نظر می‌رسد هنوز زیرساخت‌های کامل برای انجام آن وجود ندارد.

وی افزود: توجه به مساله و بحران کم‌آبی در کشور، وزارت جهاد کشاورزی در حال تدوین و اجرای الگوی کشت براساس شاخص مزیت و بهره‌وری در آب است که در این راستا باید به گونه‌ای عمل کنیم که با هماهنگی وزارت نیرو، سهم آب به محصولات آب‌بر در مناطق کم آب کاهش پیدا کند تا دیگر تولید این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد و میزان تولید این محصولات در این مناطق کاهش پیدا کند.

 معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه گفت : توسعه بخش کشاورزی در استان های حاشیه دریاچه ارومیه باید همسو با برنامه های احیای دریاچه ارومیه باشد.

وی با بیان اینکه یكی از مشكلات دریاچه ارومیه پسروی آب شور به سمت زمین های كشاورزی است، افزود: تنها راه مقابله با این معضل، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است.

معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از كشاورزان، بهره برداران و مردم خواست در زمینه حفر چاه‌های غیر مجاز كشاورزی به مقامات مسئول اطلاع رسانی كنند.

کد خبر 2480635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha