۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۹

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

ضرورت انتقال کشت به گلخانه‌ها/افزایش ۶.۵درصدی سطح گلخانه‌های کشور

ضرورت انتقال کشت به گلخانه‌ها/افزایش ۶.۵درصدی سطح گلخانه‌های کشور

سمنان - مدیرکل دفتر امور گلخانه های وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای استفاده بهینه از آب و خاک، انتقال کشت محصولات سبزی، صیفی و ... از فضای باز به گلخانه ها از برنامه های اجرایی و مد نظر وزارتخانه است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد کیایی صبح پنج شنبه در نشستی با مسئولان جهاد کشاورزی استان سمنان و بازدید از وضعیت گلخانه ها و پتانسیل های این استان در زمینه تولید محصولات گلخانه ای، از روند توسعه کشت متراکم زیر پوشش از طریق تجهیز زیرساخت ها در کشور خبر داد و بیان داشت: به طور متوسط سالانه حدود هفت درصد به سطح گلخانه های کشور اضافه شده است که با روند جدید و سیاست های اجرایی افزایش این سطوح در سالهای آینده بیشتر خواهد شد.

 وی افزود: با جود کمبود آب در کشور و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت خاک، اشاعه گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی، کشت های گلخانه ای، صیفی جات، سبزیجات و ... می تواند بسیار مفید باشد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه های وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: استان سمنان نیز در این زمینه از پتانسیل مناسبی برخوردار است که سرمایه گذاری در این بخش می تواند از اهم برنامه های سازمان جهاد کشاورزی در این استان باشد.

وجود هشت هزار و ۸۰۰ هکتار گلخانه در کل کشور

مدیرکل دفتر امور گلخانه های وزارت جهاد کشاورزی همچنین از وجود هشت هزار و ۸۰۰ هکتار گلخانه در کل کشور خبر داد و گفت: تولید محصولات گلخانه ای سبزی و صیفی درکشور بیش از یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن تخمین زده می شود که در این بخش بیشترین سهم  تولید با حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن مربوط به محصول خیار است.

کیایی افزود: سالانه بیش از ۱۰۷ هزار تن گوجه فرنگی، حدود ۲۹ هزار تن انواع  فلفل، ده هزار تن بادمجان و بیش از ۲۵ هزار تن  سایر سبزیجات تولید و برداشت می شود.

وی با اشاره به افزایش ۶.۵ درصدی سطح گلخانه های کشور درسال گذشته و گفت: با برنامه ریزی انجام شده و سیاست های اجرایی افزایش این سطح در سال های آینده بیشتر خواهد بود.

کیایی ادامه داد: هم اکنون سالانه یک میلیارد و ۴۵۶ میلیون گل های شاخه بریده، بیش از ۸۲ میلیون گلدان شامل انواع  گل های آپارتمانی و بیش از ۱۰ هزار تن توت فرنگی تولید می شود.

کم آبی دلیل کشت گلخانه ای در استان سمنان

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در خلال این دیدار با اشاره به مجتمع های تولیدی و قابلیت های استان در زمینه تولید محصولات متراکم و گلخانه ای، گفت: اهمیت موضوع آب در بخش کشاورزی از جمله دغدغه های استان در این زمینه است لذا اگر این مایه حیات به خوبی مدیریت نشود می تواند برای بخش تبدیل به یک بحران  شود.

سید حسن میرعماد با تاکید بر کاهش نزولات آسمانی طی دهه اخیر در استان کویری سمنان، بیان داشت: در این استان مدت هاست با کاهش نزولات آسمانی و افت سالانه سطح آبهای زیر زمینی مواجه هستیم لذا بهره وری مطلوب از آب از طریق جایگزین کردن کشت های متراکم به جای کشت های با مصرف آب بالا می تواند برای رفع گوشه ای از مشکلات چاره ساز باشد.

وی افزود: با شرایط نزولات جوی کنونی راهی جر حرکت به سمت  توسعه کشت های متراکم  و گلخانه های برای استفاده بهینه از منابع اب و خاک با مدیریت مطلوب در استان نداریم.

 تولید ۱۸ هزار تن محصولات گلخانه ای در استان سمنان

مدیر دفتر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست از وجود ۸۳ هکتار گلخانه خارج از مجتمع ها در استان خبر داد و گفت: سالانه بیش از ۱۸ هزار تن محصولات سبزی و صیفی از گلخانه های استان برداشت می شود.

لطف الله رضایی همچنین خاطرنشان کرد: با وجود آماده بودن زیرساخت های مجتمع های گلخانه ای در استان سمنان تحرک جدیدی در مجتمع ها از طریق واگذاری به متقاضیان و سرمایه گزاران توانمند در دستور کار قرار گرفته است که این امر در چند شهرستان استان، در حال اجرا است.

وی افزود: با اجرای این طرح و اشاعه برون سپاری در بخش کشت گلخانه ای، تولیدات محصولات کشاورزی استان سمنان روزهای روشنی را در آینده پیش روی خواهد داشت.

در این سفر مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان داروئی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی و همراهان از مجتمع های گلخانه ای درجزین و اعتضادیه، طرح ۳۰ هکتاری کشت گل محمدی شهمیرزاد و طرح های توسعه کشت گیاهان داروئی بازدید کرد.  

کد خبر 2864472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha