۱۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۰۴

رئیس اتحادیه کفاشان و فروشندگان کیف و کفش:

بازار فروش کیف و کفش در بجنورد از رونق افتاده است

بازار فروش کیف و کفش در بجنورد از رونق افتاده است

بجنورد- رئیس اتحادیه کفاشان و فروشندگان کیف و کفش دست دوز و ماشینی بجنورد گفت: متاسفانه بازار فروش کیف و کفش در بجنورد از رونق افتاده و فروشندگان این محصول با مشکلات سخت اقتصادی مواجه اند.

علیرضا گودرزی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بالا بودن قیمت کفش مناسب و پایین بودن قدرت خرید مردم، وضعیت فروش این محصول در فروشگاه های کفش با کیفیت بالا و کیفیت متوسط، را به شدت کاهش داده است.

وی تمرکز فروشگاههای محصولات کیف و کفش در خیابان های مرکزی شهر بجنورد را یکی از عوامل مهم قیمت تمام شده کفش عنوان کرد و گفت: کم رونق شدن این بازار با توجه به بالابودن هزینه اجاره فروشگاهها در مرکز شهر، بسیاری از فروشندگان را دچار مشکلات مالی کرده است.

گودرزی خواستار خروج بازار کفش از خیابانهای مرکزی و انتقال آن به خارج از شهر شد و گفت: این امر می تواند به کاهش قیمت تمام شده کفش، جلب نظر مردم با توجه به شرایط اقتصادی و همچنین رونق مجدد بازار کیف و کفش منجر شود.

وی با بیان اینکه بجنورد نیازمند ایجاد بازار فروش کیف و کفش در خارج از مرکز شهر است، تصریح کرد: مسئولان شهری باید مراکز تجاری را به خارج از مرکز شهر انتقال دهند تا از این طریق علاوه بر کاهش قیمت کالا و افزایش فروش، از ورشکستگی اقتصادی صاحبان فروشگاهها در صنوف مختلف جلوگیری شود.

گودرزی با اشاره به اینکه در ۳۰ سال گذشته بجنورد خود تولید کننده چرم مورد نیاز کشور بوده است، افزود: پیش از این پنج کارخانه دباغی دربجنورد فعال بودند که متاسفانه به دلیل مسائل و مشکلات مالی تعطیل شدند.

وی اظهار داشت: همچنین  تا ۱۰سال قبل کارگاههای تولید کفش دربجنورد فعال بود و تنها دو کارگاه تولید کفش سنتی مردانه با نام چارق دست دوز، تولیدات خود را به عنوان کارهای سنتی به کشورهای آلمان، ایتالیا صادر می کرد، اما به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی، در حال حاضر تنها یک نفر تولید کننده این کفش در بجنورد باقی مانده است.

گودرزی گفت: از تعداد کارگاه های کفش تولیدی این شهر، هشت کارگاه کفش زنانه با نام کفش انصاری، برزگر، حاج حسن محمدپور، حاج نجف، سید معدنی، آقا هاشمی، حمید نیشابوریان، تولیدات خود را به سایر استانهای کشور صادر می کردند.

وی بیان کرد: از آنجا که میزان سرمایه گذاری و هزینه صرف شده برای یک کارگاه تولیدی کفش و کیف با هزینه های جانبی آن از جمله دستمزد، بیمه، مالیات و در نهایت با درآمد کارگاه همخوانی نداشت، این مراکز تولیدی به ناچار تعطیل شدند.

گودرزی افزود: در حال حاضر یکی از مشکلاتی که در حیطه راه اندازی کارگاه های کوچک برای تولید کیف و کفش در بجنورد وجود دارد نبود سرمایه مورد نیاز در این عرصه است.

وی گفت: حمایت از خوشه های صنعتی کوچک مانند کارگاه های کیف و کفش می تواند اشتغال زایی تعداد زیادی از جوانان این منطقه را در این کارگاهها فراهم کند.

گودرزی تصریح کرد که جذب نیروی ارزان با سرمایه اندک برای ایجاد کارگاه های کوچک و با استفاده ازدستگاه های تولیدی کشور، می تواند در حمایت از صنایع کوچک استان و ایجاد اشتغال پایدار موثر باشد.

وی یکی از راهکارهای جذب سرمایه گذار خارج از استان را ایجاد محیطی امن برای سرمایه گذاری و حمایت از صنایع کوچک استان عنوان کرد.

 

کد خبر 2874642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha