۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۰

جواد اردکانی:

دِین من به شهدای کردستان با «شور شیرین» ادا شد

دِین من به شهدای کردستان با «شور شیرین» ادا شد

کارگردان سریال «شور شیرین» بیان کرد که شهادت مظلومانه رزمندگان در غرب کمتر به تصویر کشیده شده است و او احساس می کند با ساخت اثر خود توانسته دینش را به شهدای کردستان ادا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد اردکانی کارگردان مجموعه تلویزیونی «شور شیرین» درباره این مجموعه که این شب ها در هفته دفاع مقدس از شبکه یک روی آنتن می رود، گفت: شهید کاوه یکی از شخصیت های مورد علاقه من بود و دوست داشتم درباره او اثری را بسازم.

وی ادامه داد: متاسفانه درباره جهادی که رزمندگان در غرب کشور و در کردستان انجام دادند و شهادت مظلومانه آن‌ها، اثر هنری جدی تولید نشده است و همین مساله به من انگیزه داد تا دینم را نسبت به شهدای کردستان بخصوص شهید کاوه که خیلی به او ارادت دارم ادا کنم. 

اردکانی درباره نحوه انتخاب بازیگر نقش شهید کاوه هم در فیلم سینمایی «شور شیرین» بیان کرد: حمیدرضا عمارلو به لحاظ شباهت های ظاهری که به این شهید داشت برای بازی انتخاب شد. البته پیش از آن برای انتخاب این نقش از تعداد زیادی از بازیگران سینما و تئاتر و حتی کار اولی ها تست گرفته شد ولی در نهایت عمارلو که از بازیگران تئاتر خراسان است به دلیل همان شباهت زیاد با شهید کاوه انتخاب شد و در تست هایی هم که انجام شد، توان بازیگری اش مورد تایید قرار گرفت.

کارگردان فیلم سینمایی «به کبودی یاس» تصریح کرد: در حوزه کارهای نمایشی من به یاد ندارم فیلمی یا سریالی درباره شهید کاوه ساخته شده باشد اما در حوزه مستند کارهای بهتری درباره این شهید تولید شده است.

غصه ام این است که پدر شهید کاوه زنده نیست تا این سریال را ببیند

وی درباره واکنش های خانواده شهید کاوه پس از تولید و نمایش نسخه سینمایی آن اظهار کرد: خانواده شهید کاوه ابراز رضایت زیادی از این کار داشتند و برای ساخت اثر از همان ابتدای پروژه به من کمک کردند و تا الان که چند سالی از نمایش فیلم «شور شیرین» می گذرد این حمایت ها از سوی خانواده شهید محمود کاوه ادامه دارد که جا دارد اینجا از آنها تشکر کنم.

کارگردان فیلم سینمایی «قناری» ادامه داد: یکی از غصه های من این است که سریال «شور شیرین» زمانی پخش می شود که پدر شهید کاوه به رحمت خدا رفته است و زنده نیست تا این سریال را ببیند.

اردکانی درباره اینکه داستان سریال چقدر با واقعیت زندگی محمود کاوه مطابقت دارد توضیح داد: علاوه بر اینکه خانواده شهید کاوه فیلمنامه را تایید کردند نویسندگان این اثر از دوستانی بودند که در همان سال ها در کردستان جنگیده بودند. مجید ایافت یکی از نویسندگان فیلمنامه بود که خود او از همرزمان نزدیک شهید کاوه بود و حتی بعد از شهادت شهید کاوه هم تا سال ها در منطقه کردستان مبارزه کرد. ماشاالله شاهمرادیزاده دیگر نویسنده فیلمنامه «شور شیرین» نیز چند سال در منطقه کردستان جنگیده بود، ما همچنین با مراجعه به افراد دیگر نیز تلاش کردیم آنچه را که واقعیت بوده است چه به لحاظ اتفاقات و چه به لحاظ فضاها، لباس ها، تجهیزات و... در این سریال به نمایش در آوریم.

کارگردان سریال «شور شیرین» در ادامه با اشاره به سختی هایی که برای ساخت این اثر داشته است، عنوان کرد: ما برای انتخاب لوکیشن سریال خیلی سختی کشیدیم چون باید مطابقت با فضای اصلی مطابقت می داشت و در نهایت ما در اطرف کرمانشاه فضای کار را پیدا کردیم و مناطقی را هم بازسازی کردیم.

وی با اشاره به این که کار تصویربرداری «شور شیرین» سه ماه بطول انجامید درباره تفاوت نسخه سینمایی با نسخه سریالی این کار هم گفت: قصه ما به لحاظ زمانی برای نسخه سینمایی خیلی طولانی بود به همین دلیل اکنون ۵۰ درصد از تصاویری که در نسخه سریالی می بینیم در سینمایی نمایش داده نشده است. همچنین نسخه سریالی که در حال حاضر از شبکه یک پخش می شود نسخه سینمایی است بعلاوه تعدادی قصه دیگر از این شهید که سریال «شور شیرین» را تشکیل داده است.

دوست دارم کاوه را کاملتر از شخصیتی که در «شور شیرین» وجود داشت نمایش دهم

این کارگردان سینما و تلویزیون اظهار کرد: سریال «شور شیرین» اوایل ورود شهید کاوه به کردستان یعنی از ابتدای سال ۶۱ را روایت می کند. در این سریال یک سال اول حضور کاوه در کردستان را نشان دادیم و از آنجایی که او در سال ۶۵ به شهادت رسید دیگر نتوانستیم به مقطع شهادت او بپردازیم.

وی از علاقه‌مندی اش برای ساخت ادامه زندگی جهادی محمود کاوه در جبهه ها تا زمان شهادتش سخن گفت و بیان کرد: همان زمانی که نوشتن فیلمنامه «شور شیرین» را شروع کردم مجید ایافت یک فیلمنامه ۵۰ قسمتی را در این باره طراحی کرده بود، سیناپس کار نوشته شده بود و داستان خوبی بود اما چون به لحاظ تولیدی سنگین بود به نتیجه نرسید.

اردکانی افزود: یکی از آرزوهای واقعی من این است که بتوانم روزی محمود کاوه را کاملتر از آنچه که در «شور شیرین» نشان دادم به نمایش بگذارم ولی نمی دانم چنین شرایطی مهیا می شود یا خیر. به هر حال امیدوارم این سریال مورد توجه و اقبال بینندگان قرار بگیرد.

رضا رویگری، احمد نجفی، حمیدرضا عمارلو، شبنم قلی‌خانی، علی کشوری، مهرداد شیرعلی، مجتبی ودودی، منوچهر امیریان، مرضیه شاملو، یاسر حمزه، کمیل سهیلی، سینا بهادری، بابک فرخ‌پی و پردیس افکاری از بازیگران اصلی این سریال هستند.

سایر عوامل این مجموعه تلویزیونی عبارتند از مدیر فیلمبرداری: محمدتقی پاکسیما، مدیر تولید: جعفر عروجی، طراح چهره‌پردازی: محسن ملکی، طراح جلوه‌های ویژه: زنده یاد جواد شریفی‌راد، طراح صحنه و لباس: شهرام قدیری، صدابردار: ‌شهرام متولی‌باشی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: مجید کرباسیان، منشی صحنه: بیتا ارسطوئیان، عکاس: جلال حمیدی، نویسندگان: جواد اردکانی، مجید ایافت، ماشاءالله شاهمرادیزاده، امور مالی: وحیدرضا شفیعی و جواد اصغری، ناظر نظامی: جواد تاجیک و مرتضی رئیس‌ الزاکرین، ناظر پروژه: داریوش دامیار.

کد خبر 2922574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha