۲۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در گفتگو با مهر تشریح کرد:

پلمب نیروگاه حرارتی تبریز بدلیل تولید ۳۴۰تن آلاینده از سوخت مازوت

پلمب نیروگاه حرارتی تبریز بدلیل تولید ۳۴۰تن آلاینده از سوخت مازوت

تبریز – مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: تولید روزانه ۳۴۰ آلاینده بواسطه استفاده از مازوت به عنوان سوخت دلیل پلمب شدن نیروگاه حرارتی تبریز است.

حمید قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به پلمب شیر مازوت نیروگاه حرارتی تبریز اظهار داشت: این امر پس از اخطارهای مکرر و شکایت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی و با دستور مراجع قضایی صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: نیروگاه حرارتی تبریز دارای دو واحد بخار هرکدام به ظرفیت ۳۶۸ مگاوات  با قدرت تولید عملی ۳۵۰ مگاوات ساخت شرکتی فرانسوی و مصرف گاز واحدهای آن در بار کامل ۱۸۵ هزار متر مکعب در ساعت است که سوخت دوم نیروگاه مازوت بوده و توسط خط لوله ای از پالایشگاه تبریز تامین می شود که مصرف این نوع سوخت نیز برای دو واحد در حداکثر بار سه هزار و ۲۰۰ تن در شبانه روز است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی درخصوص دلایل پلمب شدن نیروگاه حرارتی تبریز نیز گفت: در حال حاضر این مجموعه به تنهایی مسول بخش عمده ای از آلودگی هوای شهرستان تبریز، خسروشاه، اسکو، ایلخیچی، آذرشهر و روستاهای اطراف شناخته می شود چرا که در همه ایام سال به جای گاز طبیعی از مازوت که به عنوان سوخت این نیروگاه استفاده می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: سوخت مازوت به علت انتشار دی اکسید گوگرد فراوان دارای میزان آلایندگی بالایی است و منواکسید کربن، گازهای آلی، اکسیدهای نیتروژن، اکسیدهای سولفور و ذرات دیگر از جمله مواد آلاینده دیگری هستند که توسط نیروگاه حرارتی تبریز وارد اتمسفر مناطق اطراف شده و هوا را آلوده می کنند و با توجه به این جهت غرب به شرق وزش بادهای تبریز، مواد آلاینده این نیروگاه توسط باد به سمت شهر تبریز حرکت می کنند.

قاسمی خاطر نشان شد: در حالت استفاده از گار طبیعی توسط نیروگاه حرارتی تبریز روزانه ۸۸ تن انواع مواد آلاینده به محیط تخلیه می شود که عمده آن آلاینده NOX به میزان ۴۱ تن در روز است در حالیکه استفاده از مازوت روزانه ۳۴۰ تن انواع آلاینده ها را در محیط آزاد می کند که دی اکسید گوگرد به میزان روزانه ۲۶۸ تن بیشترین حجم این آلاینده را شامل می شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در پایان با بیان اینکه بحث پلمب شدن نیروگاه حرارتی تبریز تنها مربوط به شیر مازوت این نیروگاه است گفت: از مضرات استفاده از مازوت تولید باران اسیدی در شرایط جوی خاص و آلودگی شدید هوا و نهایتا تاثیر برمنابع آب و خاک و محصولات کشاورزی است که در صورت گازسوز شدن نیروگاه ۷۵ در صد این آلودگی کاهش خواهد یافت.

کد خبر 2945726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ابراهيم ماذني ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۳۰
      0 0
      بلمب شير مازوت نيروگاه حرارتي تبريز اقدامي تحسين برانگيز و شايسته ميباشد از دادگستري و محيط زيست نهايت تشكر را داريم.