۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۰:۵۴

وقتی هولوگرام به کشف حیات بیگانه کمک می‌کند

وقتی هولوگرام به کشف حیات بیگانه کمک می‌کند

این احتمال وجود دارد که نخستین نشانه های احتمالی از وجود حیات بیگانه در گوشه ای از منظومه شمسی با یاری گرفتن از هولوگرام شناسایی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان در اقدامی بی سابقه موفق به شناسایی میکروبها در یخهای منطقه گرینلند آن هم با استفاده از میکروسکوپ هولوگرافیکی دیجیتالی شده اند. این دستاورد نشان می دهد که می توان به تکرار این موفقیت در اقمار یخ زده منظومه شمسی امیدوار بود، البته به این شرط که حیات در آنها وجود داشته باشد.

از این رو ارایه کنندگان این نوآوری بر این باورند که که میکروسکوپ هولوگرافیکی جدیدشان قابلیت به کارگیری در مأموریت آتی این آژانس فضایی به اروپا ( قمر معروف مشتری ) را داشته باشد.

اینگونه تصور می شود که «اروپا» یکی از اجرام منحصربفرد منظومه شمسی باشد که در آن نشانه های احتمالی از حیات وجود دارد و به همین دلیل ناسا در نظر دارد تا در اواسط دهه آینده مأموریت اکتشافاتی را به سوی این جرم فضایی آغاز کند.

دانشمندان آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا امیدوارند که از این فناوری در مأموریتهای آتی اکتشافاتی استفاده شود.

در فناوری میکروسکوپ هولوگرافیکی دیجیتالی (DHM) از نور تداخلی (که توسط لیزر داخلی) تولید می شود برای ثبت اطلاعات مربوط به یک شیء خاص استفاده می شود. در ادامه یک رایانه از این داده ها برای خلق تصویر قابل رؤیت از آن شیء خاص بهره می گیرد.

دانشمندان معتقدند فناوری میکروسکوپ هولوگرافیکی کاربردهای گسترده ای در مأموریتهای اکتشافاتی فضایی خواهد داشت زیرا برای تصویربرداری از ریزترین ساختارها نیازی به متمرکز شدن بر روی آنها نخواهد بود و این مهمترین ویژگی این نوآوری به شمار می آید.

کد خبر 3033987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha