۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۲۰

رئیس مرکز آمار در پاسخ به پرسش‌های مهر؛

عدم ارائه اطلاعات سرشماری به سازمان هدفمندی

عدم ارائه اطلاعات سرشماری به سازمان هدفمندی

رئیس مرکز آمار در پاسخ به نگرانی‌هایی در خصوص ارایه اطلاعات درج‌شده مردم در سرشماری نفوس و مسکن به سازمان هدفمندی یارانه‌ها، گفت:اطلاعات دریافتی محرمانه بوده و به هیچ سازمانی ارایه نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امیدعلی پارسا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ را بدون کاغذ دانست و گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، اولین سرشماری عمومی کشور به نحو بی‌سابقه‌ای به صورت الکترونیکی و کاملا بدون کاغذ انجام می‌شود که صرفه‌جویی بسیاری را در نیروی انسانی، تجهیزات و ابزارهای سرشماری به دنبال دارد.

رئیس مرکز ملی آمار ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر نگرانی برخی مردم از ارائه اطلاعات درج شده در فرم‌های سرشماری نفوس و مسکن به سازمان‌هایی همچون هدفمندی یارانه‌ها، افزود: این اطلاعات کاملا محرمانه بوده و در اختیار هیچ نهاد یا سازمانی از جمله سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار نخواهد گرفت، به نحوی که اگر خود فرد هم مجددا درخواست ارائه اطلاعاتی را کند که در فرم‌های سرشماری ابراز کرده، در اختیار او قرار نخواهد گرفت.

وی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی مرکز آمار، اعتماد مردم است که متاسفانه این سرمایه اجتماعی در نتیجه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در دولت گذشته که مرکز آمار مجری آن بود قدری آسیب دید، اما ما تلاش کردیم این آسیب‌دیدگی را جبران کنیم.

پارسا گفت: این اصول کار مراکز آمار در تمام دنیا است که اطلاعات اخذ شده حتی به خود فرد هم داده نشود و بنابراین این اطلاعات محرمانه در اختیار مرکز آمار باقی خواهد ماند.

رئیس مرکز ملی آمار ایران در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر ساعات کاری آمارگیری نیز گفت: ماموران مرکز آمار از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر به مردم مراجعه خواهند کرد و کار سرشماری را انجام می‌دهند که البته ممکن است در برخی استان‌ها به خاطر گرمای هوا، کار سرشماری در ساعات دیگری انجام شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در سرشماری‌ها، خانوار با خانواده اقتصادی متفاوت است، گفت: در طرح هدفمندی یارانه‌ها انگیزه‌ای برای اعلام خانواده و خانوار وجود داشت، ولی هم‌اکنون در سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، بحث خانوار مطرح است و تعریف خانوار هم کسانی هستند که با هم زیر یک سقف زندگی کرده و درآمد آنها با هم است؛ بنابراین اگر یک عضوی از خانوار مستقل شود، یک خانوار جدید محسوب می‌شود، ضمن اینکه در خانوار نیز سرپرست، مدیر مالی محسوب می‌شود.

رئیس مرکز ملی آمار خاطرنشان کرد: اطلاعات دریافتی از سوی مرکز آمار در دولت گذشته برای استفاده در اجرای هدفمندی یارانه‌ها کاملا کنار گذاشته شده و به نظر هم می‌رسد برای آن منظور هم مناسب نبوده است، اما اکنون وزارت رفاه و سازمان هدفمندی یارانه‌ها مدل خاصی برای محاسبه افراد مشمول دریافت یارانه دارند که هیچ ارتباطی با مرکز آمار هم ندارد که مرکز آمار یک نهاد غیرسیاسی و مورد اعتماد مردم است.

پارسا در خصوص تعریف فرد شاغل نیز گفت: فرد شاغل بر اساس استانداردهای بین‌المللی فردی است که در هفته یک ساعت کار کرده باشد، بنابراین همان تعریف بین‌المللی در سرشماری ملاک عمل قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز ملی آمار ایران اظهار داشت: کل هزینه برای اجرای سرشماری نفوس و مسکن در ۳۲ رده اجرایی ۱۳۵ میلیارد تومان است که البته با حکم رئیس‌جمهور تمامی دستگاه‌های اجرایی باید امکانات خود اعم از خودرو، فضای اداری و اینترنت را در اختیار مرکز آمار ایران قرار دهند تا این کار به عنوان یک اقدام ملی به سرانجام رسد، ضمن اینکه برای هر آمارگیر نیز دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دستمزد در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دو سوال اساسی که فرم‌های سرشماری نفوس مسکن در دوره جدید نسبت به سال ۹۰ اضافه شده که شامل بیمه بودن یا نبودن و نوع بیمه اعضای خانوار است، ضمن اینکه مهاجرت در سطح شهر نیز برای اولین بار اندازه گرفته می‌شود.

پارسا در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر الزام قانونی افراد برای شرکت در سرشماری نفوس و مسکن و تکلیف افراد دوتابعیتی در این سرشماری، خاطرنشان کرد: الزام قانونی بر اساس ماده ۷ قانون مرکز آمار برای تمامی شهروندان وجود دارد که در این سرشماری شرکت کنند و آنها ملزم به پاسخگویی به ماموران رسمی مرکز آمار هستند؛ ضمن اینکه برای افراد دوتابعیتی اگر بیشترین مدت اقامت در داخل ایران است، سرشماری در کشور انجام می‌شود، اما چنانچه رفت و آمدهای آنها به عنوان مهمان انجام شود، آن‌گاه در سرشماری متداول کشورهای مربوطه مورد محاسبه قرار می‌گیرند.

پارسا تاکید کرد: دغدغه ما عدم همکاری مردم با ماموران مرکز آمار در سرشماری نفوس و مسکن نیست، بلکه نگرانی ما بی‌اطلاعی مردم از این سرشماری است که در نظر داریم از تمامی ابزارهای اطلاع‌رسانی در این رابطه استفاده کنیم.

رئیس مرکز ملی آمار ایران با تاکید بر اینکه این سرشماری کاملا به صورت اینترنتی و بدون کاغذ انجام می‌شود گفت: به هزار نفر از مردمی که به صورت اینترنتی در این سرشماری شرکت می‌کنند به هر یک یک میلیون تومان جایزه داده می‌شود و برای ۵۰۰ مدرسه مشارکت‌کننده در این طرح نیز هر یک، یک میلیون تومان جایزه ارائه خواهد شد.

پارسا ابراز امیدواری کرد: سرشماری نفوس و مسکن در سال جاری یک نقطه درخشان در عملکرد مرکز آمار به حساب آید و گذار سرشماری در کشور از سنتی به روش‌های مدرن و روز دنیا صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، کشور، ارتباطات، سازمان برنامه و بودجه و شهرداری‌ها در این اقدام ملی مشارکت دارند و ۴۰ هزار نفر مدت‌های زیادی را برای انجام این کار یک‌ماهه وقت سپری کرده‌اند. در این میان از مردم درخواست می‌کنم تا حتی‌الامکان در سرشماری نفوس و مسکن امسال به صورت اینترنتی حضور یافته و کد رهگیری دریافتی از سامانه را به ماموران مرکز آمار در حین آمارگیری ارائه دهند.

پارسا ادامه داد: تهیه اطلاعات برای توسعه آمارهای ثبتی از طریق این سرشماری جمع‌آوری می‌شود و آمارها تاریخ مصرف نیز ندارند و هنوز نتایج اولین سرشماری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی گفت: نتایج تفصیلی این سرشماری نیمه اول سال آینده منتشر خواهد شد.

پارسا با بیان اینکه سرشماری نفوس و مسکن به روش حضوری از ۲۵ مهرماه تا ۲۵ آبان ماه در سراسر کشور آغاز می‌شود، گفت: همچنین سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن نیز از سوم تا بیست و چهارم مهرماه امسال انجام می‌شود، چرا که سرشماری عمومی نفوس و مسکن به شیوه حضوری، پیچیده و پرهزینه است و بنابراین مشارکت پاسخگویان در سرشماری اینترنتی کمک شایانی در کاهش هزینه این طرح ملی و تسریع در اجرای بهینه آن خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی آمار ایران افزود: خانوارهایی که از طریق سرشماری اینترنتی در این فرآیند مشارکت کنند، نیازی به پر کردن پرسشنامه در مراجعه پرسشگران مرکز آمار ندارند. همچنین خانوارها برای ویرایش اطلاعات خود می‌توانند از ۲۲ تا ۲۴ مهرماه به سامانه سرشماری اینترنتی، مراجعه و اطلاعات خود را ویرایش کنند.

این خبر تکمیل می‌شود...

کد خبر 3765500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • همکار مرکز آمار ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۰
      0 0
      استرالیادر سرشماری سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ با وجود تحت پوشش بودن ۵۰ درصدی اینترنت در آن کشور، فقط پنج درصد مردم از این طریق در سرشماری شرکت کردند و در سرشماری ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ تنها چهار درصد پیشرفت حاصل شد و ۹ درصد مردم از این طریق در سرشماری شرکت کردند. کشور کانادا در سال ۲۰۰۵ که تا ۷۰ درصد پوشش اینترنت داشت، فقط ۱۵ درصد از اطلاعات از طریق اینترنت بدست آورد . در کشور ما که وضعیت پوشش اینترنت خیلی هم مساعد نیست چند درصد پرسشنامه الکترونیکی سرشماری را تکمیل خواهند نمود .