۸ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۴

دریادار سیاری در نگاه یک:

ناوشکن «سهند» بزودی عملیاتی می‌شود

 ناوشکن «سهند» بزودی عملیاتی می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوشکن جدید «سهند» که پیشرفته‌ترین ناوشکن ما خواهد بود، به زودی به ناوگان دریایی الحاق خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش شب گذشته(۷ اسفند) با حضور در برنامه «نگاه یک» از روی عرشه ناوشکن «سهند» از خلیج فارس اظهار داشت: ساخت ناوشکن بر اساس تدبیر فرمانده معظم کل قوا در سال ۱۳۷۶ در نیروی دریایی آغاز و نخستین ناوشکن ایران به نام «جماران» در ۳۰ بهمن سال ۱۳۸۸ به نیروی دریایی ارتش الحاق شد.  

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند که ناوشکن های بعدی باید به مراتب بهتر باشد ادامه داد: نیاز امروز ناوشکن ها برای حضور در دریای آزاد و انجام وظایف این است که باید هر روز از نظر ساخت، بهتر شوند و پیشرفت کنند.

دریادار سیاری افزود: دومین ناوشکن ایران به نام «دماوند» در سال گذشته در دریای خزر به نیروی دریایی ارتش الحاق و ناوشکن «سهند» هم در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در وضعیت فعلی، ناوشکن «سهند» پیشرفته ترین ناوشکن ایران است، ادامه داد: یک ناوشکن، چندین ماموریت از جمله دفاع و تهاجم را باید همزمان انجام دهد و همزمان بتواند در مقابل دشمن هوایی از خود دفاع و علیه او تهاجم کند و همچنین در زیر دریا هم امکان دفاع و تهاجم داشته باشد که هر کدام تجهیزات مربوط به خود را نیاز دارد.

دریادار سیاری با اشاره به اینکه ناوشکن ها باید بتوانند چندین ماه در دریا حضور داشته باشند، افزود: ناوگروه چهل و چهارم نیروی دریایی که متشکل از ناوشکن «الوند» و «بوشهر» است صد و پنجاهمین روز دریانوردی خود را سپری می کند.  

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توانمندی فعلی ناشی از تدبیر فرمانده معظم کل قوا و پای کار آمدن همه جوانان کشور است، گفت: تکیه بر توان داخلی و علم و دانش جوانان و دانشگاه های کشور بدون نیاز به بیگانگان موجب این موفقیت ها می شود.

دریادار سیاری افزود: ساخت این ناوشکن ها با طراحی جدید انجام شده و حاصل مهندسی معکوس نیست و کشورهای محدودی فناوری ساخت ناوشکن را دارند. در شرایط تحریم رسیدن به بالاترین قله خوشایند است.  

وی با اشاره به اینکه رزمایش جزء برنامه های آموزشی نیروی دریایی راهبردی در طول سال است افزود: در طول سال حدود ۲۵ رزمایش تخصصی انجام می دهیم زیرا نیروهای تخصصی متفاوتی داریم و جمع بندی آن ها در یک یا ۲ رزمایش بزرگ و در نهایت در قالب رزمایش بزرگ دریایی «ولایت» در هر سال انجام می شود.  

دریادار سیاری اضافه کرد: نیروی دریایی به طور مستمر در حال ساخت تجهیزات جدید و نوآوری هاست که این ها باید در رزمایش ها آزمایش و عملی شوند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این رزمایش ها برای ارتقای توانمندی دفاعی کشور است، گفت: علت اینکه دشمن در سال ۱۳۵۹ به کشورمان حمله کرد این بود که احساس کرد کشورمان توان دفاعی ندارد.

دریادار سیاری با تاکید بر اینکه توان دفاعی برای برقراری امنیت کشور لازم است افزود: دشمنان ما علاقمند نیستند توانمند باشیم و اهداف انقلاب یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را دنبال کنیم و آنها در پی تسلیم شدن ما هستند.

وی ادامه داد: رزمایش ما خطری برای هیچ کشوری ندارد و این موضوع را رسماً اعلام می کنیم و در منطقه مربوط به خودمان برگزار می شود و اهداف آن نیز مشخص است.  

دریادار سیاری با اشاره به اینکه برقراری امنیت در منطقه به ویژه در منطقه رزمایش و مقابله با تروریسم دریایی از دیگر اهداف این رزمایش است، افزود: دزدی های دریایی ضرر زیادی به اقتصاد جهان وارد کرده است.  

وی با بیان اینکه کشورهای دیگر هم از این تأمین امنیت دریایی بهره مند می شوند، اضافه کرد: کشورمان موثر در برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم دریایی در منطقه است و جهان نیز این موضوع را قبول دارد و شرکت کشتیرانی جهانی برای کشورمان در این زمینه تقدیرنامه فرستاده است.  

دریادار سیاری عملی کردن آموزش ها، انتقال تجربه به کارکنان جوان، آزمایش انواع سلاح ها و مهمات، هماهنگی تخصص های مختلف را از دیگر اهداف برگزاری رزمایش دریایی «ولایت» برشمرد و گفت: انتقال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه هم از اهداف این رزمایش است تا همه بدانند توانمندی ما برای دفاع از کشورمان است و می توانیم با کشورهای منطقه دست در دست هم سطح امنیت منطقه را افزایش دهیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلام ایران گفت: به حدود ۲۵ کشتی از ۲۵ کشور جهان از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه با توجه به درخواست کمک از سوی آنها در مقابل دزدی دریایی کمک کردیم.

دریادار سیاری افزود: رزمایش بزرگ «ولایت» سال ۱۳۹۵ در وسعت حدود ۲ میلیون کیلومتر مربع از تنگه هرمز تا دریای عمان، شمال اقیانوس هند و مدار ۱۰ درجه از خط استوا را در بر می گیرد. 

وی به تبادل تجاری میان غرب و جنوب شرقی آسیا از طریق دریا اشاره و اضافه کرد: بیشتر از یک سوم تجارت جهانی در نزدیکی منطقه محل رزمایش انجام می شود.

دریادار سیاری با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد صادرات و واردات هر کشوری که به دریا راه دارد از جمله ایران از طریق دریاست گفت: نیروی دریایی همیشه باید در منطقه در حال گشت زدن باشد تا بتواند امنیت را برای اقتصاد کشور برقرار کند.

وی افزود: تاکنون ۳ هزار و ۸۵۰ فروند کشتی تجاری یا نفتکش را در مسیر حمل و نقل دریایی محافظت کرده ایم.

دریادار سیاری با اشاره به اینکه مرز دریایی ارزشمندی در خلیج فارس و تنگه هرمز و سواحل مکران داریم ادامه داد: سواحل مکران مهمترین مرز دریایی ماست زیرا از آن جا به آب های آزاد جهان ارتباط داریم.

وی بر لزوم پیشرفت سواحل مکران در راستای تدابیر مقام معظم رهبری تأکید کرد و افزود: سواحل دریای خزر، خلیج فارس و سواحل مکران هر کدام ارزش دارند اما سواحل مکران ارزش ویژه ای دارد زیرا طول و موقعیت ساحل و شرایط عمق دریا مناسب است و مستقیم به دریای آزاد جهان وصل هستیم.

دریادار سیاری ادامه داد : علاوه بر منابع فسیلی کف دریا و منابع غذایی، امکان بهره برداری از جزر و مد و امواج دریا برای انرژی های تجدید پذیر وجود دارد.  

وی با بیان اینکه علت اینکه از منابع دریایی در طول تاریخ کشورمان بهره کمی بردیم، استعمار است گفت: در طول تاریخ قدیم ایران در دریاها حضور قوی داشتیم و بر آن مسلط بودیم امّا استعمار و استکبار موجب شد تا تسلط ما کم شود.

دریادار سیاری افزود: آن ها به مرور زمان ما را از دریا دور کردند و بنادر ما عقب افتاده و از بهره برداری خارج شدند اما پس از انقلاب به سمت منابع دریا و پیشرفت آن روی آوردیم.

فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره اقدامات نیروی دریایی گفت: بهره برداری منابع غذایی ما از دریا در حال پیشرفت و این زیر سایه امنیت است و نیروی دریایی ارتش این امنیت را برقرار کرده است.

دریادار سیاری افزود: کارکنان نیروی دریایی از اقصی نقاط کشورهستند و با عشق کار می کنند و تا آنجایی که توان داریم به امور آن ها رسیدگی می کنیم.  

وی ادامه داد: به لطف تدابیر مقام معظم رهبری برنامه خوبی در برنامه ششم توسعه و همچنین از سوی دولت برای سال۱۳۹۶ برای توسعه سواحل مکران دیده شده است.

دریادار سیاری با اشاره به اینکه توسعه سواحل مکران در توسعه کل کشور اثرگذار است، گفت: امیدواریم در آینده نه چندان دور این منطقه، توسعه یابد.

فرمانده نیروی دریای ارتش افزود: سال آینده ناوشکن جدید با ویژگی های جدیدتر و عظمت بیشتر به بهره برداری می رسد.  

دریادار سیاری در باره دیپلماسی نیروی دریایی هم گفت: با همه کشورهای حاشیه اقیانوس هند و کشورهای حاشیه دریای خزر رفت و آمد داریم و با آداب فرهنگ ناب اسلامی با همه بنادر مهم آن ها رفت و آمد کردیم.

وی ادامه داد: در حال اعزام ناوگروه به سمت قزاقستان هستیم و اعزام آن را به ترکمنستان و روسیه هم در دستور کار داریم و در آینده نزدیک میزبان آذربایجانی ها و پاکستانی ها هستیم.

دریادار سیاری با بیان اینکه در آینده به سمت بنادر جنوب شرق آسیا دریانوردی خواهیم کرد گفت: در سال ۲۰۱۸ میزبان حدود ۴۰ تیم از کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای حاشیه اقیانوس هند در همایش فرماندهان نیروی دریایی حاشیه اقیانوس هند در کشورمان هستیم.

وی افزود: این نشان می دهد جهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران را قبول دارد و حضور همه جانبه نیروی دریایی در آب های دور دست و دیپلماسی دفاعی و رفت و آمد با کشورهای مختلف، معنای راهبردی را محقق می کند.

دریادار سیاری با بیان اینکه حیطه مسئولیت ما از مرزهای کشور تا دیگر نقاط جهان است، گفت: همه می دانند کشور ایران با وجود همه تحریم ها بر روی قله افتخار ایستاده و عبور ناوشکن های ما در نقاط دور جهان نشان دهنده این موضوع است.

فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: فرهنگ، تمدن، انقلاب، هویت و توانمندی صنعتی ما با حضور ناوشکن در معرض نمایش قرار می گیرد و غرور ملی را برای مردم ما به ارمغان می آورد.

دریادار سیاری با تشکر از همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صنایع مختلف در توسعه توانمندی های نیروی دریایی افزود: با کمک نیروهای دیگر ارتش و در کنار نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مردمی به هماهنگی و توانمندی رسیدیم و توانستیم تجهیزات لازم را تولید و امنیت را در مرزهای دریایی کشور به وجود بیاوریم.

کد خبر 3917374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha