۱۶ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹

آموزش علیه آموزش منتشر شد

آموزش علیه آموزش منتشر شد

کتاب «آموزش علیه آموزش» نوشته عبدالعظیم کریمی به مشکلات و کاستی‌های تعلیم و تربیت در ایران می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آموزش علیه آموزش» نوشته عبدالعظیم کریمی به مقوله تعلیم و تربیت می پردازد. آن گونه که نویسنده در پیش گفتار آورده: «این کتاب برای ساختن پایه‌های تعلیم و تربیت پایدار نیست بلکه برای ویران کردن پایه‌های ساختمان خالی از روح تعلیم و تربیتی است که به جای شکفتن، می‌شکوفاند؛ به جای تراشیدن می‌افزاید. به جای پاک کردن آلوده می‌سازد و به جای اکتشاف ثروت از معادن به انتقال ثروت در مخازن مشغول است و نام آن را خدمت به تعلیم و تربیت می‌گذارد اما نتیجه آن کشتار بی رحمانه استعدادهاست و به جاست که قبل از هر چیز، در برداشتن این مانع مرموز اقدام شود.»

گفتار نخست این کتاب با عنوان «فاجعه فقدان حس فاجعه در آموزش و پرورش» آمده: «فقدان حس فاجعه در تعلیم و تربیت، یکی از مخوف ترین رویدادهای خاموش و پنهانی است که به تناسب فراگیرشدن آن، از قلمروی «حس شدن» و از میدان «دیده شدن» خارج شده...در چنین فضایی است که دیگر حسی برای حس کردن فاجعه باقی نمی‌ماند. یعنی آستانه تحریک‌پذیری به قدری بالاست که با هیچ محرکی، هر چند شدید، تحریک نمی‌شود. پس بزرگ‌ترین فاجعه در یک سامانه زنده، «فاجعه فقدان حس فاجعه» است. فاجعه بی‌تفاوتی در برابر رخداد فاجعه‌های هولناک و کشنده!

«فاجعه تربیت علیه تربیت»، عنوان گفتار دوم کتاب «آموزش علیه آموزش» است. در این گفتار می خوانیم که «آنچه فرزندان ما را از تربیت درست دور کرده، درست‌انگاری‌های نادرستی است که ما بزرگسالان به نام تربیت در حال محقق ساختن آن هستیم. از این رو، بزرگ‌ترین مشکل تربیت شدن کودکان، همانا تربیت کردن آن‌هاست. اما به راستی چگونه «تربیت» علیه «تربیت» عمل می‌کند؟ مراد از تربیت چیست که خود مانع تربیت می شود؟»

گفتار سوم کتاب با عنوان «فاجعه تحول علیه تحول» به این مساله می پردازد که «هرقدر بیشتر درپی ایجاد تحول باشیم، کمتر به احیای تحول کمک می کنیم. هر قدر بیشتر به دنبال «تغییر» باشیم، کمتر به ظهور تغییر در خود، یاری می رسانیم و هرچه بیشتر طرح و نفشه برای ایجاد تحول داشته باشیم، کمتر به ریشه تحول خواهی و تحول زایی پی می بریم. این یک معادله وارونه در گفتمان تحول خواهی است که بین «ایجاد» و «احیا» رابطه ای معکوس برقرار می شود.

«فاجعه پژوهش علیه پژوهش» عنوان گفتار چهارم کتاب است. در این فصل آمده «گرچه عصر کنونی را به یک معنا عصر پژوهش های علمی پیشرفته نامیده اند اما هیچ دوره‌ای از تاریخ، تحولات علمی و پژوهشی تا این اندازه از فرهنگ پؤوهش و روح پژوهشگری خودجوش و زایا تهی نبوده به گونه ای که هرگونه پژوهشی، خود مخفیگاه مرگ پژوهش می‌شود؛ یعنی فاجعه پژوهش علیه پژوهش به نام پژوهش!»

کتاب «آموزش علیه آموزش» نوشته عبدالعظیم کریمی در ۱۱۰۰ نسخه و به قیمت ۱۵ هزار تومان از سوی انتشارات قدیانی در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

کد خبر 3917978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha