معاون وزیر ارتباطات؛

اقتصاد فضایی از متوسط رشد صنعت پیشی گرفت

اقتصاد فضایی از متوسط رشد صنعت پیشی گرفت

معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر نیاز جامعه به فناوری فضایی گفت: رشد اقتصاد فضایی در یک دوره ۱۰ ساله از متوسط رشد صنعت و اقتصاد کل جامعه بیشتر بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با هفته جهانی فضا از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه فضایی ایران، بازدید کردند.

مرتضی براری معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید ازنمایشگاه فناوری های فضایی پژوهشگاه فضایی ایران گفت : دستاوردهای علم و فناوری فضایی بومی، افزون بر رفع نیازهای عملیاتی کشور، موجب توسعه و اقتدار ملی می‌شود.

وی افزود: رشد اقتصاد فضایی، در یک دوره ۱۰ ساله، از متوسط رشد صنعت و اقتصاد کل جامعه بیشتر بوده است.

براری در ادامه اظهارداشت : امروزه، صنعت فضایی در حوزه تولید ناخالص ملی(GDP) هم نقش‌آفرینی می‌کند و در رشد آن تاثیرگذار است و در حوزه علم و فناوری فضایی، کسب و کارهای بسیاری شکل گرفته و مشغول به فعالیت هستند.

درهمین حال نصرالله جهانگرد معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در حاشیه این بازدید، گفت: داده‌هایی که توسط ماهواره‌ها جمع‌آوری می‌شوند، به ۱۶ بخش دیگر مانند بخش‌های اقتصادی و اجتماعی و در فعالیتهای جاده سازی و شهرسازی، کنترل کشت، مصرف آب، سیلاب‌ها و تجهیزات مخابراتی کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری صحیح و عمیق در این امور،  نیاز به اطلاعاتی است که بسیاری از این داده‌های مورد نیاز از طریق ماهواره‌هایی که در مدار لئو قرار می‌گیرند، به‌دست می‌آید و این اطلاعات در نظام تصمیم‌گیری بسیار موثر است.

جهانگرد گفت: اگر ما از طریق این ماهواره‌ها نتوانیم اطلاعات لازم را به‌دست آوریم، ناچار به خرید و تهیه آن از شرکت‌های خارجی هستیم و در نتیجه به اطلاعات آنها وابسته می‌شویم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: ظرفیت فعلی ما در کشور، در ماهواره‌های کوچک است و اگر بخواهیم به سوی ساخت ماهواره‌های بزرگ برویم، باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم.

وی یادآور شد: در دنیای ارتباطات، جهان به سمتی می‌رود که هر موجودی در کره زمین، یک کانکشن (ارتباط) داشته باشد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه درباره کاربرد ماهواره های لئو نیز گفت: بسیاری از ماهواره‌های لئو، دوباره به صورت اقتصادی کاربردی می شود. چون فناوری شکل‌دهنده‌اش، ارزان شده و حتی برخی کشورها به دنبال ایجاد توری از این ماهواره‌ها در کره زمین به همراه ایستگاه‌های فضایی و زمینی آنها هستند.

وی تصریح کرد: به همین علت اگر کشوری در این عرصه توان فناوری لازم را نداشته باشد، در بازار بین‌المللی مقهور آنها می‌شود.

کد خبر 4110288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha