۱۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۷:۵۲

شناسایی یک منطقه برای حفاظت محصور یوزپلنگ/مشکل حیات‌وحش هم آب است

شناسایی یک منطقه برای حفاظت محصور یوزپلنگ/مشکل حیات‌وحش هم آب است

مدیرکل دفتر حیات‌وحش گفت: قبلاً با حفظ یوزپلنگ در منطقه وسیع محصور مخالف بودیم اما وضعیت یوز به گونه‌ای است که اکنون باید آن را در دستور کار قرار دهیم و منطقه‌ای هم برای آن شناسایی شده است.

مدیرکل دفتر حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست در بازدید از غرفه خبرگزاری مهر در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: نگاه ریاست سازمان محیط‌زیست نسبت به موضوع حیات‌وحش همچون دیگر حوزه‌های محیط‌زیست بسیار کارشناسانه است و ایشان کاملاً به مسائل محیط‌زیستی حساس و نگرانند.

مجید خرازیان مقدم تصریح کرد: اینکه ایشان برخی مقوله‌ها مانند آب را مهمتر می‌دانند، به معنای بی‌اهمیتی حوزه‌های دیگر محیط‌زیست نیست. ایشان نسبت به آب نگاه اولی دارند که ما هم داریم. در حیات‌وحش هم یک مسئله مهم آب است. از دلایل بروز بیماری‌های حیات‌وحش در سال‌های اخیر، کم‌آبی است که منجر به تضعیف حیوان می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا همان‌گونه که رئیس سازمان محیط‌زیست گفته، برنامه‌ای برای حفظ یوزپلنگ در محیط محصور وجود دارد؟ گفت: اگر سه سال پیش این سؤال را از من می‌پرسیدید، جواب منفی می‌دادم؛ وضعیت یوز با توجه به روش‌های سرشماری که داریم که نسبت به قدیم بهتر شده و آمار دقیق‌تری را به ما می‌دهد، به گونه‌ای است که ذخیره‌گاه طبیعی یعنی منطقه‌ای با ۵۰ هزار هکتار مساحت و بیشتر به صورت محصور ضروری است. در پروژه جدیدی که برای یوزپلنگ ارائه شده، یکی از مؤلفه‌ها همین است. منطقه‌ای را هم در استان مربوطه شناسایی کرده‌ایم، اگرچه در دنیا هیچ‌جا برای یوز این کار انجام نشده، اما ما باید همه تیرهایمان را امتحان کنیم.

مدیرکل دفتر حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره عدم رعایت پروتکل‌های برخورد با حیات‌وحش در استان گلستان اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در حیات‌وحش، تعارض انسان و حیات‌وحش است که همواره هم در آن، ما انسان‌ها مقصریم؛ آن کاری که معاونت محیط طبیعی و دفتر حیات‌وحش سازمان در این راستا انجام داده، این است که دستورالعمل تعارضات را تهیه کردیم.

خرازیان‌مقدم افزود: این دستورالعمل در استان البرز به کارشناسان استان‌ها تدریس شد و در قالب نسخه‌ PDF به آنها ارائه شد و انتظار داشتیم که در برخورد با حیوانات طبق آن دستورالعمل برخورد شود. الان این دستورالعمل را که روی خرس، پلنگ و گرگ تمرکز دارد، خلاصه کرده‌ایم تا در قالب یک کتابچه همراه با نموداری دو صفحه‌ای ارائه شود تا محیط‌بان به راحتی بتواند آن را بخواند و عمل کند.

وی در پایان اذعان کرد: اتفاقی که در گلستان در برخورد با خرس رخ داد، نباید پیش می‌آمد اما باید در کسری از ثانیه تصمیم‌گیری می‌شد و طبیعتاً بین انسان و حیوان، انسان انتخاب شد. امیدوارم که کتابچه به زودی ارائه شود و دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

کد خبر 4131961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha