۱۴ اسفند ۱۴۰۰، ۱۱:۴۵

مدیرکل محیط زیست هرمزگان عنوان کرد؛

برخورد قانونی با عرضه کنندگان و فروشندگان گونه‌های جانوری و گیاهی

برخورد قانونی با عرضه کنندگان و فروشندگان گونه‌های جانوری و گیاهی

بندرعباس - مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان از برخورد قانونی با عرضه کنندگان و فروشندگان گونه‌های جانوری و گیاهی خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی محیط زیست هرمزگان، حبیب مسیحی تازیانی بیان کرد: با توجه به فرارسیدن روزهای پایانی سال متأسفانه افراد فرصت طلب و سودجو در کنار فروش ماهی قرمز، اقدام به عرضه و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری نظیر لاک پشت، ماهی قرمز و برخی گونه‌های مهاجم و غیربومی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ممنوعیت نگهداری و خرید و فروش حیات وحش بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با افراد خاطی بر اساس قوانین و مقررات به شدت برخورد می شود.

همچنین فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان افزود: گشت و نظارت مستمر توسط ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان از مراکز خرید و فروش ماهی قرمز و پرنده فروشی‌ها انجام می شود.

کاظم شریفی از مردم خواست از خرید جانوران وحشی که گونه‌های در معرض خطر انقراض و یا مهاجم محسوب می‌شوند، خودداری و به هیچ عنوان نسبت به رها سازی این حیوانات در طبیعت اقدام نکنند.

وی تاکید کرد: ماهی گلی یا همان ماهی قرمز نیز از گونه‌های مهاجم در طبیعت به شمار می‌رود که در صورت ورود به اکوسیستم‌های طبیعی توان اشغال زیستگاه دیگر گونه‌ها و جایگزین شدن با گونه‌های بومی را دارد، به هیچ عنوان نباید پس از ایام نوروز این گونه را در طبیعت رها سازی کرد.

شریفی ادامه داد: در خصوص گشت های نوروزی محیط بانان برنامه ریزی لازم انجام شده است ، تا محیط بانان به طور شبانه روزی در مناطق تحت مدیریت استان حضور یابند وحفاظت از طبیعت وانفال الهی را اجرا کنند.

وی بر حفظ امنیت و آرامش حیات وحش در بازدید از مناطق طبیعی تاکید و از شهروندان خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلفات محیط زیستی، اعم از شکار و صید غیر مجاز و یا تخریب طبیعت، مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست فارس با شماره تلفن ۱۵۴۰ و یا به ماموران انتظامی اطلاع دهند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان بیان کرد: در این راستا طی بازدید از مراکز فروش ماهی و پرنده در سطح شهرستان بندرعباس یک نفر متخلف دستگیرشده است و از وی یک هفت قطعه لاک پشت برکه ای و ۲ قطعه بلبل کشف و ضبط شد. این پرونده در حال گذراندن مراحل قانونی خود است.

گونه‌های مهاجم گونه‌هایی هستند که با قابلیت تحمل بالا و یا تغذیه از منابع غذایی گونه‌های بومی یا تغذیه از تخم و نوزاد سایر گونه ها، عرصه را بر آن‌ها تنگ کرده و خود را به عنوان گونه غالب در اکوسیستمی که به صورت طبیعی زیستگاهش نیست تحمیل می‌کند و باعث کاهش جمعیت گونه‌های بومی و یا حتی حذف این گونه‌ها می‌شود. گونه‌های مهاجم تعادل اکوسیستم طبیعی را به هم می‌زنند.

کد خبر 5439023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha