به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، این بیمار که مردی ۵۰ ساله است، زمانی که برای درمان سرطان خون تحت پیوند سلولهای بنیادی قرار گرفت، HIV مثبت بود. این روش به طور موثر سیستم ایمنی جدیدی را به او داد.
اکنون، محققان گزارش میدهند که این بیمار چهار سال است که داروهای HIV را قطع کرده است و هیچ نشانهای از باقی ماندن ویروس در بدنش وجود ندارد.
کارشناسان در مورد اعلام این روش به عنوان یک درمان قطعی محتاط هستند، زیرا HIV با ترفندهای زیادی در تلاش برای زنده ماندن است.
به گفته دکتر «بیورن جنسن»، رئیس بخش بیماریهای عفونی در بیمارستان دانشگاه دوسلدورف در آلمان، «در عین حال، همه چیز امیدوارکننده به نظر میرسد.»
جنسن گفت: «بیمار به مدت چهار سال مصرف تمام داروهای ضد ویروسی را متوقف کرده است، و هیچ مدرکی دال بر وجود اچ آی وی در بدن او وجود ندارد.»
او گفت: «بیشتر کارشناسان این وضعیت را یک درمان میدانند.»
این مرد که به عنوان "بیمار دوسلدورف" شناخته میشود، سومین موردی است که در گزارشات پزشکی گزارش شده است. اولین مورد تقریباً ۱۵ سال پیش در مجله پزشکی نیوانگلند مطرح شد، زمانی که پزشکان پرونده "بیمار برلینی" را شرح دادند. بیش از یک دهه بعد، تیم پزشکی دیگری گزارش دادند که به عقیده آنها دومین درمان HIV در فردی که "بیمار لندنی" نام داشت، اتفاق افتاده است.
هر سه مرد به پیوند سلولهای بنیادی نیاز داشتند زیرا سرطان خون داشتند و گزینههای درمانی دیگری نداشتند. اما یک احتمال ثانویه نیز وجود داشت: پیوند ممکن است با HIV آنها نیز مقابله کند.
جنسن تاکید میکند: «هیچ کس پیشنهاد نمیکند که پیوند سلولهای بنیادی به یک درمان HIV تبدیل شود. این یک روش پرخطر است که میتواند عوارض مرگباری داشته باشد و تنها زمانی باید انجام شود که بیمار مبتلا به سرطان خون مرگبار باشد.»
او گفت: «ما امیدواریم که یافتههای این درمان و چند مورد دیگر از درمان HIV، از تحقیقات آینده برای توسعه استراتژیهای کم خطرتر و کاربردی تر برای درمان HIV حمایت کند.»
نظر شما