۲۷ آذر ۱۴۰۲، ۱۱:۰۰

مهر گزارش می‌دهد؛

بانوی ایرانی در نگاه اندیشمندان سوری

بانوی ایرانی در نگاه اندیشمندان سوری

قزوین- بانوان اهل سوریه معتقد هستند جمهوری اسلامی به خوبی توانسته زن پیرو مکتب فاطمی و مسلمان را به تصویر بکشد و باید این الگو در رسانه‌های دنیا معرفی شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مطهره میرزایی: در طول تاریخ زن‌ها رقم زننده اتفاقات مهم تاریخ بوده و هستند. اقوام مختلف حاضر در ایران نگاه ویژه ای به زنان دارند که با توجه به پیشینه جایگاه زن در اسلام، اعتبار بانوان ایرانی با ورود اسلام دوچندان شد. امروز شاید بهترین تعریف از الگویی به نام بانوی مکتب فاطمی را بتوان در بانوی تراز انقلاب جست و جو کرد.

بانوی ایرانی در رسانه‌ها معرفی نشده است

دکتر نعیمه حسوکی، از اساتید برجسته سوری در حاشیه حضور در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به سوالی مبنی بر تصویر زن ایرانی از دیدگاه رسانه و خارج از مرزهای ایران می‌گوید: در خصوص چهره زنان ایرانی در رسانه تقریباً باید گفت جای تأسف است که چرا چهره زن ایرانی به نحو شایسته‌ای عنوان نمی‌شود من زمان طولانی در ایران زندگی کردم و به فرهنگ ایران و زن ایرانی آشنا هستم و از این حیث می‌گویم که زن ایرانی به خوبی در رسانه‌ها مطرح نشده است و زنان ایرانی در جایگاهی قرار دارند که ما هنوز به آن نرسیده‌ایم.

وی اضافه می‌کند: از دیدگاه ما زن در ایران از آزادی برخوردار است به طوری که ما به عنوان قشر فرهیخته زمانی که به ایران آمدیم این آزادی را احساس کردیم، زن ایرانی همان زنی است که در پناه خانواده به سایر جایگاه‌های اجتماعی خود دست پیدا کرده و اتفاقاً موفق نیز عمل کرده است.

بانوی ایرانی در نگاه اندیشمندان سوری

این استاد دانشگاه سوری می‌گوید: در دانشگاه‌ها و سایر جایگاه‌های اجتماعی و نظارتی در ایران، ما شاهد آن بودیم که زن ایرانی به خوبی در حال فعالیت است که این مسئله برابری حقوق زن و مرد را به خوبی نشان می‌دهد اما همه این آزادی‌ها و فعالیت‌ها به خوبی در رسانه‌ها منعکس نمی‌شود.

وی بیان می‌کند: ما در ایران شاهد آن بودیم که در مواردی اگر حضور زنان نبود بسیاری از فعالیت‌های مهم اجتماعی شکل نمی‌گرفت اما این موارد در حالی است که رسانه در داخل و خارج از ایران نتوانسته چهره واقعی زن ایرانی را به تصویر بکشد و با توجه به اینکه مردم نیز اطلاعات خود را از رسانه دریافت می‌کنند این نمایش چهره واقعی زن ایرانی حتی در بین مردم نیز به خوبی مطرح نشده است.

زن مسلمان ایرانی باید به عنوان الگو معرفی شود

وی مطرح می‌کند: زمانی که وارد ایران شدم متوجه شدم زن به معنای واقعی کلمه یک شخصیت مؤثر و ایفا کننده نقش‌های موفق است که در کنار مرد قرار می‌گیرد و در کنار اموری نظیر خانواده، تربیت فرزند، تحصیل و دانشگاه، امور روزمره و در مراتب بالاتر در جایگاه ریاست، مدیریت و وزارت قرار می‌گیرد و این در حالی است که او علاوه بر نقش همسری و مادری در اجتماع نیز حضور مؤثر دارد اما تمام این امور هیچگاه در رسانه‎‌هایی که ما مخاطب آن هستیم به خوبی عنوان نمی‌شود تا زن مسلمان ایرانی به خوبی به عنوان الگو معرفی شود و از این منظر لازم است نسبت به کم‌کاری‌های رسانه‌ای آسیب‌شناسی‌های لازم شکل بگیرد.

بانوی ایرانی در نگاه اندیشمندان سوری

این استاد دانشگاه تشریح می‌کند: زمانی که رسانه داخلی نتواند به خوبی نقش زن مسلمان را به تصویر بکشد به یقین رسانه غرب زده میدان را به دست می‌گیرد و هر آنچه را که می‌خواهد برای مردم مطرح می‌کند.

وی تاکید می‌کند: اینجا زن مقدس است این را تجربه چندین ساله من در ایران نشان می‌دهد و این تقدس را من در جای دیگری نیافته‌ام چنانچه حتی در کشورهای اسلامی این تقدس مشاهده نمی‌شود و زن در کشورهای اسلامی نیز با محدودیت‌های بسیاری همراه است.

نگاه به زن در ایران همان نگاه اسلام است

دکتر حسوکی عنوان می‌کند: زن ایرانی دارای امتیازات بسیاری است و در اینجا کسی به زن در پله دوم نگاه نمی‌کند بلکه زن در تراز مرد سنجیده می‌شود و این همان صحبت اسلام است که در ایران جاری شده است.

در ادامه با یکی دیگر از استادان سوری به نام دکتر حلوه الصالح، به گفت‌وگو نشستیم. او در این رابطه اظهار می‌کند: مردم سوریه تصوری از زن ایرانی ندارند و بر این باورند که زن ایرانی یک قشر تک بعدی دارد و فعالیت‌های او تنها در یک جایگاه و در خانه فعالیت می‌کند.

الصالح ادامه داد: البته رسانه‌ها نیز نسبت به انعکاس جایگاه زن ایرانی به عنوان الگو برتر برای کشورهای مسلمان ضعیف عمل کرده‌اند و ما نیاز داریم تعاملات فرهنگی بین دو کشور برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی در خصوص جایگاه زن شکل بگیرد.

دکتر مرفت سلمان، یکی دیگر از استادانی بود که با ما به گفت‌وگو نشست و در این باره اظهار کرد: زن ایرانی مظهر هنر است و صنایع دستی که با دستان هنرمند زنان تولید می‌شود بسیار ارزشمند بوده و ما می‌بینیم که زنان هنرمند ایرانی از راه هنر اشتغالزایی می‌کنند و این در حالی است که این هنر و زیبایی به خوبی در جهان منعکس نمی‌شود، زن ایرانی شخصیت مثبت و قوی دارد.

بانوی ایرانی در نگاه اندیشمندان سوری

زنان ایرانی باید تجربه خود را به زنان دنیا انتقال دهند

وی می‌گوید: پس از جنگ، زنان سوری که همسر و فرزندان خود را از دست داده بودند نتوانستند همچون زنان ایرانی به زندگی بازگردند اما ما می‌بینیم که زن ایرانی پس از حوادثی همچون جنگ تحمیل و دفاع مقدس همچون یک رزمنده مقاوم ایستاده و مقاوم‌تر از قبل در جامعه حاضر می‌شود و تصویر زیبایی از شهادت عزیزش را مطرح می‌کند و به دنیا می‌فهماند که او همچنان ایستاده است و به نظر من این روحیه و فرهنگ کم نظیری است که در وجود زن ایرانی تعریف شده و لازم است به عنوان تجربه به سایر کشورهایی که تجربه تلخ جنگ را پشت سر گذاشتند منتقل شود.

رویکرد اسلام به زن را در ایران می‌بینیم

این استاد دانشگاه تشریح می‌کند: آنچه که در فرهنگ زن ایرانی دیدیم تعبیر درستی از اسلام بود که ای کاش این جایگاه در سایر کشورها نیز نهادینه می‌شد. به تعبیر من چیزی که امروز زن ایرانی را به این جایگاه رسانده اسلام درست است که ما در سنت ائمه نیز می‌خوانیم که پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) تا چه اندازه به حضرت زهرا (س) احترام می‌گذاشتند و این رویکرد بی‌نظیر اسلام بود که ایرانیان توانستند به خوبی آن را حفظ کنند.

این بانوی سوری تصریح می‌کند: پیامبر برای دختر خود میراث تعریف کرد و در خانواده، دختر نیز جزو اشخاصی است که به آن ارث تعلق می‌گیردند و این امر نیز به صراحت در ایران تعریف می‌شود و حقوق زن نیز مطالبه و پیگیری می‌شود که این امر هنوز هم در اغلب کشورهای عربی نهادینه نشده است.

زن مسلمان ایرانی باید به عنوان الگو معرفی شود

وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: ما برای انتقال تجارب و قرار دادن زن مسلمان ایرانی به عنوان الگو در کشورهای اسلامی نیازمند تعاملات فرهنگی بسیاری هستیم، ما در ایران می‌بینیم که به جایگاه زن توجه درستی شکل گرفته و اسلام واقعی اینجا در خصوص زن اجرا می‌شود و این نشان می‌دهد ایران در مسیر درستی قرار گرفته و باید این فرهنگ به سایر کشورها نیز صادر شود.

اینکه زنان فرهیخته سوری با لهجه عربی و تلفظ خاص کلمات فارسی این چنین به زنان ایرانی توجه دارند برای ما نیز ملموس است چراکه در شرایط مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و حتی نظامی جایگاه زن آنچنان پررنگ بود که نمی‌توان از ستایش آن غافل شد.

نقش آفرینی زنان ایران اسلامی در طول حدود ۴ دهه اخیر که مرهون انقلاب اسلامی است برگرفته از الگوی بزرگی به نام حضرت فاطمه (س) است. زنان ایرانی در این سال‌ها با تاسی از این بانوی نمونه اسلام سعی کرده‌اند در تمامی معادلات انقلاب اسلامی از نبرد با طاغوت برای پیروزی انقلاب تا دفاع مقدس و دیگر برهه‌های حساس دوشادوش مردان حضور داشته باشند.

امروز زمان آن رسیده که رسانه‌های ایران اسلامی با دقت و حساسیت بیشتری پیشرفت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زن را که برگرفته از مکتب حضرت فاطمه (س) است به زنان دنیا بیش از پیش نشان دهند.

کد خبر 5968140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha