۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۰۱

رییس دفتر مشاوره امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور:

نداشتن تمایل به فرزندآوری در جامعه فراتر از دغدغه‌های مالی است

نداشتن تمایل به فرزندآوری در جامعه فراتر از دغدغه‌های مالی است

اصفهان- رییس دفتر مشاوره امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: نبود تمایل به فرزندآوری در جامعه فراتر از دغدغه‌های مالی است و باید در زمینه‌های روانشناختی این مساله تخصصی کار شود.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه توکلی صبح شنبه در نشست تخصصی کارشناسان بهزیستی استان اصفهان که در آستانه هفته جمعیت برگزار شد با بیان اینکه اصفهان در بسیاری از امور این سازمان پیش‌رو است، اظهار داشت: بهزیستی کشور سازمانی تخصصی- حمایتی است و ادعای تخصصی بودن این سازمان گزاف نیست زیرا در بسیاری موضوعات حتی در رابطه با فرزندآوری معتقد هستیم که باید تخصصی باشد و صِرف اینکه فردی ایده‌ای در این باره دارد وارد کار نمی‌شویم و این مهم را با بینش علمی پیش می بریم.

وی با اشاره به اینکه کارهای ارزشمندی در سازمان بهزیستی کشور انجام شده اما چندان دیده نشده است، خاطرنشان کرد: لازم است که داشته‌ها و خدمات این سازمان را بیش از پیش به جامعه معرفی کرد.

فعالیت بیش از ۳۲۰۰ مرکز مشاوره در کشور

رئیس دفتر مشاوره امور روانشناختی سازمان بهزیستی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از سه هزار و ۲۰۰ مرکز مشاوره دولتی و غیردولتی تحت نظارت سازمان بهزیستی در کشور فعالیت می‌کنند، ابراز داشت: اعطای مجوز سازمان بهزیستی به مراکز مشاوره مستلزم این است که همیشه پاسخگوی ما باشند زیرا بهزیستی یک سازمان مردمی است و اعتقاد داریم مردم ما لایق بهترین خدمات هستند؛ از این رو روند صدور مجوز برای مراکز مشاوره به دقت و نظارت‌های بعدی انجام می‌شود.

توکلی با بیان اینکه بهزیستی، سازمانی دوستدار خانواده بوده زیرا فعالیت‌های آن در راستای تحکیم خانواده است، ادامه داد: فرهنگسازی در زمینه مشاوره و ارائه خدمات روانشناختی مؤثر بوده و در سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشاوره حضوری در مراکز داشتیم.

نداشتن تمایل به فرزندآوری در جامعه فراتر از دغدغه‌های مالی است

وی با اشاره به اینکه بیش از سه هزار جلسه مشاوره در مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی برگزار شده، اضافه کرد: ارائه خدمات فوریتی برای ما بسیار ارزشمند است که در این زمینه سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار مشاوره موفق تلفنی از طریق سامانه ۱۴۸۰ انجام شد.

رئیس دفتر مشاوره امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، ارائه آموزش‌های پیش از ازدواج، روابط زوجین، فرزند پروری و مهارت‌های زندگی را از دیگر خدمات مراکز بهزیستی برشمرد و گفت: بالغ بر ۲ هزار مربی متخصص در این حوزه در کشور فعالیت می‌کنند که برگ برنده ما است زیرا سازمان یا برگزاری هزاران ساعت آموزش هم اینک بانک اطلاعاتی قوی از مربیان دارد که می‌تواند بر کنترل و پیشگیری آسیب‌های اجتماعی مؤثر باشد.

۲۲.۵ درصد پرونده‌های طلاق در سامانه تصمیم منجر به سازش شد

توکلی با بیان اینکه در رابطه با طلاق در سامانه (مسیر) ۲۰ هزار پرونده پایشی داشتیم، افزود: سال گذشته در سامانه تصمیم طلاق سازمان بهزیستی ۱۶۴ هزار زوج وارد شدند که با ارائه خدمات مشاوره‌ای توانستیم ۲۲.۵ درصد سازش برسیم.

وی با بیان اینکه سامانه تصمیم هم اینک همه شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت را پوشش می‌دهد، ادامه داد: قوانین و اسناد بالادستی کشور بسیار بر موضوع فرزندآوری تاکید کرده و سازمان بهزیستی کشور علی رغم اینکه تکلیف چندانی در این قانون ندارد اما به آن ورود کرده زیرا سازمانی دوستدار خانواده است.

رئیس دفتر مشاوره امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بخش قابل توجه تمایل نداشتن به فرزندآوری در جامعه به اضطراب و نگرانی خانواده‌ها بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان داده است خانواده‌هایی که حتی بضاعت مالی مناسبی هم دارند تمایلی به فرزندآوری ندارد و این مساله نشان می‌دهد نبود تمایل به فرزندآوری فراتر از دغدغه‌های مالی است و باید در زمینه‌های روانشناختی این مساله تخصصی کار شود.‌

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این نشست از کتاب "فرزند، فرشته شفابخش" رونمایی شد.

نداشتن تمایل به فرزندآوری در جامعه فراتر از دغدغه‌های مالی است

کد خبر 6109553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha