۸ دی ۱۳۸۷، ۹:۱۲

سخنگوی سازمان تربیت بدنی:

خصوصی سازی بهانه است،عده ای به دنبال اهداف شخصی و گروهی اند

خصوصی سازی بهانه است،عده ای به دنبال اهداف شخصی و گروهی اند

محمد آخوندی با اشاره به اینکه سازمان تربیت بدنی به عنوان بخشی از نظام قطعا در راستای خصوصی سازی و واگذاری امور به مردم قدم برمی دارد، گفت: برخی از تبلیغات که این روزها درباره واگذاری استقلال و پیروزی به چشم می خورد اهداف دیگری غیر از بحث خصوصی سازی را دنبال می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آخوندی به برخی مطالب که این روزها در باره واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس مطرح می شود اشاره کرد و گفت: خصوصی سازی با توجه به قوانین کشور و اصل 44 قانون اساسی، تکلیف همه دستگاهها از جمله سازمان تربیت بدنی است و این سازمان با برنامه ای که تنظیم کرده درهمه بخش ها به دنبال اجرای آن است. از جمله در بخش ساخت و ساز که سیاست سازمان بارها اعلام شده و قطعا به جز پروژه های ملی از پایان سال 88، سایر ساخت و سازها با توجه به سیاستهای حمایتی پیشنهاد شده توسط سازمان به مردم و بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

مدیر کل امور بین الملل و روابط عمومی سازمان تربیت بدنی ، گفت: باید به این نکته توجه کرد که در اداره ورزش هم بسیاری از امور در اختیار مردم است و باشگاههای ورزشی در سراسر کشور که به رشته های انفرادی می پردازند عامل مهمی در توسعه ورزش در سالهای اخیر بوده اند که این روند با حمایتهای سازمان سرعت بیشتری خواهد گرفت. در این راستا سازمان در 2 سال گذشته با شناسایی باشگاههایی که حداقل در 5 رشته ورزشی فعالیت منظم دارند به آنها کمک مالی کرده است که این روند با دقت و گستردگی بیشتر همچنان ارائه خواهد شد، البته اکثریت این باشگاهها در رشته هایی غیر از فوتبال فعال بوده اند.

آخوندی افزود: مشکل اساسی در این بخش مربوط به باشگاههای فوتبال در کشور است و سازمان دراین بخش طرح کاملی به دولت ارائه کرده است که بر اساس آن با برنامه ریزی انجام شده باشگاههای فوتبال که بسیاری از آنها با بودجه دولت فعالیت می کنند در پروسه زمانی مشخص به بخش خصوصی و مردم واگذار خواهند شد.

به گفته سخنگوی سازمان تربیت بدنی ، قطعا اگر بدون مطالعه و برنامه ریزی دقیق و یکباره حمایت دولت از باشگاههای فوتبال برداشته شود، شاهد نابودی فوتبال خواهیم بود و مشکلات فراوانی در راه اداره تیم های فوتبال ایجاد خواهد شد که نمونه های آن این روزها به چشم می خورد.

وی افزود: اتفاقا بسیاری از دستگاههای دولتی با توجه به هزینه های فراوان تیمداری در بخش فوتبال، علاقمند به ادامه این روند نیستند و اگر بدون برنامه مشخص و احساسی با این مساله برخورد شود و پروسه تحویل این تیمها از بخش دولتی به بخش خصوصی صحیح انجام نشود، تنها نتیجه آن ایجاد مشکلات جدید برای تیمهایی است که از سوی بنگاههای دولتی اداره می شوند.

آخوندی افزود: قطعا سازمان تربیت بدنی و دولت بیشترین تمایل را به واگذاری این تیم ها دارند اما باید توجه کرد که تا زمینه های لازم برای واگذاری که مهمترین آن درآمدزایی است ایجاد نشود، قطعا هیچ بخش خصوصی نخواهد توانست تیمهای لیگ برتر فوتبال را با این هزینه های زیاد اداره کند. تا زمانیکه منابع مالی اصلی درآمدزایی فوتبال از جمله حق پخش تلویزیونی، تبلیغات و اسپانسر، بلیط فروشی و موضوع کپی رایت حل و فصل نشود، قطعا خصوصی سازی درست اتفاق نخواهد افتاد که البته بسیاری از این مسائل نیز درخارج از حیطه اختیارات سازمان تربیت بدنی است و سازمان به کمک فدراسیون فوتبال با تعامل سایر دستگاهها در حال حل این مشکلات است.

سخنگوی سازمان افزود: دراین میان موضوع جالب توجه، تبلیغات فراوان برخی درباره خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس است. در حالی که تیم های صنعتی در مجموع چندین برابر استقلال و پرسپولیس از بودجه دولت هزینه می کنند و کسی صحبت از خصوصی سازی این تیم ها نمی کند و عده ای فقط به خصوصی شدن این دو تیم فکر می کنند.
قطعا با تصویب طرح پیشنهادی سازمان تربیت بدنی ، همه باشگاهها در مسیر خصوصی سازی قرار می گیرند که استقلال و پرسپولیس هم در میان این باشگاهها هستند. همه مطمئن باشند سازمان اولین مدافع و پیگیر جدی خصوصی شدن همه تیم های دولتی از جمله استقلال و پرسپولیس است.

به گفته سخنگوی سازمان تربیت بدنی ، شرایط باشگاه استقلال و پرسپولیس با سایر تیم ها متفاوت است و قطعا علاوه بر ملاحظاتی که در واگذاری سایر تیم ها وجود دارد باید شرایط این دو تیم را ویژه مورد بررسی قرار داد و اجازه نداد این سرمایه های ملی دستخوش مسائل سیاسی و غیر ورزشی شوند.
وی افزود:عجیب است که آقایان در طی سالهای گذشته هیچ اقدامی عملی برای واگذاری این باشگاهها انجام نداده اند و حالا مرتب درباره واگذاری این دو باشگاه سخنرانی می کنند. مدتی با کار تبلیغاتی صحبت از ورود این 2 باشگاه به بورس شده که قطعا با توجه به شرایط مالی این باشگاهها،امکان ورود آن به بورس وجود نداشت و جالب است که افرادی که قبلا در جایگاههایی مثل معاون سازمان یا رئیس فدراسیون فوتبال بوده اند و هیچ اقدامی در این بخش نکرده اند این روزها مرتب دم از خصوصی سازی می زنند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد برای عده ای از افراد خصوصی شدن این باشگاهها بهانه است و به دنبال اهداف دیگری هستند. به هرحال سازمان تربیت بدنی خواهان واگذاری و خصوصی شدن همه باشگاههای دولتی از جمله استقلال وپرسپولیس است و بهتر است در این میان کارشناسان و رسانه های محترم با بحثهای تخصصی و کارشناسی و به دور از هیجانات کاذب راهکارهای دقیق خصوصی سازی را تبیین کنند تا اجازه داده نشود با تصمیمات احساسی و قطع حمایتهای دولت از فوتبال، شاهد نابودی این رشته باشیم.

کد خبر 807361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha