به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری مهر چهار اسفند ماه سال گذشته (140 روز قبل) با انتشار گزارشی از وجود کارتهای بنزین با سهمیههای نامحدود سوخت و حملات سایبری به کارتهای بنزین به منظور برداشت بنزین خارج از نظام سهمیهبندی تعریف شده، خبر داده بود.
در این گزارش با اشاره به فرسودگی کارت خوانهای هوشمند سوخت در اکثر جایگاههای بنزین کشور، تاکید شده بود: در سالهای اخیر به دلیل افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری سامانه و کارتخوانهای هوشمند سوخت در جایگاهها این دستگاهها به شدت معیوب شده و فرسودگی برخی از کارتخوانها منجر به سو استفاده برخی از افراد سودجو شده است.
بر این اساس برخی از افراد سودجو با انجام فعل و انفعال در کارتهای هوشمند سوخت و برخی از کارتهای بنزین دولتی غیر فعال اقدام به برداشتهای نامحدود بنزین 400 تومانی در جایگاههای سوخت میکنند و با اعمال یکسری تغییرات نرم افزاری و با استفاده از رایانهها، این افراد با استفاده از کارتهای سوخت تغییر و جهش یافته اقدام به رمزگشایی از کارتخوانهای جایگاههای سوخت میکنند.
بیژن حاج محمدرضا رئیس انجمن جایگاه داران سوخت با بیان اینکه این موارد بارها به مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام شده است، گفته بود: کارشناسان هم ابتدا اظهار بی اطلاعی و انکار کرده و سپس با مراجعه به جایگاههای سوخت، این نقص سامانه هوشمند سوخت را از نزدیک می بینند.
مسئولان وزارت نفت بهجای اصلاح سامانه سوخت، تکذیب کردند
با گذشت چند روز از انتشار این گزارش مستند، مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اعمال بالاترین ضریب امنیتی در سامانه هوشمند سوخت کشور تصریح کردند: وجود هر نوع کارت سوخت جعلی و سوختگیری بدون حد و مرز با آن کذب محض است.
شهرام رضایی معاون فنی سامانه هوشمند سوخت کشور با اعلام اینکه اطلاعات مربوط به تراکنشهای این کارتها بنزین کاملا کنترل می شود، اظهار کرده بود: هیچ گونه کارت هوشمند سوخت جعلی نیز در کشور وجود ندارد و خواستار اجتناب از اظهارنظرهای غیر کارشناسانه رسانه ها در این باره شد.
در همین حال سایت وزارت نفت با انتشار گزارشی، اعلام کرد: برخی رسانهها در روزهای اخیر با انتشار اظهار نظرهای غیرکارشناسی و کذب سعی در ناایمن نشان دادن سامانه هوشمند سوخت کشور را دارند که این موضوع از اساس تکذیب می شود.
خبر مهر پس از 140 روز رسما تائید شد
با گذشت 140 روز از انتشار گزارش مستند و واقعی خبرگزاری مهر، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران این گزارش را رسما تائید کرد.
از این رو این مجموعه نفتی با انتشار گزارشی، اعلام کرد: با همکاری مشترک سازمان بازرسی کل کشور و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در راستای پایش اطلاعات سوخت گیری و رصد منشا تولید سوخت گیریهای نامتعارف، 13 جایگاه که دارای بیشترین سوخت گیریهای نامتعارف بودند تحت کنترل قرار گرفت
در این بازدیدها مشاهده شد، در جایگاههای مذکور با قطع ارتباط بین تلمبه با سرور جایگاه، امکان کنترل لیست سیاه را سلب کرده و با کارتهایی که در گذشته در لیست سیاه قرار گرفته بودند و هنوز به صورت فیزیکی ابطال نشده بودند سوخت گیری می شد و این موضوع به دلیل طراحی شبکه سامانه هوشمند سوخت به صورت دقیق شناسایی شد.
همچنین شرکت ملی پخش فرآورده نفتی در توجیه این حملات سایبری کعه ناشی از ضعف شدید سامانه هوشمند سوخت کشور است، توضیح داده است: در هر سیستمی با قطع ارتباط، سیستم دچار اختلال جدی میشود از این رو در سیستمهای پیشرفته، خدمت رسانی متوقف نشده و پیغام های هشدار گونه جهت بررسی موضوع تولید می شود.
از سوی دیگر متخلفان در کمیته رسیدگی به تخلفات فرآوردههای نفتی ناشی از قراردادهای فیمابین محکوم شده اند و از طرفی برخی مسئولان جایگاه ها توسط سازمان بازرسی به مرجع قضایی معرفی شدند. همچنین پرونده در دادسرای عمومی تهران تحت پیگیری است و بدیهی است تخلفات کشف شده خللی در میزان سهمیه مصرف کنندگان ایجاد نکرده است.
خبر مهر رسما تائید شد ؛
جزئیات کارتهای بنزین با سهمیه نامحدود/ تشریح ماجرای سرقت سهمیههای بنزین
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران پس از 140 روز با تائید رسمی گزارش خبرگزاری مهر، جزئیات سوخت گیری برخی از کارتهای جعلی بنزین با سهمیه های بنزین را رسما تشریح کرد.
کد خبر 2095128
نظر شما