۱۵ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۱۸

15 خرداد؛ روزی که اولین تحول عظیم ایران را شکل داد

15 خرداد؛ روزی که اولین تحول عظیم ایران را شکل داد

اراک – خبرگزاری مهر: 15 خرداد، روز آغاز نهضت اسلامی مردم ایران است، روز قیام خونین مردمِ مسلمانی که زیر پرچم اسلام گرد آمده و علیه رژیم ستمشاهی و طاغوت به اعتراض برخاستند. روزی که اولین بنیان های تحول عظیم در تاریخ معاصرِ ایران را شکل داد.

به گزارش خبرنگار مهر،بی شک 15 خرداد سال 1342 اولین بنیان های تحول عظیم در تاریخ معاصرِ ایران را شکل داد و در ادامه مسیر  شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبر ی امام خمینی (ره)  نقش اصلی و اساسی داشت.

ماه محرم هر سال، یادآور قیام امام حسین بن علی «علیه السلام» است، ماه محرم سال 1383 هجری قمری که مصادف با خرداد سال 1342 هجری شمسی بود، نقطه عطف و آغاز گر دوره ای درخشان در تاریخ مبارزات مردم ایران علیه جبر و زور بود.

امام خمینی (ره) در این روزها به دعوت مردم به قیام علیه رژیم مستبد شاه مبادرت ورزید. روز عاشورای همین سال که برابر با 13 خرداد بود،  جمعیت صدهزار نفری در تهران با داشتن عکسهایی از امام به تظاهرات پرداختند و در مقابل کاخ مرمر (محل استقرار شاه( برای اوّلین بار در پایتخت شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

امام خمینی عصر عاشورای سال 1383 هجری قمری در مدرسۀ فیضیه نطق تاریخی خویش را که آغازی بر قیام 15 خرداد بود ایراد کرد.

امام رسماً و علناً با شدیدترین حملات رو در روی شاه قرار گرفت. مبارزه ابعاد وسیعی یافت و نیروی انقلابی متكی به اسلام بدون تمایل به بیگانه، عینیت پیدا كرد.

بعد از این بود که ساواك مأموریت یافت، امام را توقیف كند. ساعت 3 بامداد روز 15 خرداد مأموران امنیتی به منزل امام هجوم بردند و ایشان را دستگیر كردند، و به تهران آوردند. خبر دستگیری امام به سرعت در قم و سپس در تهران و سایر شهرها انتشار یافت. مردم قم به خیابان ها ریختند و، به راهپیمایی اعتراض آمیز پرداختند.

اجتماعات و تظاهرات مردمی زنان و مردان در اعتراض به بازداشت امام در قم، تهران و برخی دیگر از شهرستان ها، با هجوم نیروهای مسلح، به خاك و خون كشیده شد. دانشگاه تهران با تانك و مسلسل و افراد مسلح به محاصره درآمد. تعداد شهدای این روز  چیزی بین پنج هزار تا 15 هزار تن تخمین زده شده اند.

قیام پانزده خرداد سرآغازی بود بر انقلابی که 15 سال بعد به ثمر نشست، انقلابی که امام خمینی (ره) با اتکا به خداوند و  با مشارکت مردمی که از استبداد شاه به ستوه آمده بودند، آن را رهبری و به پیروزی رساند.

 

 

و هم اکنون در روزهای فراقِ رهبر فرزانه و معمار انقلاب، یادآوری و تامل در قیام پانزده خرداد بعنوان پایه و اساس انقلاب در معرفی ابعاد مختلف این تحول عظیم و  تبیین اندیشه های امام راحل موثر است، روزی که باید بعنوان روز تولد انقلاب اسلامی مورد توجه بیشتر باشد و بیش از پیش به معرفی آن پرداخت.

اجرای برنامه های فرهنگی در استان مرکزی

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی در خصوص برگزاری برنامه های ویژه این روز گفت: برگزاری برنامه های فرهنگی هنری شامل مسابقات کتابخوانی و مقاله نویسی، شب شعر، برگزاری 20 محفل انس با قرآن در مساجد، برپایی جلسات هم اندیشی در مراکز دانشگاهی و حوزه های علمیه سراسر استان، چاپ پوستر و ویژه نامه از جمله برنامه های برپایی در روز پانزدهم خرداد است.

حجت الاسلام عباس هاشمی با بیان اینکه نهال انقلاب در 15 خرداد سال 42 کاشته شد، افزود: نقش رهبری امام خمینی در به ثمر نشستن این نهال و تبدیل آن به درختی تنومند با ریشه هایی عمیق  در بیست و دوم بهمن 1357 بی بدیل بود و همچنان مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران دنیا است.

وی با اشاره به اینکه 15 خرداد سال 42 منشا و سرآغاز انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: نیمه خرداد در تاریخ معاصر ایران با نام ویاد امام خمینی (ره)عجین شده است و خون های ریخته شده در این روز نشان از  مقبولیت مراجع دینی و امام در میان مردم داشت، و این ارتباط هر روز بیشتر از قبل شد تا جایی که توانست نظام شاهنشاهی را سرنگون کرد.

اهمیت دیگر خرداد به دلیل وقوع قیام 15 خرداد

حجت الاسلام هاشمی با بیان اینکه اهمیت دیگر خرداد به دلیل وقوع قیام 15 خرداد 42 است، تصریح کرد: خرداد ماه تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی (ره) است، و حضور پرشور مردم در ویژه برنامه های ارتحال و گرامیداشت 15 خرداد در تقویت و انتقال اندیشه ها و آثار اقنلاب به نسل جدید موثر است.

وی با اشاره به  اهمیت ماه خرداد در حافظه تاریخی ملت ایران خاطرنشان کرد: خرداد برای ملت ایران همیشه یادآور فراق بوده است ماهی که غم و اندوه جدایی از رهبر پیر و مرادمان همیشه با ما خواهد بود.

محقق و پژوهشگر نیز با اشاره به دو واقعه رحلت امام در 14 خرداد و قیام 15 خرداد به خبرنگار مهر گفت: حضرت امام (ره) يك شخصيت جامع الاضداد داشته اند و همين موجب حيرت همگان شده است و از طرفي شخصيت آن حضرت در ابعاد مختلف به صورت اكمل بوده و حيرت و تعجب دوم انسان در اين است كه چگونه اين همه عظمت در وجود يك شخص نمايان شده است.

 

 

وی افزود: شخصيت امام (ره) الهي بود و ايشان تمام وجود، حركات، سكنات، گفتار، كردار، نگاه، غضب، محبت، قلم و بيان خود را در جايي استفاده مي كرد كه رضاي خداوند باشد و آنچه براي او مطرح بود خشنودي رب العالمين بود و در كارها غير از خدا به چيز ديگري نمي‌انديشيد.

این مدرس سیاسی استان خاطر نشان کرد: آن حضرت در عين حالي كه استكبار جهاني و دشمنان از  پيام‌ها و كلام او به وحشت مي افتادند، همين امام وقتي كه با يتيمان و فرزندان شهداء روبرو مي شد، درياي عاطفه و مهرباني و محبت بود.

وی با اشاره به مصادیق جامع الاضداد بودن شخصیت حضرت امام گفت: آن حضرت در عين حال كه همه مشكلات سياسي، اجتماعي و جنگ و توطئه‌هاي دشمنان بر دوش او بود، يك ساعت قرآن خواندن روزانه اش ترك نمي‌شد.

حركت انقلابي امام خميني(ره) سرمنشأ همه انقلابات اخير

همه كارشناسان سياسي معتقدند كه حركت انقلابي و خالصانه حضرت امام خميني(ره) سرمنشأ و سرمشق همه انقلابات اخير كشورهاي اسلامي و موجب بيداري امت بزرگ اسلام شده است.

فخرالاسلام در پایان گفت: در اكثر مصاحبه‌هاي مردمي در كشورهاي  اسلامي اعلام مي گردد كه حركت خدايي امام (ره) ما را بيدار كرد و همين بيداري باعث شده است كه فرعون ‌ها و طاغوت‌هاي حاكم بر كشورهاي اسلامي يكي پس از ديگري سرنگون شوند.

 

انديشه‌ي ناب امام آنچنان در امت اسلامي نفوذ كرده و درس مقاومت و ايثار به آنها داده كه باز هم شگفتي ساز شده است.

و امروز نیمه خرداد است و پس از 51 سال هنوز ردِ خون هایی که درخیابان های سراسر کشور به دست عمال شاه ریخته شد، بر تارک تاریخ این سرزمین مانده است و بی شک این روز، روزی مهم است و این شعر امام خمینی برای همیشه مهر تاییدی بر اهمیت این روز می زند: " انتظار فرج از نیمه خرداد کشم".

کد خبر 2305183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha