۱۳ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

«عشق در مشرب عرفانی امام خمینی» منتشر شد

«عشق در مشرب عرفانی امام خمینی» منتشر شد

کتاب «عشق در مشرب عرفانی امام خمینی» نوشته کبری طاهری نژاد توسط موسسه چاپ و نشر عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عشق و عرفان، برترین زمینه پرواز انسان به عالم ملکوت و مهمترین دلیل گرفتار شدن انسان به ندامت و خسران است. کسانی که از این عیار الهی در زندگی روزمره خود دور هستند، گرفتار انواع بیماری‌های روحی و اضطراب‌ها و ناامنی‌های درونی می‌شوند و سرانجام نیز دچار خسران خواهند بود.

عرفان، بیداری است؛ بیداری انسانی که خویشتن خویش را در پرتو پرداختن به معنویات و از راه پرداختن به تزکیه و تطهیر و خویشتن‌داری از آلودگی باطنی و مهذّب شدن و مصفا گشتن و به خیل پاکان پیوستن و در شمار ملائک در آمدن؛ و نیز از راه پرداختن به عبادت، به دست آورده و از این راه به وصال نائل می‌شود.

کتاب «عشق در مشرب عرفانی امام خمینی» درباره همین موضوع است و در 5 فصل کلی با عناوین «کلیات»، «مفاهیم»، «عشق در عرفان»، «عشق از دیدگاه امام خمینی» و «عشق در دیوان امام خمینی» تدوین و چاپ شده است.

فصل اول گذری به کلیات این کتاب یا به عبارتی پژوهش دارد که شامل تعریف و تبیین موضوع، هدف و انگیزه، پیشینه موضوع مورد تحقیق و ... می‌شود. فصل دوم به بررسی مفاهیم لغوی و اصطلاحی عشق و محبت از دیدگاه عارفان اختصاص دارد و در ادامه آن دیدگاه عارفانه امام خمینی(ع) بیان شده است. در فصل سوم، عشق در قرآن کریم به عنوان یک کتاب عرفانی مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم کتاب هم به عنوان مهمترین فصل آن،‌ به بررسی عشق در آثار امام خمینی اختصاص دارد. در فصل پنجم هم، عشق و ویژگی‌های آن در دیوان اشعار امام خمینی بررسی شده است.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

احمد غزالی به عنوان عارف عاشق و دل‌ سوخته‌ای که پس از بایزید بسطامی طرحی نو در تصوف عاشقانه برانگیخت، از عشق تعبیر دیگری می‌کند. مقصود او از عشق نه عشق انسان است با خدا و نه عشق خداست با انسان، او از مطلق عشق سخن می‌گوید و از مراتب عاشقی و معشوقی به طور مطلق بحث می‌کند؛ یعنی خواه عاشق انسان باشد یا ابلیس و یا خدا و خواه معشوق خدا باشد یا انسان؛‌ اما سلطان العشاق، عین القضات همدانی، شاگرد راستین خواجه احمد، مرز بین انواع عشقها را نمایان ساخته و به تبیین آنها پرداخته است. به اعتقاد او عشق را انواع سه گانه است: عشق بزرگ (کبیر) که عشق خداست به بندگان او؛ عشق کوچک (صغیر) که عشق بندگانست به خدایشان و عشق میانه که قاضی آن را به وضوح روشن نکرده است...

این کتاب با 179 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 8 هزار تومان چاپ و منتشر شده است.

کد خبر 2414202

برچسب‌ها