۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۴۴

حجت الاسلام علیزاده موسوی خبر داد:

حضور ۳۱۵ تن از علمای اسلام در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام

حضور ۳۱۵ تن از علمای اسلام در  کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام

قم - خبرگزاری مهر: دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام از شرکت از حضور ۳۱۵ نفر از علمای جهان اسلام در این کنگره عظیم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، صبح یکشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در موسسه علمی امام کاظم(ع) با حضور علمای جهان اسلام در حال برگزاری است، در سخنانی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری این کنگره اظهار داشت: اگر نگاهی به جهان امروز اسلام بیفکنیم زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف دنیای اسلام و کشورهای اسلامی می‌بینیم و امروز مسلمانان با فتنه‌ای داخلی؛ به نام تکفیر رو به رو هستند.

وی ابراز داشت: روزی نیست که در صدا وسیما خبر کشته شدن مسلمین و تخریب آثار اسلامی و اماکن مذهبی توسط گروه‌های تکفیری پخش نشود.

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳ و قبل از ورود داعش؛ در عراق شاهد کشته شدن ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم بی‌گناه این کشور بوده‌ایم افزود: ریشه‌های این اندیشه و اعمال تکفیری‌ها؛ اعتقادی است و آنها برائتی انحرافی از آموزه‌های دینی ایجاد کرده‌اند که به همین دلیل مراجع شیعه، اندیشمندان و علمای حوزه‌های علمیه، تصمیم به برگزاری چنین کنگره‌ای گرفتند.

وی بیان داشت: از دو سال قبل آیت الله العظمی مکارم شیرازی به این نتیجه رسیدند که علما باید در محفلی، علیه تکفیریان اجتماعی داشته باشند و مخالفت خود را با اقدامات این گروه‌های تروریستی اعلام کنند.

دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: به دلیل اینکه محتوای این کنگره و اجلاس علمی بود، اولین گام‌ها در عرصه علمی می‌بایست برداشته می‌شد که در این راستا دبیرخانه علمی کنگره به دبیری آیت الله العظمی سبحانی دایر شد.

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به استقبال خوب دانشمندان و علما در ارائه فراخوان به این کنگره گفت: ۷۱۶ مقاله به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شد که از این تعداد ۹۶ مقاله خارج از کشور و ۵۰ مقاله نیز داخل کشور و از اهل سنت بوده است.

وی افزود: این مقالات رسیده در ۸ جلد به زبان‌های عربی و فارسی مننتشر شد و همچنین در نرم افزاری گردآوری و در اختیار عموم قرار گرفته است.

دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار داشت: در یک تحقیق صورت گرفته بیانات کلیه علمای اسلام، از قرون اول تا کنون در خصوص حرمت تکفیر و محترم بودن خون و مال مسلمین جمع آوری و در کتابی منتشر شد.

وی بیان داشت: از زمانی که تصمیم برای برگزاری این کنگره گرفته شد بیش از دو هزار نفر از علمای جهان اسلام که دارای ویژگی‌هایی از جمله؛ مخالفت با جریانات تکفیری داشته و روحیه تقریبی در آن‌ها وجود داشت و راه کارهایی برای برون رفت از چالش تکفیری‌ها داشتند شناسایی شدند.

حضور ۳۱۵ تن از علمای اسلام درنگره جهانی جریان‌های افراطی

وی ابراز داشت: از این تعداد، ۴۲۰ تن از علما ی جهان اسلام اعم از شیعه و سنی انتخاب شدند که امورز شاهد حضور ۳۱۵ نفر از علمای جهان اسلام در این کنگره عظیم هستیم.

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه برای آمادگی کنگره اصلی، سه پیش نشست در نظر گرفته شده بودافزود: اولین نشست در کشور سوریه برگزار شد که بیش از ۱۲۰ تن از عملای اسلام در این نشست حضور داشتند که به اتفاق نسبت به تکفیر و از بین بردن آثار اسلامی توسط گروه‌های تکفیری اعلام برائت و بیزاری کردند.

وی ادامه داد: پیش نشست دیگری در پاکستان برگزار شد که در این کشور از سال ۲۰۰۶ تا کنون، ۶ هزار نفر توسط گروه‌های تکفیری و تروریستی از بین رفته‌اند که این نشست در اسلام آباد با حضور احزاب مختلف این کشور و علمای اسلام برگزار شد و نظرات و راه کارهای ارائه شد.

دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اضافه کرد: سومین پیش نشست کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز در کشور عراق با حضور علمای اهل سنت و شیعه برگزار شد.

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به عناوین علمی این کنگره ابراز داشت: تبار‌شناسی جریان‌های تکفیری، ریشه یابی افکار تکفیری، جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی آن و بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر چهار محور علمی این کنگره بوده است.

کد خبر 2426793