۲۶ اسفند ۱۳۹۳، ۸:۴۹

گزارش تصویری - تشریحی؛

زخم محرومیت بر پیکر «کشماهور»/ اینجا مردم مشق تشنگی می کنند

زخم محرومیت بر پیکر «کشماهور»/ اینجا مردم مشق تشنگی می کنند

کوهدشت - «کشماهور» جایی در غرب شهرستان کوهدشت است، جایی که مردمانش در اوج محرومیت مشق تشنگی می کنند و در خانه های خشتی روزگار می گذرانند.

به گزارش خبرنگار مهر، بازدید مسئولان از منطقه کشماهور در غرب کوهدشت بهانه است برای رفتن به روستاهای محروم این شهرستان تا مجالی برای طرح مطالبات مردم روستایی فراهم شود.

در این منطقه وسیع روستاهای بسیاری قرار دارد که می شود محرومیت را از آفتاب سوختگی چهره ها و پینه های دستهایشان فهمید؛ مردم کم توقعی که وقتی با آنها روبه رو می شوی از خواسته هایی می گویند که جزو ابتدایی ترین لازمه های یک زندگی ساده است.

کشماهور

خانه های ساخته شده از سنگ و گل سیمای کلی خانه های بیشتر روستائیان منطقه کشماهور است. داشتن مسکن مناسب، آب آشامیدنی کافی و گازرسانی به روستا عمده ترین خواسته اهالی این روستا است.

لوله آب بیشتر این روستاها را که باز می کنی یا با دهان خشک آنها روبه می شوی یا جاری شدن آبی که کفاف زندگی روستائیان را نمی دهد و دامداران هنوز از چاه هایی استفاده می کنند که آخرین پس مانده های سفره های آب زیرزمینی را در خود دارند.

کشماهور

شغل بیشتر مردم کشماهور دامداری است آن هم در کنار وسعت زمین هایی که سال هاست به سبب خشکسالی های متوالی از پس تامین نان سفره روستائیان برنمی آیند.

فرماندار کوهدشت به همراه برخی مدیران این شهرستان به منطقه کشماهور آمده تا شاید حرف دل روستائیان این منطقه را بشنوند و آستین همتی برای رفع کمبودهای این منطقه بالا بزنند.

کشماهور

فرماندار کوهدشت در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف از سفر به روستاهای این شهرستان را آشنایی با مشکلات مردم و بررسی مسائل دستگاه ها در رابطه با تخصیص اعتبارات سال آینده و مشخص کردن برنامه های اولویت دار روستاها عنوان می کند.

کرم محمدی می گوید: باید به سمت ماندگاری مردم در روستاها حرکت کرد و با توجه به وجود روستاهای کوهدشت در مناطق جنگلی و استفاده از جنگل ها به عنوان سوخت، باید تامین گاز آن ها یکی از اولویت ها باشد تا روستاییان برای تامین نان و گرمای خانه شان مجبور نباشد به تخریب جنگل ها بپردازد.

کشماهور

محمدی ادامه می دهد: باید یکسری وام های زود بازده و کم بهره به روستائیان داده شود تا از طریق فعالیت هایی منطبق با فرهنگ روستاها چون زنبورداری، تولید گاوشیری و...تولید روستاها ارتقا پیدا کند.

فرماندار کوهدشت با بیان این که کمبود آب کشاورزی و آشامیدنی در کوهدشت و بیشتر در روستاهای آن به وضوح دیده می شود و در گذشته توجه چندانی از این نظر به روستاها صورت نگرفته، یادآور می شود: وقتی آب نباشد آبادانی هم نیست و بهداشت مردم نیز در معرض خطر قرار می گیرد که باعث می شود نسل پویای کودک و نوجوان و جوان با خطر جدی مواجه شود و این امر امید به زندگی را کم می کند.

کشماهور

محمدی تصریح می کند: با توجه وجود مراتعی غنی در منطقه کشماهور می شود چراگاه هایی را برای این منطقه تعریف کرد اما نیاز جدی این منطقه تامین آب آشامدینی است که امیدواریم بتوانیم برای رفع این مشکل قدم هایی برداریم.

کرم محمدی با بیان این که از دیگر نیازهای روستاهای کشماهور تامین مسکن های مناسب است، می گوید: عمده ترین خواسته های مردم کشماهور را می توان در تامین آب آشامیدنی، مسکن، گاز، جاده های دسترسی خلاصه کرد اما هدیه ی نوروزی مسئولان به روستاهای منطقه کشماهور این است که امیدواریم بتوانیم با همکاری مدیران مربوطه و تعریف یک مجتمع آبرسانی، آب آشامیدنی این منطقه را تامین کنیم و در سال ۹۴ طرحی جدی در رابطه با مسکن کشماهور داشته باشیم.

کشماهور

وی با اشاره به توسعه کابل های خودنگهدار در این منطقه بیان می کند: از دیگراقداماتی که برای روستاهای کشماهور در نظر گرفته ایم بحث تقویت ولتاژ برق این روستاهاست.

فرماندار کوهدشت می افزاید: در بخش جاده ای خوب کار شده اما برخی جاده های این منطقه به ترمیم و نگهداری نیاز دارند.

محمدی با بیان این در گذشته به بحث آبخیزداری کوهدشت توجه چندانی نشده است، یادآور می شود: سرانه زمین های کشاورزی در منطقه کشماهور بسیار خوب است و یکی از راه های کوتاه مدت تامین آب یا به نوعی تزریق مصنوعی آب این اراضی آبخیزداری است تا بتوانیم حداقل بارندگی های کوهدشت را ذخیره کنیم.

گزارش و عکس: حشمت الله آزادبخت

کد خبر 2519886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha