۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۹:۴۷

مشکلات منابع طبیعی در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد

مشکلات منابع طبیعی در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در ارائه اطلاعات از منابع طبیعی باید حساس باشیم و نیاز نداریم برای حقانیت و خوب جلوه دادن کارها آمارهای نادرست اعلام کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، خداکرم جلالی، مرجع نهایی تولید، جمع آوری و ارائه آمارهای رسمی سازمان جنگل‌ها را دفتر برنامه ریزی، بودجه و هماهنگی طرح‌ها دانست و اظهارداشت : با توجه به نقش اساسی آمار و اطلاعات در توسعه پایدار کشور و ضرورت وجود آمار صحیح، دقیق و به‌هنگام در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم گیری‌های مدیریتی، ایجاد یک نظام آماری کارآمد و موثر جهت دستیابی به اهداف و تکالیف سازمانی امری اجتناب ناپذیر است.

وی از واحدهای ستادی و استانی منابع طبیعی کشور خواست برای ایجاد وحدت رویه در ارائه آمار و اطلاعات، ضمن خودداری از ارائه مستقیم هرگونه آمار و اطلاعات به مراجع برون سازمانی، همکاری و هماهنگی لازم را با دفتر برنامه ریزی و بودجه و هماهنگی طرح‌های سازمان به‌عمل آورند.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اطلاع رسانی مستمر و به هنگام  از اقدامات و فعالیت‌های منابع طبیعی را از وظایف روابط عمومی برشمرد و از مدیران ستادی و استانی خواست همه اخبار و اطلاعات درباره عملکرد شاخص‌ها، چالش‌ها و آسیب های حوزه فعالیت خود را به روابط عمومی سازمان اعلام کنند تا مسایل و مشکلات پیش‌روی منابع طبیعی در اختیار رسانه‌های گروهی و نهادهای تصمیم گیر و تصمیم ساز کشور قرار گیرد.

براساس این گزارش، ایران  ۲.۱ درصد خشکی های جهان، ۴.۲ درصد پدیده‌های بیابانی فاقد پوشش و ۰۸.۳ درصد مناطق بیابانی جهان را در خود جای داده است. ۶۱ درصد از مساحت کشور در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارد که ۱.۳ برابر درصد جهانی (۶.۱۹ درصد) است.

اگر چه ۵.۳۲ میلیون هکتار از اراضی کشور در وضعیت بیابانی قرار دارد، اما در تقسیم‌بندی‌های اکوسیستمی، ۷.۴۳ میلیون هکتار آن در زمره اکوسیستم بیابانی است. ۲۰ میلیون هکتار از اکوسیستم بیابان تحت تأثیر فرسایش بادی است. از این مقدار ۴.۶ میلیون هکتار در محدوده کانون‌های بحرانی است که در ۱۸۲ منطقه، ۹۷ شهرستان و ۱۸ استان کشور پراکنده است.

چنین شرایطی باعث شده که بیش از ۲۰ درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل دهند. در حال حاضر سرانه بیابان در کشور ۵.۰ هکتار و سرانه جهانی آن ۲۲.۰ هکتار است. همچنین بیش از ۵۲ درصد از سطح کشور را مراتع تشکیل می‌دهند که بیش از ۷۰۰۰ گونه گیاهی در قلمرو آن رشد می‌یابند.

مراتع در حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش، تنظیم گردش آب در طبیعت، تأمین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولات دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری نقش اساسی دارند. در حال حاضر سرانه مرتع در کشور ۳۲.۱ هکتار و سرانه جهانی آن ۸۲.۰ هکتار است. ۲۵ درصد ارزش هر هکتار مرتع مربوط به تولید علوفه و ۷۵ درصد آن مربوط به ارزش‌های زیست محیطی است.

برآورد شده است که حدود ۷.۱۰ میلیون تن علوفه در شرایط بارش نرمال در مراتع کشور تولید شود. از سوی دیگر جنگلهای ایران که ۸/۸ درصد مساحت کشور را تشکیل می دهند، حجم سرپای جنگلهای شمال کشور، حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب و جنگل‌های خارج از شمال حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.

کارشناسان ارزش اقتصادی جنگل‌های کشور را ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد کرده اند. سرانه جنگل در کشور ۱۷.۰ هکتار و سرانه جهانی جنگل ۶۲.۰ هکتار است. مقایسه این آمار ضرورت توجه به حفظ، احیاء و توسعه جنگلهای کشور را نشان می‌دهد.  

کد خبر 2863154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha