به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور در نشستی خبری با اشاره به پتانسیل بالای استان مازندران در تولید محصولات کشاورزی، اظهار داشت: سالانه ۶ میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی در این استان تولید میشود، ضمن اینکه تولید ۵۰ درصد از مرکبات کشور در مازندران صورت می گیرد.
وی، پرتقال را بخش عمده تولید مرکبات مازندران عنوان کرد و افزود: تولید حدود ۷۰ درصد کیوی کشور (حدود ۱۶۰ هزار تن) در این استان انجام می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه برآورد می شود در سال جاری حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن پرتقال در مازندران تولید شود، گفت: این میزان نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد بودريال ضمن اینکه امسال دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع مرکبات در این استان تولید خواهد شد.
حیدرپور با اشاره به اینکه سیاست وزارت جهادکشاورزی این است که از کشت برنج در استانهای غیر شمالی حمایت نشود، افزود: ما برای حفظ کشت برنج در دشتها قصد داریم توسعه باغات را در برنامه سه ساله به دامنه ها و اراضی شیبدار منتقل کنیم.
این مقام مسئول درباره برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه قیمت میوه از محل تولید تا محل عرضه بسیار متفاوت است، گفت: امروزه در دنیای ارتباطات و اطلاعات قرار داریم و باغداران در دورترین نقطه های روستایی از قیمت میوهها در نقاط مختلف کشور خبر دارند، بنابراین اینکه اظهار می شود قیمت میوه در کانون تولید یک سوم قیمت آن در مناطق عرضه است، صحت ندارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مازندران با بیان اینکه ضرورتی ندارد دولت وارد تنظیم بازار سیب و پرتقال شود و به این محصولات یارانه پرداخت کند، گفت: به اعتقاد بنده، چنین اقدامی نباید انجام شود، چراکه سیب و پرتقال جزو کالاهای اساسی نیست و اگر عده ای آن را مصرف نکنند، امنیت غذایی به خاطر نمی افتد.
حیدرپور تصریح کرد: البته دولت می تواند با سیاستگذاری و از طریق اعطای تسهیلات بانکی به تشکل ها از آنان بخواهد میوه شب عید را خریداری و عرضه کنند و خود فقط در قیمت ها نظارت کنند، ضمن اینکه این تصمیم باید توسط ستاد تنظیم بازار و وزارت جهادکشاورزی اخذ شود.
وی همچنین درباره رنگ آمیزی برخی میوه ها و عرضه آنها به بازار اظهار داشت: توصیه ما به مردم این است که حتی الامکان از خرید میوه ها در خارج از فصل خودداری کنند، چراکه امکان رنگ آمیزی برخی میوه های نوبرانه وجود دارد.
نظر شما