۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۸:۰۹

تولیدکنندگان قربانی تجارت کثیف؛

ادامه واردات میوه‌های خارجی/ دولت در برابر قاچاقچیان کوتاه آمد؟

ادامه واردات میوه‌های خارجی/ دولت در برابر قاچاقچیان کوتاه آمد؟

واردات و توزیع میوه‌های خارجی در بازار همچنان به راحتی انجام می‌شود و تولیدکنندگان را به شدت نگران کرده، اما دولت هنوز دست به اقدامی جدی در این زمینه نزده‌ و اوضاع هر روز بدتر از قبل می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر بهمن‌ماه سال گذشته توزیع گسترده میوه‌های ممنوعه خارجی باعث سر و صدای زیادی در رسانه‌های خبری کشور شد و مسئولان را وادار به برخورد با عرضه و توزیع این میوه‌ها کرد. واردکنندگان هم که شرایط را پُرتنش و حساس دیدند به تجربه‌های گذشته خود روی آورده و دست به اقدامات زیرکانه‌ای در این زمینه زدند.

در همین زمینه سیدحسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و سبزی به مهر گفت: واردکنندگان در پی برخوردهایی که انجام می‌گیرد، میوه‌ها را جا به جا کرده، از استان تهران به استان‌های دیگر می‌برند و در انبارها دپو می‌کنند.

وی با بیان اینکه طبیعتا واردکنندگان میوه‌های ممنوعه را پس نمی دهند، در پاسخ به این پرسش که آیا میوه‌های حمل شده به استان‌ها دوباره به تهران بازخواهند گشت یا همان جا توزیع می‌شوند؟ گفت: وقتی این محصولات به سردخانه منتقل می‌شوند، ماندگاری آنها افزایش پیدا می‌کند، بنابراین واردکنندگان صبر می‌کنند تا وضعیت آرام شود و دوباره میوه‌های ممنوعه را نه به صورت آشکار بلکه پنهانی در بازار عرضه می‌کنند.

نکته قابل توجه در این میان آن است که در طول مدت برخورد مسئولان با عرضه کنندگان میوه‌های ممنوعه اگرچه گاهی توزیع این میوه‌ها در بازار کم می‌شد اما هرگز به صفر نرسید و همین مسئله باعث اعتراض تولیدکنندگان و کارشناسان مربوطه شد و آنان اعلام کردند برخوردها با واردات غیرمجاز و توزیع میوه‌های ممنوعه چندان جدی نیست و واردکنندگان به صورت پنهانی و با ترفندهای جدید کار خود را پیش می‌برند.

براساس این گزارش، با فروکش کردن تب واردات غیرمجاز در میان رسانه‌ها و افکار عمومی، کم کم همه چیز به حالت عادی برگشت و توزیع این میوه‌ها از سرگرفته شد که همین مسئله موجب اعتراض بسیار شدید تولیدکنندگان کشور شد.

در همین زمینه محمدرضا شعبانی، مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در گفتگو با مهر اظهارداشت: ما برای مقابله با مسئله واردات غیرمجاز میوه به کشور مصمم نیستیم و اراده کافی نداریم.

شعبانی با اشاره به اینکه ما هنوز به طور دقیق نمی‌دانیم کدام دستگاه مسئولیت برخورد با این امر را دارد، گفت: دستگاه‌های متعددی در کشور وجود دارد که ما به هر کدام مراجعه می‌کنیم، اظهار می‌کنند متولی این امر نیستند.

میوه‌های خارجی با مجوز و از مبادی رسمی وارد می‌شوند

نکته مهم دیگر در این زمینه آن است که به اعتقاد بیشتر کارشناسان و متولیان امر، واردات غیرمجاز میوه را نمی‌توان قاچاق نامید و محموله‌های بزرگ با کانتینرهای یخچال‌دار جز از مبادی رسمی کشور نمی‌توانند از راه دیگری آمده باشند.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در اینباره به مهر گفت: در باور کسی نمی‌گنجد که محموله‌هایی به این بزرگی را بتوان از جایی جز دروازه‌های اصلی کشور، وارد کرد.

این مقام مسئول همچنین از اقدامات دستگاه‌های مربوطه در این زمینه انتقاد کرد و افزود: دستگاه‌های مربوطه مدام توپ را به زمین یکدیگر می‌اندازند و همین باعث می‌شود ما امیدی به متوقف شدن این پدیده شوم نداشته باشیم.

براساس این گزارش، واردات غیرمجاز میوه اثرات سوء زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین این موارد را می‌توان ورود آفات قرنطینه‌ای به کشور عنوان کرد. این مسئله که موجب نگرانی شدید تولیدکنندگان، کارشناسان و متولیان تولید کشور شده است، باعث افزایش حجم سموم مصرفی نیز می‌شود.

مهدی قائمیان، معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات در این زمینه به مهر گفت: ورود آفات قرنطینه‌ای به کشور و در پی آن افزایش حجم سموم مصرفی، ما را با معضل آلودگی محیط زیست نیز مواجه خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول، مقابله با این تجارت کثیف و محدود کردن آن همکاری تمامی دستگاه‌های مسئول و همچنین مردم را می‌طلبد.

در این میان سوالی که به ذهن می‌رسد آن است که چرا با وجود این همه اعتراض نسبت به واردات غیرمجاز میوه و تاکید بر جلوگیری از آن، واردات و توزیع آنها به راحتی انجام می‌شود و ادامه دارد؟ چرا هیچ اقدام موثری در این زمینه نمی‌شود؟ آیا دولت به واردات قاچاق بی‌تفاوت است و فقط به برخوردهای مقطعی و کوتاه مدت اکتفا می‌کند؟

کد خبر 3729252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فرزاد ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      پس دیگه به مردم بگویید میوه ها و سبزیجات را که خوبتره به امارات و کشورهای منطقه می بریم. صادراتی هم با گمرک زیاد فقط مخصوص پولدارهاست. و شما بقیه هم هیچی نخورید. میوه وارداتی اگر ارزانتر باشد یعنی گمرکی نداشته باشد، چه اشکالی دارد؟ حداقل میدانیم با آب فاضلاب آبیاری نشده است.
    • ناشناس ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      دوست گرامی؛ من با نظر شما موافق نیستم از کجا معلوم میوه های مرغوب و سالم وارد شود؟ ضمن اینکه قیمت این میوه ها در بازار بسیار گران است.
    • محسن ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      بالاخره ما نفهمیدیم، میوه خارجی بخریم یا نخریم؟!! اگر قرار است نخریم، خب چرا وارد می‌شود؟!! اگر بخریم میگن آلوده است... مسئولان چرا مردم رو از این بلاتکلیفی در نمیارن؟!!!!!!!!!
    • خواننده ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      رویکرد مهر در پرداختن به موضوع قاچاق بسیار خوب است. البته باید توجه داشت که ای کاش فضای رقابتی هم در کشور حاکم بود که هم تولید کننده داخلی و هم خارجی بتوانند د ریک شرایط یکسان کالای خود را عرضه کنند و مردم هم قدرت انتخاب داشته باشند، شاید اگر شرایط رقابتی باشد، مردم در مورد برخی کالاهای با کیفیت ایرانی ترجیح بدهند که کالای داخلی استفاده کنند. میوه های ایران نظیر ندارد و در کشورهای دیگر خود من شاهد بودم که سیب ایرانی در کنار سیب فرانسوی در سوپرمارکت ها خریدار داشت و رقابت می کرد
    • ناشناس ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      واردات میوه خارجی به هر عنوان باعث خشکاندن ریشه تولید در کشور می‌شود،واردات میوه خارجی به نوعی حمایت از کشاورز خارجی و سرکوب کشاورز دا خلی است، ایران با تولید 18 میلیون تن میوه نیازی به واردات میوه ندارد اما برخی تلاش می‌کنند ذائقه مردم را به این میوه‌های خارجی تغییر دهند از خبرگزاری مهر که به این مقوله مهم پرداخته متشکرم
    • علی ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      دولت فقط مقابل مردم سرکشی میکنه مثل دست بردن تو حقوق بازنشسته ها و نگه داشتن پولشون مثل بیکار گذاشتن جوانها مثل بی خیال شدن حقوقهای نجومی.وگرنه مقابل قاچاقچی ها مقابل خارجی ها همه اینا کوتاه میاد
    • فرهادی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
      0 0
      میوه های ایرانی جزو با کیفیت ترین میوه های دنیا هستند و قاچاق میوه موجب شیوع بیماری های گیاهی و از بین رفتن محصولات باغداران می شود نمونه آشکار این موضوع شیوع آفت جاروک لیموترش است که بر اثر قاچاق میوه شایع در هرمزگان شایع شد و تاکنون درمانی جز آتش زدن باغ های آفت زده محققان نتوانسته اند برای جلوگیری از آن به دست بیاورند