۲۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۵۰

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران:

هزینه ثبت سند تویوتا ۳.۵میلیون است/ مشاوره غلط به وزیر کشور دادند

هزینه ثبت سند تویوتا ۳.۵میلیون است/ مشاوره غلط به وزیر کشور دادند

رئیس کانون سردفتران با بیان اینکه حقوقدانان اعتقاد دارند پلیس صلاحیت صدور سند ندارد گفت: مسئولان عالی قضایی هم معتقدند مردم برای انتقال سند خودرو باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دشتی در نشست خبری با موضوع بررسی اختلافات با نیروی انتظامی در خصوص ثبت سند خودرو پیرامون قانونی بودن یا نبودن این کار از سوی پلیس، گفت: در این زمینه از کانون و همچنین قانون دفاع می کنیم چرا که به دنبال این هستیم که نمی‌خواهیم در کشور قانون‌گریزی باشد. یک قانون بد بهتر از بی قانونی است با این حال مرجع تفسیر قانون مجلس شورای اسلامی است.

رئیس کانون سردفتران در خصوص هزینه های این کار نیز توضیح داد: کمتر از ۱۰ درصد هزینه ها به دفتر اسناد می‌رسد و بیشتر مربوط به مالیات است. به عنوان مثال کل هزینه ثبت تویوتا در دفاتر، ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار است که یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان آن مالیات و ۸۰۰ هزار تومان حق الثبت است. کل دریافتی سردفتر هفت و نیم درصد است.

حق الثبت پراید ۶۵ هزار تومان است

دشتی اردکانی در خصوص هزینه ثبت سند پراید نیز گفت: برای پراید ۱۳۰ هزار تومان سهم مالیات، ۶۵ هزار تومان حق الثبت و ۵۷ هزار تومان سهم سردفتر است. ما هم خوشحال می‌شویم به ما بگویند حق‌الثبت و مالیات نگیرید و مردم این پول را ندهند با این حال باید توجه داشت که کشور با همین مالیات‌ها اداره می‌شود.

وی در واکنش به اظهارات رحمانی فضلی وزیر کشور پیرامون اینکه در اختلاف بین سردفتران با نیروی انتظامی حق با ناجا است، اظهار داشت: در این زمینه مشاوره درست به وزیر کشور ندادند. نمایندگان هم بعد از اظهارات وزیر صحبت کردند و گفتند اختیاری نیست چرا که در تصویب این قانون در سال ۸۹، اسمی از دفاتر در ماده ۲۹ نبود و به همین دلیل شورای نگهبان ایراد گرفت و قانون به مجلس ارجاع داده شد و سپس مجلس با قبول ایراد اعلام کرد که مردم ابتدا برای تعویض پلاک به نیروی انتظامی مراجعه کنند و سپس برای نقل و انتقال به دفاتر اسناد بروند.

رئیس کانون سردفتران افزود: از سخنان آقای اشتری در این رابطه تعجب می کنم و از رسانه ملی می خواهیم یک طرفه به موضوع نگاه نکند.

وی در خصوص نظر رئیس قوه قضائیه در این رابطه گفت: ما به عنوان زیرمجموعه قوه قضاییه خدمت آیت‌الله آملی‌لاریجانی رسیدیم و ایشان نظر صریح داد که قانون برای مردم تکلیف کرده و برای انتقال اسناد خودرو و مردم باید به دفاتر بروند و سخنگوی قوه قضاییه هم این نظر را داشتند.

دشتی اردکانی در ادامه به وضعیت ممنوع المعامله ها اشاره و تصریح کرد: حاکمیت به دفاتر اسناد افراد ممنوع‌المعامله را اعلام می‌کند و این در حالی است که باید از پلیس سوال شود که آیا بانک اطلاعاتی ممنوع‌المعامله ای را در اختیار دارد؟

دو بار از مردم هزینه انتقال سند دریافت نمی شود

دشتی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده در رابطه با نقل و انتقال سند خودرو بعضا از مردم به بهانه‌های مختلف دو مرتبه وجه سند نقل و انتقال دریافت می شود آیا مرجعی برای رسیدگی وجود دارد؟ گفت: اصلا چنین چیزی نیست و اگر مردم شکایت دارند به بازرسی کانون مراجعه کنند و ما همان روز رسیدگی و پاسخ می دهیم.

مسئولان عالی قوه قضائیه انتقال سند را برعهده دفاتر اسناد می دانند/ سرداران ناجا هم به دفاتر می آیند

وی با اشاره به رشد هفت درصدی نقل و انتقال خودرو در دفاتر، در خصوص دفاع مسئولان قوه قضاییه از این حق قانونی گفت: بالاترین مقام دستگاه قضا در اظهارنظر صریح گفته «نقل و انتقال اتومبیل خودرو طبق قانون بر عهده دفاتر اسناد است». سخنگوی قوه قضاییه هم همین مطلب را تایید کرده است. سرداران نیروی انتظامی هم وقتی خودرو می خرند برای انتقال سند به دفاتر اسناد رسمی می‌آیند و برگه‌ای که از دفاتر می‌گیرند برایشان مهم است.

وی با بیان اینکه نوشتن برگ سبز بر روی سند رسمی امری اشتباه است، گفت: بارها هم تذکر دادیم ولی گوش ندادند. سند رسمی تعریف دارد و اگر ثبت احوال شناسنامه صادر می‌کند، در حدود صلاحیتش نیست. صدور سند نقل و انتقال خودرو در حدود صلاحیت نیروی انتظامی نیست.

پلیس صلاحیت صدور سند رسمی ندارد

وی با اشاره اینکه همه حقوقدانان اعتقاد دارند پلیس صلاحیت صدور سند ندارد، گفت: مردم اگر سند نقل و انتقال رسمی نداشته باشند، مواقعی که کارشان به دادگستری مراجعه می‌کنند یا در بحث ارث و میراث به مشکل می‌خورند؛ دادگاه برای اینکه بداند پلاک به نام چه شخصی است از پلیس استعلام می کند و قطعا در ارتباط با مالکیت از سازمان ثبت و دفاتر استعلام می کند. حتما باید دیوان محاسبات و سازمان بازرسی این موضوع را پیگیری کنند. من، هم با رییس سازمان بازرسی و هم دیوان محاسبات صحبت کردم و نامه هم زدیم و منتظریم این نهادها وظیفه خود را انجام دهند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در ادامه افزود: جدولی که پلیس برای اخذ هزینه بابت تعویض پلاک در سال جاری معرفی کرده، جدول لایحه و نه جدول مصوبه مجلس است. اگر این جدول مصوب مجلس است، ردیف و نحوه اخذ آن را هم نشان دهند همان طور که در قانون بودجه سال ۹۴ وجود داشت.

تجمعی جلوی کانون سردفتران نبوده است/حذف امضای دفتریاران در اسناد نهایی

در ادامه جمشیدی دبیر و عشو هیات مدیره کانون سردفتران در رابطه با تجمع روز گذشته برخی از دفتریاران مقابل کانون سردفتران گفت: تجمعی در کار نبوده است و جمعی از دفتریاران سراسر کشور در خصوص شیوه نامه دفتر الکترونیک سردفتر، که اسم وامضای دفتریاران در اسناد نهایی حذف شده است، کانون سردفتران ودفتریاران حضور داشتند.

وی افزود: در اجرای مقررات ماده ۷ قانون جامع حد نگار ( کاداستر ) کشور مصوب ۹۳و مواد ۵ و ۱۱ آئین نامه اجرایی این قانون مصوب ۹۵/۱/۲۲ مبنی بر ایجاد دفاتر الکترونیک موضوع قانون ثبت اسناد و املاک و قانون دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه بهره‌برداری از دفتر الکترونیک سردفتر از تاریخ ۱۰شهریور در دفاتر اسناد رسمی سراسر کشور اجرا شد. از این تاریخ، ثبت تمامی اسناد رسمی و اقدامات تبعی مربوط به این اسناد، مطابق ماده ۱۸ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، صرفاً در دفتر الکترونیک خواهد بود و ثبت سند جدید در دفاتر دست‌نویس، ممنوع شده است که ابهاماتی را برای سردفتران به همراه داشت که توضیحاتی به آنها ارائه شد.

کد خبر 3766774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عباس علی اکبری ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      دلیلی برای ثبت در دفترخانه وجود ندارد چون همه استعلام ها از پلیس انجام میشود حتی دادگاه نیز ار پلیس استعلام می گیرد مراجعه به دفترخانه فقط ایجاد هزینه اضافی می باشد که از جیب مردم می رود دفترخانه ها فقط دنبال منافع مالی بیشتر از این قضیه می باشند نه به فکر راحتی مردم هیچکس موافق پرادخت این هزینه های اضافی نیست.
    • محمد ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      هیچ دلیلی جز پول گرفتن و وقت کشی و کاغذ بازی نداره دست بردارید دیگه
    • مهدی شاکری ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      ایشان می گویند که پلیس لیست ممنوع معامله ندارد پس چطوری است که اول باید تعویض پلاک انجام شود بعد به دفترخانه مراجعه شود. انوقت نتیجه چی هست چرا همه چیز باید سر مردم خراب شود. این دوستان برای هر چیزی پول می خواهند هیچ کس به فکر جیب مردم نیست.
    • ناشناس ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      مثل این میمونه که یخچال خریدی بعد باید بری براش سند هم بگیری. مقصر خود مردم هستن که میرن و پول میدن والا حتی برای ماشین با همون کارت ماشین خیلی کارها راه میافته.
    • ناشناس ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      چند وقت پیش هم طرح دادن برای خرید و فروش آپارتمان علاوه بر بنگاه. بیاین دفتر اونجا هم یه برگه ای بنویسن و پولی بدین تا وقتی هم سند اومد دوباره بیاین و پول بدین تا سند رو بگیرین. حساب کردم 3متر از واحد 60متری اینطوری میره
    • حسین ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      متاسفانه موارد مشابه و اضافی زیاد دیده می شه مثلا فردی فوت کرده گواهی فوت صادر شده و شناسنامه ابطال گردیده است . برای گواهی انحصار وراثت . وراث به شورای حل اختلاف مراجعه می کنند . مدارکی که شورا نیاز داره برای صدور برگه انحصار وراثت شامل شناسنامه متوفی . گواهی فوت صادره . و .. و شهادت سه نفر در دفترخانه که گواهی کنند ان فرد فوت شده واقعا فوت شده است و بابت این کار دفترخانه حدود هشتاد هزار تومان میگیرد .
    • آریا ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      دفترخانه ها فقط به فکر درآمد خودشان اند و دلیلی ندارد درصدی از ثمن معامله را بهره مند بشوند، اگر قرار است هزینه ای پرداخت شود باید به صورت مالیات و مستقیم به خزانه واریز شود و گرنه کار و رویه ای که برای پراید و تویوتا یا خانه 60 میلیونی و 60 میلیاردی در یک دفترخانه انجام می شود یکی است.
    • مالک ۱۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      چرا برای یک خرید یا فروش خودرو باید چند جا ملت پول بدن(حق بانگاه داری یانگاه، تعویض پلاک پلیس و دفتر اسناد)؟ بفرمایید ماشین رو تقدیم کنیم.
    • محمد رضا حسینی زاده ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      میدونید چرا آقای دشتی سنگ نقل انتقال خودرو رو در دفاتر اسناد رسمی به سینه میزنه به چند دلیل موجه و دارای مدرک . اول اینکه خود ایشان سر دفتر اسناد رسمی هستند و بابت هر نقل انتقال خودرو حق التحریر دریافت میکنند دوم اینکه ایشان و مجموعه زیر دستشان بابت هر نقل انتقال خودرو پانزده درصد هزینه دریافت میکنن ازدفتر خانه
    • ابراهیمی ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
      0 0
      نقل انتقال خودرو چرا باید در محضر انجام بشه تنها مرجع که صدور مالکیتش در صلاحیت هست نیروی انتظامیه و بس دفاتر اسناد رسمی بقول همه سرگردنه هستش که کپی کاری میکنه از اسناد نیرو انتظامی و حق التحریر آنچنانی در یافت میکنه . آقای ریس منافعش در خطر افتاده که اینجوری حول کرده نظر مردم مهمه آقای رئیس سردفتر که 15 درصد از همین نقل انتقال به جیب شما و مجموعه زیر دست شما میره اگه مالیاته که خود تعویض پلاک میگیره امروز برای بنام زدن 206 دویست هزار تومان تحریر گرفتن از من آیا کمه ؟درآمد کمیه ؟
    • محمد ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
      0 0
      اگر ماشین مثل یخچال است پس چرا یخچال تعویض پلاک نمی شود .یا باید نتیجه بیریم که ماشین هم نیاز به تعویض پلاک ندارد
    • Vardy ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
      0 0
      طبق طرح استفساریه ای که در مجلس در آستانه تصویب است ناجا فقط وظیفه تعویض پلاک رادارد و دفترخانه سند رسمی انتقال تنظیم می کند طبق روال سابق.