علی بیتاللهی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت:در استان تهران با دو پدیده فرونشست و فروریزش روبرو هستیم که ساختارهای متفاوتی با یکدیگر دارند؛ فروریزش یا فروچاله، حفرههای کوچکی هستند که پدیداری آنها ناگهانی است و طی ماههای گذشته در مناطقی مانند شهران، قیام و مولوی شاهد این پدیده بودهایم؛ در حالی که فرونشست مقیاس ظاهری بزرگی دارد و در برخی مناطق استان تهران به ابعاد ۵۰ در ۵۰ کیلومتر یا در دشت شهریار به ابعاد ۱۰۰ کیلومترمربع میرسد.
مدیر بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: فرونشست در مناطق شهری رخ نمیدهد و بیشتر در حاشیه شهرها به وقوع میپیوندد. در استان تهران هم، پدیده فرونشست منطقه ۱۷ و ۱۸ را درگیر کرده است و به سمت جنوب استان یعنی اسلامشهر، ورامین در جنوب و دشت شهریار در جنوب غرب کشیده میشود.
وی اظهار داشت: دو عامل مهم برای پدیده فرونشست، حفر چاههای متعدد، غیرحساب شده و همچنین استحصال بیرویه آب است که با توجه به خشکسالی سالهای گذشته، موجب فرونشست زمین میشود و سپس بر سطح این زمینها، ساختمان، پل یا جاده ساخته میشود.
بیتاللهی بیان کرد: پلها، ساختمانها و جادههای ساختهشده در زمینهای نشستکرده ایمن نیستند، به عنوان نمونه بسیاری از پلهای جنوب تهران دچار شکست شده و جادههای این منطقه ترک برداشتهاند.
وی به دیگر آثار پدیده فرونشست اشاره و تصریح کرد: لولههای انتقال نفت و گاز هم در اثر پدیده فرونشست خم میشوند؛ ضمن اینکه در این میان اراضی که دچار فرونشست میشوند، از بین رفته و خلل و فرج و حالت آبگیری خود را از دست داده و امکان کشاورزی در آنها از میان میرود.
نظر شما