۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۶

در جشنواره جهانی فیلم فجر ۳۵

پوسترها چگونه طراحی شد/ راز یک غار و گنجینه دوران هخامنشی

پوسترها چگونه طراحی شد/ راز یک غار و گنجینه دوران هخامنشی

طراح پوسترهای سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر توضیح داد این پوسترها با بهره گیری از هنر شرقی و با نگاهی به هنر غرب طراحی شده است.

حمیدرضا بیدقی طراح پوسترهای سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این جشنواره یک جشنواره جهانی است و اکثر مدعوین ما مهمانان خارجی هستند و بی شک مواردی از فرهنگ و هنر ایران برای آنها جذابیت دارد لذا من در طراحی پوسترها این موضوع را درنظر گرفتم.

وی ادامه داد: برای طراحی پوسترهای جشنواره جلساتی تشکیل و نظرهایی ارائه شد و رضا میرکریمی دبیر جشنواره تاکید داشت که در طراحی پوسترها هنر ملی و بومی دیده شود که برهمین اساس تصمیم گرفتم با استفاده از المان های هنری ایران باستان و هنر اسلامی، کلاژهای ساده ای طراحی کنم که در نهایت تبدیل به پوسترهای جشنواره فیلم فجر شد.

این طراح و گرافیست پوسترهای جشنواره را به نوعی تعریفی از سینما دانست و بیان کرد: در همین راستا سعی کردیم برای هر بخش المان هایی داشته باشیم به عنوان مثال برای بخش مستند از ماهی به دلیل صراحت و سادگی آن استفاده کردیم و یا بخش سینمای شرق با اسب نشان داده شده است.

وی توضیح داد: دو بخش خارجی در این دوره از جشنواره وجود دارد که شامل بخش سینمای کره و سینمای بالتیک است و برای طراحی پوستر این دو بخش، هنر آنها مورد بررسی قرار گرفت و المان های فرهنگی مهم آنها استخراج و براساس آن سمبل های طراحی شده در پوستر ساخته شده است. در پوستر بخش سینمای کره کلاه معروف آنها دیده می شود و در بخش سینمای بالتیک که مجموعه ای از چند کشور هستند، قلعه که مهمترین سمبل آنها به شمار می رود طراحی شده است.

بیدقی درباره بخش سینمای وحشت و طراحی آن توضیح داد: در این پوستر از نقاب های غار کلماکره استفاده کرده ام. در توضیح این نقاب باید بگویم که گنجینه هایی از دوران هخامنشی با حمله اسکندر به ایران، به دل کوه های کلماکره در لرستان انتقال داده می شود و چهار نگهبان برای این غار می گذارند. غار مورد نظر از بیرون قابل رویت نیست و اتفاق عجیب این است که در سال ۱۳۶۸ بزغاله یک چوپان گم می شود و هنگامی که دنبال آن می‌گردد به یک غار می رسد که چند سکه پای آن ریخته بوده است. او وقتی وارد غار می شود و با گنجینه ای از دوره هخامنشی مواجه می شود. در این غار اسکلت ۴ نگهبان نیز وجود داشت که هیچگاه از آن غار خارج نشده بودند. ماسک های طلایی که در این غار پیدا شده است می توانست پوستر بخش سینمای وحشت را راز آلود کند. همچنین از یک خنجر دوران مفرغ از منطقه لرستان استفاده کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در هر پوستر از تعداد زیادی المان استفاده شده است، بیان کرد: هنر مینیاتور در ایران بسیار پیچیده است و هنرمندان ما در این هنر قائل به وحدت در عین کثرت هستند یعنی معتقدند با اینکه المان های به کار رفته در این هنر زیاد است اما یک مفهوم را می رسانند. هدف ما هم این بود که پرکاری هنر شرقی در این پوسترها دیده شود.

بیدقی در پایان گفت: نباید این را فراموش کرد که ما در دنیای مدرن زندگی می کنیم و هنر تقارن را جز در آثار مذهبی کمتر می بینیم. تقارن مدت ها است از گرافیک ایران و جهان فاصله گرفته و  ممکن است این تقارن برای خارجی ها چندان جذاب نباشد. می توان گفت در طراحی پوسترهای جشنواره جهانی فیلم فجر، علاوه براینکه شرقی کار کرده ایم نگاهی به گرافیک جهانی نیز داشتیم.

کد خبر 3959348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سعیده اللهیاری IR ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
      0 0
      با عرض خسته نباشید به آقای بیدقی و تشکر از خبرگزاری محترم مهر به نظر من پوسترهای جشنواره ی جهانی فیلم فجر هنر گرافیک ایران را چند پله بالاتر برد . با تشکر و آرزوی موفقیت بیشتر
    • جواد مهران IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      آقای میرکریمی خودشون گرافیست بودن برای همین ی گرافیست حرفه ای و متبحر رو در این جشنواره به کار گرفتن و نتیجه ش این میشه البته جشنواره ی کم دیگه میتونه در سطح جهان مطرح بشه چون بسیار حرفه ایه.
    • قاسم عبدالملكي IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      به نظرم طراحي پوستر ها بسيار حرفه اي و با ظرافت انجام شده انتخاب تم براي جشنواره بسيار تاثير گذار است
    • رضا سیاح US ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      جشنواره به خوبی تونسته راه جهانی شدن رو با این طراحی پوسترها استارت بزنه، میرکریمی و بیدقی آبرومون رو تو دنیا خریدن. همگی خسته نباشین
    • فرنوش صمدی US ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      کاش می‌شد جایی باشه که بتونیم این پوسترها رو خریداری کنیم، بهترین یادگار از جشنواره ست. واقعا دوست دارم چندتاش رو توی اتاقم نصب کنم
    • بهزاد کیامنش IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      کاربرد بجای ترکیب و رنگ ها ی متناسب، هم با فرهنگ و هم با موضوع. خیلی خوشحالم که آقای بیدقی از تجربه تصویرسازیشون استفاده کردن.
    • سارا حداد US ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
      0 0
      امکان خرید پوسترها از خارج از ایران هست؟ نمیشه پوسترها رو تو فستیوال کن نمایش بدین ؟
    • سحر ظفر SE ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۶
      0 0
      طراحی پوسترها بسیار خلاقانه و زیباست و مطمئناً برای بالا بردن سطح جشنواره گام بزرگی بوده است. به امید موفقیت روز افزون