۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۹

ارزیابی مثبت مشاور علمی انجمن حفاظت حیات‌وحش از عملکرد پروژه یوز

ارزیابی مثبت مشاور علمی انجمن حفاظت حیات‌وحش از عملکرد پروژه یوز

استفان استروسکی مشاورعلمی انجمن حفاظت از حیات‌وحش گفت: علیرغم موفقیت قابل‌ملاحظه و سطح بالای عملکرد پروژه حفاظت یوزپلنگ آسیایی، این گونه کماکان در رده به شدت در معرض خطر انقراض باقی می‌ماند.

به گزارش خبرنگار مهر، استفان استروسکی مشاور علمی انجمن شناخته‌شده حفاظت از حیات‌وحش (WCS) که مسئولیت ارزیابی عملکرد پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی را در حدفاصل سال‌های ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۶ برعهده داشته، نتایج ارزیابی خود را از این پروژه به این شرح اعلام کرد: من مسئولیت بررسی عملکرد و دستاوردهای پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی را در حدفاصل سال‌های ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۶ برعهده داشته‌ام. نتایج این ارزیابی به زودی منتشر خواهد شد اما اگر بخواهم به صورت خلاصه بگویم، این پروژه توانسته در حدود ۶۳ درصد از فعالیت‌های پیشنهادی را که در برنامه عملکرد سال ۲۰۱۰ برای آن تعیین شده، با کمک کارشناسان شناخته‌شده ملی و بین‌المللی فعال در زمینه حفاظت از یوزپلنگ، به سرانجام برساند.

استروسکی افزود: علیرغم این موفقیت قابل‌ملاحظه و سطح بالای عملکرد، یوزپلنگ آسیایی کماکان در رده به شدت در معرض خطر انقراض باقی می‌ماند.

وی تاکید کرد: قابل ذکر است که عملکرد پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از مواردی نظیر سرمایه‌گذاری پایین و ناپایدار، تغییرات مکرر مدیریتی در سطح سازمان حفاظت از محیط‌زیست و فقدان همکاری بین شرکای ملی دست‌اندرکار حفاظتی متضرر شده است.

این کارشناس شناخته‌شده حفاظت از حیات‌وحش که از سال ۱۹۹۳ تاکنون سابقه فعالیت‌های متعدد در این زمینه داشته، درباره انتقاداتی نظیر ارائه آمارهای متورم گفت: در حال حاضر هیچ‌کس در ایران این توانایی را ندارد که ابعاد جمعیت زنده یوزپلنگ‌ها را به شکل صحیح و مستند برآورد کند بنابراین هرگونه دعوی و اختلاف در این زمینه عملا بیهوده و ناصواب است.

استروسکی توضیح داد: دلایل متعددی برای این عدم توانایی می‌توان ذکر کرد اما یک دلیل مهم آن این است که هیچ‌کدام از روش‌های موجود را نمی‌توان به راحتی با شرایط حیوانی تطبیق داد که تراکم جمعیتی خیلی پایینی دارد و وسعت زیستگاه‌های مناسب برای آن نیز چیزی بیش از وسعت کشور ایتالیاست. در عین حال منابعی که پروژه حفاظت از یوز برای دستیابی به این امر مهم آن‌هم در این مقیاس نیاز داشته، تاکنون مهیا نشده و در دسترس این پروژه یا هیچ‌کدام از شرکای آن قرار نگرفته است.

وی تاکید کرد: فارغ از محدودیت‌های مرتبط با روش‌های مطالعاتی، این فرضیه که جمعیت یوزها در ایران رو به کاهش است، بر اساس شواهد مستندی نظیر کاهش جمعیت گونه‌های طعمه و کاهش تعداد رکوردها منطقی است علیرغم این‌که تلاش‌ها در راستای بررسی روندی افزایشی داشته است.

کد خبر 4155289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha