۱۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۲۳

با موافقت نمایندگان؛

کلیات طرح «مدیریت تعارض منافع» تصویب شد

کلیات طرح «مدیریت تعارض منافع» تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با کلیات طرح «مدیریت تعارض منافع» موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۶ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با ۱۵۳ رأی موافق ۶۴ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در مجلس با کلیات طرح مدیریت تعارض منافع موافقت کردند.

طبق پیشنهاد کمیسیون اجتماعی و جمعی از نمایندگان مجلس و تأیید هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، این طرح دو شوری شد و جزئیات آن در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و نمایندگان می‌توانند پیشنهادات خود را در مورد جزئیات این طرح ارائه دهند.

ولی اسماعیلی درباره کلیات طرح مدیریت تعارض منافع، گفت: یکی از بسترهای فساد بحث تعارض منافع است و تصویب طرح تعارض منافع بسیار مهم است و مردم از ما انتظار دارند این موضوع را تعیین تکلیف کنیم.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مردم شاید بتوانند تنگناهای معیشتی را تحمل کنند اما فساد را قبول نخواهند کرد و بر این اساس ما باید طرح مدیریت تعارض منافع را تصویب کنیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران نیست که قانونی درباره مدیریت تعارض منافع نداشته باشیم و لازم است این طرح به تصویب برسد.

دلخوش: طرح مدیریت تعارض منافع اشکالات جدی دارد

در ادامه جلسه، سید کاظم دلخوش در مخالفت با طرح مدیریت تعارض منافع گفت: متأسفانه برخی طرح ها مشکل زاست و این طرح هم ایرادات اساسی دارد و باید ایرادات آن مرتفع شود.

وی افزود: اخیراً طرح نظارت بر رفتار نمایندگان در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار گرفت و نمایندگان با آن مخالفت کردند و بنده باید این توضیح را بدهم که مجلس با موضوع نظارت بر رفتار نمایندگان مخالف نیست بلکه از آنجایی که طرح نظارت بر رفتار نمایندگان ایراد اساسی داشت، با آن مخالفت کردند.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر ما قوانین مشابه در حوزه مدیریت تعارض منافع داریم و نیازی به قانون نویسی در این زمینه نیست. از سوی دیگر خود تعارض منافع هم استثنائاتی دارد که باید در این طرح لحاظ شود و لازم است روی این طرح کار دقیق کارشناسی انجام شود.

زنگنه:  نمایندگان مجلس با تعارض منافع مخالف هستند

در ادامه جلسه، محسن زنگنه نیز در مخالفت با کلیات طرح مذکور گفت: همه نمایندگان با تعارض منافع مخالف هستند؛ علت مخالفت بنده هم با کلیات طرح مدیریت تعارض منافع آن است که این طرح ایرادات محتوایی دارد و ما باید طرح های خود را به صورت شفاف بنویسیم تا قابل اجرا باشد اما این طرح ابهامات جدی دارد.

وی تأکید کرد: مثلا در یکی از مواد این طرح آمده است که اگر در جلسه ای فردی تعارض منافع داشته باشد، باید آن جلسه را ترک کند. قطعا در جلسات کسانی هستند که تعارض منافع دارند و اگر بخواهیم فقط همین یک ماده را مورد توجه قرار دهیم باید بسیاری از جلسات کشور تعطیل شود!

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: این نحوه قانونگذاری وهن مجلس است و باید استانداردهای لازم در قانون نویسی لحاظ شود و باید اسناد بالادستی موردتوجه جدی قرار گیرد.

طاهری: طرح مدیریت تعارض منافع باید دو شوری شود

همچنین مصطفی طاهری در مخالفت با کلیات طرح مدیریت تعارض منافع، اظهار داشت: این طرح ایارادات اساسی دارد و باید دو شوری شود تا ایرادات آن در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اصلاح شود.

وی با بیان اینکه مصادیقی که در این طرح درباره تعارض منافع آمده است ابهام زیادی دارد،گفت: ما موافق تصویب قانون جدی برای مدیریت تعارض منافع هستیم اما این طرح ایرادات اساسی دارد که باید اصلاح شود.

ویس کرمی: تعارض منافع باعث بی عدالتی شده است

در ادامه جلسه، مهرداد ویس کرمی در موافقت با کلیات طرح مدیریت تعارض منافع گفت: تعارض منافع منجر به عدم ایجاد عدالت و کندی در اجرای قوانین شده است و باید قانونی در مجلس به تصویب برسد تا راه فساد و سوءاستفاده بسته شود.

وی بیان کرد: انتصابات فامیلی به حیثیت انقلاب اسلامی ضربه زده است و ما باید قانون بازدارنده ای برای مدیریت تعارض منافع به تصویب برسانیم.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات کشور به نبود قوانین مترقی در حوزه تعارض منافع باز می‌گردد و اگر طرح مدیریت تعارض منافع به تصویب برسد، با مفسدان و کسانی که به دنبال سواستفاده هستند مقابله جدی می شود.

فلاحی: تعارض منافع یکی از ریشه های فساد است

در ادامه جلسه، سارا فلاحی نیز در موافقت با کلیات تعارض منافع گفت: ما تا زمانی که فساد را ریشه یابی نکنیم نمی توانیم با آن مبارزه کنیم. تعارض منافع یکی از ریشه های فساد است و اگر طرح مدیریت تعارض منافع تصویب شود، دیگر شاهد انتصابات فامیلی نخواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه باید تعارض منافع مدیریت شود، اظهار داشت: اگر می خواهیم مسیر رانت خواری را ببندیم باید طرح مدیریت تعارض منافع به تصویب برسد. ما باید با تصویب این طرح اعتماد را به مردم بازگردانیم و دست بسیاری از افرادی را که به منافع ملی چنبره زده اند، کوتاه کنیم.

صباغیان: باید تعارض منافع را از بین ببریم

در نهایت محمدرضا صباغیان در موافقت با طرح مذکور، گفت: اگر قانون و نظارت کافی وجود نداشته باشد، برخی از مسئولان به نفع خودشان تصمیم گیری می کنند.

وی بیان کرد: طرح مدیریت تعارض منافع جلوی سوءاستفاده را می گیرد و اگر مدیریت تعارض منافع محقق می شد، «طبری‌ها» نبودند، وام های چند هزار میلیاردی به افراد خاص داده نمی شد و برج های بلندساخته نمی شد.

نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر می خواهیم مشکل مردم حل شود، باید جلوی سوءاستفاده گرفته شود و تعارض منافع را باید از بین ببریم.

کد خبر 5345667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha