۱۰ خرداد ۱۳۹۲، ۱۶:۵۷

سوال دوم مناظره انتخابات / 3

عارف: مشکلات اقتصادی ناشی از حاکمیت یک جریان سیاسی در کشور است

عارف: مشکلات اقتصادی ناشی از حاکمیت یک جریان سیاسی در کشور است

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ریشه مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از حاکمیت یک جریان سیاسی در طول 8 سال گذشته در کشور دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره تلویزیونی 8 کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که نگاه و برنامه دولت شما برای نظام تصمیم گیری کشور، تعامل با سایر قوا و نهاده های نظارتی کشور چیست؟ گفت: با توجه به مسئولیتی که در اقتصاد کلان کشور داشته ام و رئیس سازمان مدیریت بودم ریشه مشکلات اقتصادی را خیلی سریع مطرح کنم و به جواب بپردازم.

وی گفت: مهمترین ریشه مشکلات  اقتصادی کشور حاکمیت یک پارچه یک جریان سیاسی که همان جریان اصولگرا است در کشور بوده است و عملاً جریان دیگر کنار گذاشته شده است و خیلی از کارشناسان و نیروهایی برجسته ای که ما در کشور داشتیم در 8 سال گذشته متاسفانه از دست دادیم.

عارف گفت: یکی دیگر از عوامل حضور برخی از نظامیان و شرکت های وابسته به نهادهای نظامی در امور اقتصادی است که در حقیقت فضا را برای مشارکت بخش خصوصی بسیار تنگ کرده است و فعالیت خصوصی سازی به صورت ناقص اجرا شده است.

وی  ادامه داد: شاید بین 5 تا 15 درصد از واگذاری ها به بخش خصوصی واگذار شده و باقی آن به بخش های نیمه دولتی یا عمومی واگذار شده است.

عارف گفت: مشکل دیگر ما روابط با دیگر کشورها است. با این روابطی که داریم ن می توانیم از امتیاز روابط خوب با دنیا برای حل مشکلات اقتصادی بهره برداری کنیم . اگر ما سیاست های اصل 44 قانون اساسی را به طور جدی دنبال کنیم خیلی از مشکلات و مسایل اقتصادی که با آن روبرو هستیم رفع می شود. در کشور داری ما باید نگاه مان استفاده از خرد جمعی باشد بپذیریم که یک جریان سیاسی نمی تواند کشور را اداره کند.

وی ادامه داد: 8 سال گذشته حاکمیت یک پارچه یک جریان سیاسی را در کشور داشتیم و نتیجه اش مشکلاتی است که امروز با آن روبرو هستیم.

عارف ادامه داد: بر این باورم که مبنا را باید شایسته سالاری بگذاریم، از بهترین نیروها و برجسته ترین کارشناسان استفاده کنیم

وی گفت: در قانون اساسی قوای سه گانه جایگاه مشخصی دارند و ما استقلال قوا را دنبال می کنیم اما با توجه به ضرورت تعامل بین قوا، قوای مختلف باید در یک فضای صمیمی مشکلات خود را حل کنند. نباید اختلاف نظر و مشکلات قوا به جامعه کشیده شود باید اگر اختلاف نظری هم داریم در فضای صمیمی و دوستانه حل کنیم. اگر به موردی رسیدیم که فکر می کنیم نمی توانیم به راه حلی برسیم به استناد قانون اساسی و اصل 110 از طریق مقام معظم رهبری باید مشکلات را حل و فصل کنیم.

در ادامه هفت نامزد به اظهارات عارف پاسخ دادند که در اینجا میتوانید دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا عارف در پاسخ به انتقاد 7 نامزد دیگر به اظهارات وی درباره چگونگی حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: جناب آقای قالیباف بحث سیاست را مطرح کردند سئوال من این است مگر می شود بدون توسعه سیاسی به توسعه اقتصادی رسید؟

وی ادامه داد: ما اعتقاد به یک توسعه متوازن و متعادل داریم توسعه سیاسی باید همزمان با توسعه اقتصادی دنبال شود.

عارف گفت: آقای جلیلی مبانی برنامه چهارم را زیر سئوال بردند. اگر مبانی برنامه اشکال داشت چرا مجلس اصولگرا این برنامه را به تصویب رساند و چرا اگر اشکال داشت آن را اصلاح نکرد. چه اصلاحی در برنامه برنامه انجام گرفت؟

وی گفت: آقای رضایی اشکالات دولت اصلاح طلب را مطرح کرد مگر من گفته ام که اصلاحات اشکالی نداشته است. همه دولتها اشکال داشته اند همه دولتها دستاوردهایی داشته اند. سئوال کردند آیا با مجلس اصولگرا می توانیم هماهنگ باشیم . من عملکرد دولت آقای خاتمی را نشان می دهم.

عارف گفت: بهترین رابطه با مجلس را دولت آقای خاتمی با مجلس پنجم و مجلس اصولگرا داشت. بیشترین آرا را وزرای آقای خاتمی از مجلس اصولگرا گرفتند. یک کمیته هماهنگی با مجلس داشتیم. همه سعی می کردیم مشکلات را حل کنیم نه اینکه دعوای بین دو رئیس قوه در صحن علنی مجلس مطرح شود و همه مردم کشور را مشکل دار کند ما کجا مسائل و مشکلاتمان را به جامعه کشاندیم؟

وی ادامه داد: کمیته ای تشکیل شده بود که مسائلمان را حل می کردیم با این نگاه کشورداری را دنبال کردیم و اعتقاد داریم با همین نگاه باید کشور اداره شود.

کد خبر 2067009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha