مرکز موزه و اسناد امامزاده محمد صالح راه اندازی شود

مرکز موزه و اسناد امامزاده محمد صالح راه اندازی شود

اشیای تاریخی کشف شده از محل امامزاده محمد صالح (ع) در شهرستان انار به یغما رفته اما همچنان می توان با راه اندازی مرکز موزه و اسناد امامزاده، از آثار باقی مانده حفاظت کرد.

محمدرضا نسب عبداللهی، نویسنده کتاب تاریخ انار به خبرنگار مهر گفت: سنگ قبر ۷۰۰ ساله بنای تاریخی امامزاده محمدصالح (ع) شهرستان انار کرمان در حال تخریب است. سنگ‌هایی که روی این قبر قرار گرفته از هم جدا شده‌اند و خطر فرو افتادن و شکستن آن‌ها را تهدید می‌کند.

این فعال میراث فرهنگی گفت: قرار بود سازمان میراث فرهنگی کار نجات‌بخشی و مرمت این سنگ‌ها را انجام دهد اما هنوز اقدامی انجام نشده است با این حال اگر این نجات‌بخشی هر چه سریعتر انجام نشود، بدون تردید سنگ‌های تاریخی این بنا از بین خواهند رفت.

امامزاده محمد صالح شهرستان انار

وی افزود: بناي امامزاده محمدصالح انار نهم بهمن ۱۳۸۴ با شماره ۱۳۹۶۲ و قدمت دوره ایلخانی در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است.

نسب عبداللهی درباره وضعیت نامناسب عتیقه‌جات امامزاده شهرستان انار نیز بیان کرد: این بنای کهن دارای اشیای متعدد تاریخی بوده که بخشی از آن‌ها در طول تاریخ به یغما رفته اما با این وجود هنوز تعدادی از این اشیا باقی مانده است. برخی از اشیای عتیقه امامزاده انار حدود ۲۰ تا ۳۰ سال قبل موجود بوده است از جمله اشیایی که در دهه ۶۰ شمسی در پارک کودک انار در معرض دید عموم قرار داده شد و در بین آن‌ها اشیای متعددی از جمله پرنده، یک سنگ و … وجود داشت. با این حال آنچه که از اشیای عتیقه امامزاده انار باقی مانده، مانند بسیاری از آستان‌های مقدس می‌تواند در موزه‌ای در داخل امامزاده محمدصالح (ع) انار به نمایش گذاشته شود و به تدریج «مرکز موزه و اسناد امامزاده» نیز راه‌اندازی شود.

امامزاده محمد صالح شهرستان انار

وی افزود: حتی می‌توان خانه تاریخی خادم آستانه را که خود یکی بنای باارزش تاریخی مربوط به اوایل دوره قاجار است و در فهرست میراث ملی ثبت شده و در کنار امامزاده قرار دارد، با مرمت و مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی به موزه امامزاده تبدیل کرد و اشیا و عتیقه‌جات را در معرض دید عموم قرار داد

امامزاده محمد صالح شهرستان انار.

نسب عبدالهی بیان کرد: بنای اولیه امامزاده انار ۸۱۰ سال قبل احداث شده است این بنا توسط تاجري به نام «برهان»،  در سال ۶۲۶ هجري قمري همزمان با دوره ايلخاني ساخته شده و گچبري‌هاي زير گنبد قديمي نيز مربوط به همين دوره است. تاريخ روي سنگ قبر امامزاده محمد صالح انار، سال ۷۵۷ هجري قمري را نشان مي‌دهد که در اين سال اين سنگ روي قبر قرار گرفته است.

کد خبر 2784128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha