۱۰ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۸

محمد جواد لاریجانی:

افزایش ۴۰برابری کشت مخدر در افغانستان/ قصاص حق حکومت نیست

افزایش ۴۰برابری کشت مخدر در افغانستان/ قصاص حق حکومت نیست

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با انتقاد از نگاه غربی ها به مسئله مجازات اعدام در جرائم مواد مخدر گفت: نگاه غرب بی اساس و بی منطق است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد لاریجانی در نشست خبری با گرامیداشت روز حقوق بشر اسلامی گفت: باید چهره حقیقی حقوق بشر به دنیا عرضه شود و این در قالب حقوق بشر اسلامی ممکن است چرا که اسلام دین جامع و زنده است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه اسلام یک دین جهان شمول است، افزود: همه رنگها و نژادها در اسلام جای دارند و متعلق به همه است.

وی به جایگاه حقوق بشر اسلامی در نظام جمهوری  اسلامی اشاره و تصریح کرد: به تجربه های دنیا ارزش می نهیم اما غرب در ۷۰ سال اخیر نگاه خودمحوری به حقوق بشر داشته است و این مسئله را تجربه سکولار-لیبرال می داند.

لاریجانی تصریح کرد: تحمیل تفکر سکولار تحت عنوان حقوق بشر موضوع خودمحورانه و تحمیل گر است به طوری که اگر کسی نگاه آنها را قبول نداشته باشد تحت آماج اتهامات قرار می گیرد.

وی افزود: موضع غرب در برابر حقوق بشر منافقانه است و در ارزیابی سایر کشورها هم رفتاری دوگانه دارند و امروز شاهد این هستیم که در قالب حقوق بشر شهروندان خود و دیگر کشورها را در زندانهای مخوف نگاه می دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با افتضاح دانستن رفتار برخی کشورهای مستعد گفت: برخی کشورها در نقض حقوق بشر با هزینه کردن به دنبال تحقق اهداف غرب هستند که این مسئله هم بیانگر به افول رفتن حقوق بشر غربی است.

وی افزود: بزرگداشتی که برای حقوق بشر اسلامی تعیین می کنیم برای نشان دادن جایگاه والای حقوق بشر در اسلام و در نظام جمهوری اسلامی است.

اعطای سومین جایزه حقوق بشر اسلامی

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه به اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی اشاره و تصریح کرد: چهارشنبه این هفته برای سومین بار جایزه حقوق بشر اسلامی به فعالان این حوزه اعطا خواهد شد.

لاریجانی در خصوص تدوین منشور حقوق شهروندی و همکاری ستاد حقوق بشر در این رابطه گفت: هر حرکتی که سبب تقویت رفتارهای مبتنی بر تفکر اسلامی در راستای تحقق حقوق شهروندی باشد را ارزشمند می دانیم البته این منشور باید در مجلس مطرح شود و ستاد حقوق بشر هم همکاری لازم را در این خصوص خواهد داشت.

وی در رابطه با حذف مجازات اعدام از مجازات مواد مخدر گفت: قانون هنوز تغییر نکرده است و نبرد ما با مسئله مواد مخدر و جرائم آن بی امان است. سوالی که رئیس قوه هم مطرح کردند لزوم بازنگری در رابطه با قانون و کارآمدی آن بود.

لاریجانی تصریح کرد: کشت مواد مخدر در افغانستان بعد از حضور ناتو، ۴۰برابر شده است و به شوخی هم گفته بودم که ژنرال ها و سناتورها پس از جنگ در آن کشور اقدام به استفاده می کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به هزینه میلیون دلاری در رابطه با مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: نیمی از تولیدات افغانستان به سایر کشورها سرریز می شود و این درحالی است که ما شهیدان بسیاری هم در این رابطه داده ایم.

وی با انتقاد از رفتار غربی ها در رابطه با مجازات اعدام در جرائم مواد مخدر گفت: نگاه غربی ها بی اساس است و معتقدیم برای جریان سنگین باید مجازات اعدام وجود داشته باشد. در امر قصاص هم معتقدیم حیاتی برای بشر در آن وجود دارد و به نوعی التیام اجتماعی است.

به گفته وی، نزدیک به ۵۰درصد از موارد قصاص منجر به رضایت می شود که یک فرآیند اجتماعی سالم است و قصاص هم حق مردم است و نه حق حکومت.

محمد جواد لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با پاسخ جمهوری اسلامی ایران به گزارش وزارت امور خارجه انگلیس در رابطه با حقوق بشر ایران گفت: در گزارش اخیر، خودشان اقدام به اعتراف فعالیت ها علیه ایران کرده و بیان می کنند که در قرار گرفتن ۷۰نفر در لیست تحریم ها و پرونده سازی ها علیه نظام نقش داشتند.

وی افزود: در این گزارش انگلیس اعلام کرده است که بودجه جداگانه‌ای برای تبدیل نظام جمهوری اسلامی به غیر اسلامی اختصاص داده است.

لاریجانی از ارسال گزارش ایران در روزهای آینده خبر داد و افزود: به تمام سوالات و ابهامات این گزارش پاسخ داده و به زودی آن را ارسال می کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: جمهوری اسلامی نه تنها به این گزارش بلکه به تمامی گزارشهایی که علیه حقوق بشر ایران است پاسخ داده می شود.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه دموکراسی در کشور گفت:حقوق بشر و تنوع فرهنگی هم یکی از مسائل است که خوشبختانه در کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ملت ها و اقوام بر اساس تمدن هایشان زندگی خود را شکل می دهند.

ارسال گزارشهای ضد حقوق بشری منافقین به کشورهای غرب و سازمان ملل

وی در ادامه افزود: کاری که غرب با منافقین می کند از جهات مختلف از جمله حقوق بشر قابل پیگیری است. احمد شهید هم با این گروه ها دیدار داشته و از اطلاعات آنها در گزارش های ضد حقوق بشری خود استفاده می کند. مدارک تروریستی آنها را که نزدیک به ۲۰ هزار مورد است به کشورهای غربی و سازمان ملل داده ایم که متاسفانه جنایت های این گروه در برابر صدمه به جمهوری اسلامی مهم تر است.

وی با بیان اینکه منافقین از همان ابتدا هم جهت با غربی ها بوده اند، گفت: کشف این مسئله جدید است و ماهیت آن جدید نیست.

محاکم قضایی ما مشروعیت رسیدگی به طرح دعوا در خصوص قربانی شدن و صدمه دیدن از تروریست ها را دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در خصوص پیگیری حقوقی فاجعه منا گفت: این فاجعه ابعاد زیادی دارد و در بخش دیپلماسی و در بخش قضایی قابل پیگیری است. با این حال پیگیری این موضوع در سطح جهانی است که گزارش های زیادی در این خصوص تهیه شده است متاسفانه در سطح جهانی فعالیت های خاصی انجام نشده است با این حال ما پیگیر و صبور در امور حقوق بشر هستیم. هنوز نتوانستیم این فاجعه را در بعد حقوق بشر در قالب قطعنامه دنبال کنیم.

وی در خصوص اقدامات حقوق بشری برای شیخ زکزاکی گفت: این حادثه بسیار تاسف بار است و رویه آن اگرچه امروز شیعه کشی است اما در نهایت  مسلمان کشی است.

وی در خصوص عزل شدن احمد شهید گفت: کار احمد شهید گزارشگری نبود بلکه بازیگری بود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه با اشاره به جایگاه دموکراسی در کشور گفت: حقوق بشر و تنوع فرهنگی هم یکی از مسائل است که خوشبختانه در کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ملت ها و اقوام بر اساس تمدن هایشان زندگی خود را شکل می دهند.

اینکه برخی افراد با سلب حقوق اجتماعی، مجازات شوند، امری رایج در دنیاست

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در خصوص رفع حصر سه نفر در جریان انتخابات ریاست جمهوری گفت: حقوق بشر طرفدار محکومان است تا حقوق محکومین و متهمان رعایت شود و ستاد حقوق بشر محل تردد افراد و فرقه های مختلف است. کسانی که در فتنه ۸۸گرفتار شدند تحت پیگیری های قانونی قرار گرفتند و در رابطه با آنها محدودیت های اجتماعی لحاظ شده است که در دنیا این امر رایج است و نهادهای قانونی با سلب حقوق اجتماعی، برخی افراد را مجازات می کنند.

وی در واکنش به منفی بودن مجازات شلاق از سوی غربی ها گفت: درحالی به ما به حذف شلاق ایراد وارد می کنند که خودشان بدترین روشها را برای اعتراف گیری مطرح می کنند.

لاریجانی در خصوص تمهیدات ستاد حقوق بشر برای مقابله و خنثی کردن فشارهای ضد حقوق بشری آمریکا و انگلیس علیه ایران در دوران پساتوافق چیست؟ گفت: اینکه آمریکایی ها و غربی ها یک طرفه در رابطه با تحریم ها بحث می کنند، نوعی تحمیل یک جانبه است و قرار نبود تحریم ها را با یک عنوان برداشته و با عنوان دیگری اعمال کنند. اینکه با برچسب جدیدی تحریم جدیدی اعمال شود،  صددرصد تخلف از مقررات هسته ای است.

وی افزود:تهاجم سیاسی به ایران با ظهور قدرتمند ایران مقارن است و اگر در منطقه کشور توسری خور بودیم کسی در مورد ایران اظهار نظر نمی کرد اما الان اوضاع طور دیگری است.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: شاهد شکل گیری نسل سوم اسناد حقوق بشری هستیم که به تمام شئون زندگی افراد اشاره دارد. حقوق بشر نرم های رفتاری است و معتقدیم همه رفتارها را باید در نظر بگیرد که این امر در کشور باید طبق مبنای اسلامی باشد و این مبنا باید به مبنای کلی و جهانی تبدیل شود.

کد خبر 3727686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • دانشجوی ایرانی ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
      0 0
      ارتش امریکا در افغانستان مستقیم در حال تجارت مواد مخدر است و عکس هایی وجود دارد از نظامیان آمریکایی در مزارع کشت خشخاش , حقوق بشر غرب یعنی رواج فرهنگ غربی که بر پایه بی بند و باری , فساد , فحشا و بی هویتی انسان و لکه دار کردن شخصیت والای انسانی است که به آن آزادی و دموکراسی هم میگویند و از آن به عنوان جهان متمدن یاد میکنند , مجازات اعدام حکم الهی و عدالت است اگر قصاص وجود نداشته باشد موج انتقام خواهی رواج پیدا خواهد کرد و جنایات و جرم بیشتر خواهد شد .