۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۵

منظومه «گفت و شنید» منتشر شد/ ایجاد یک مکتب موسیقی کلاسیک ایرانی

منظومه «گفت و شنید» منتشر شد/ ایجاد یک مکتب موسیقی کلاسیک ایرانی

سوئیت سمفونیک «گفت و شنید» به آهنگسازی پیمان سلطانی که بر اساس خمسه نظامی گنجوی تهیه و تولید شده، از شنبه سوم مهر در بازار موسیقی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آلبوم موسیقایی «گفت و شنید» به آهنگسازی پیمان سلطانی، خوانندگی غلامرضا رضایی و سعید ادیب و خوانش یارتا یاران و همراهی نوازندگان ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در دسترس علاقه مندان موسیقی قرار گرفت.

آفرینش، نجوا، ستایش، سرود عشق، صبر، شکوه، امید، شهسوار، حسرت، هم نفس، گمشده و فریاد قطعاتی هستند که در این آلبوم موسیقایی برای دوستداران موسیقی ایرانی ارائه شده است. ضمن اینکه بهمن رجبی تمبک،  علیرضا دریانی کمانچه، قیچک آلتو، حسین مرشد پور سازهای کوبه ای، مانی مرادریان ضرب زورخانه، محبوبه یاسینی، آتیه سعادتمند بحری، مقتدا افشار، مهدی تبریزی و حامی حقیقی گروه هم آوایان دیگر عوامل اجرایی این اثر موسیقایی هستند. رضا همتی راد هم نقاشی پرتره نظامی در جلد آلبوم را به عهده داشته و طراحی گرافیک را هم پیمان سلطانی انجام داده است.

پیمان سلطانی آهنگساز سوئیت سمفونی گفت و شنید در باره انتشار این آلبوم گفت: در آثار ارکسترالی که می نویسم تمام تلاشم بر این است که یک هویت ایرانی به اثر ببخشم و از تصنیف موسیقی با لحن و ویژگی موسیقی ترکی، عربی، هندی پرهیز کنم. در بسیاری مواقع موسیقی ام را از تفکر «گام» دور می کنم و مبنا را بر یک تتراکورد و پنتاکورد می گذارم  و واریاسیون را در اثر قوت می بخشم.  من فرم های موسیقی ایرانی را با قالب های موسیقی کلاسیک اروپایی از طریق دولپمان می آمیزم و بنا را بر رنگ آمیزی و ارکستراسیون گذاشته و از این طریق در یک فرم ثابت به دنبال توسعه فرم های موسیقی ایرانی هستم. در نتیجه، این روند، توسعه یافتن موسیقی ملی به سوی موسیقی بین المللی خواهد بود و تلاش برای ایجاد یک مکتب موسیقی کلاسیک ایرانی است. البته در عین اینکه حفظ اصالت موسیقی دستگاهی مد نظر است، نوگرایی هایی نیز اتفاق می افتد که با ذات موسیقی دستگاهی مغایرت ندارد.

وی ادامه داد: بنده گرچه در آثارم از امکانات موسیقی غربی (کلاسیک) بهره می جویم اما درگیر آن نظام تفکر موسیقایی نخواهم شد. در این شکل موسیقایی مساله تکنیک مطرح می شود و من تکنیک را در اختیار خود می گیرم اما خود را به آن نمی سپارم. به همین دلیل این نوع از موسیقی می تواند هویت فرهنگ زیستی خود را حفظ کند و در وسعت جهانی حرف های بسیار برای گفتن داشته باشد. آلبوم «گفت و شنید» همه این ویژگی ها را دارد. در گفت و شنید عاشق می گوید و معشوق می شنود، معشوق می نوازد و عاشق به جان می سپارد. از سوی دیگر گفت و شنید یکی از معدود کارهای انجام گرفته در حوزه موسیقی است که یک نفر در آن خوانش اشعار را به عهده داشته است. این آلبوم در واقع گفت و شنودی عاشقانه است که بر اساس خمسه نظامی گنجوی روایت شده است.

آلبوم «گفت و شنید» توسط انتشارات جامه دران و با حمایت معنوی «شورای بین المللی موزه‌ها» منتشر شده است.

کد خبر 3776896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha