به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با انتشار جلد دوم همچنین نخستین مجلد از این مجموعه سه جلدی نیز پس از شش ماه با ویرایش جدید به چاپ دوم میرسد.
گرچه بسیاری از منتقدان محلی کردستان پیش از انتشار اثر علیه آن موضعگیری منفی و تعصب آمیز داشتند اما جاناتان رندل نویسنده و کردپژوه آمریکایی در مقدمه انگلیسی اثر آن را مستندترین مرجع تاریخ معاصر کردستان دانسته و براین باور است که مولف شیوه کاملا علمی و بیطرف اتخاذ کرده است.
دومین جلد از خاطرات جلال طالبانی در قالب گفتگوهای عرفان قانعیفرد مورخ و تحلیلگر تاریخ سیاسی خاورمیانه با بیش از 450 شخصیت تالیف شده است. او در این مجلد به روایت رویدادهای سال 1966 تا 1986 میلادی برابر با 1345 تا 1368 خورشیدی میپردازد. همچنانکه ردپای تحولات و حوادث شکلگرفته از پیدایی صدام حسین تا به قدرت رسیدن حزب بعث در عراق و اختلاف ارضی ایران و عراق بر سر اروندرود تا پایان جنگ تحمیلی را پی میگیرد.
نویسنده کتاب در دومین جلد از خاطرات جلال طالبانی به چند مسئله عمده و مباحثی چون امضای قرارداد الجزایر بین صدام و شاه، عدم حمایت ایران از کردهای عراق به رهبری مسعود بارزانی، انقلاب اسلامی در ایران، تشکیل حزب اتحاد میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی در عراق، آغاز جنگ عراق و ایران و حمایت گسترده و آشکار آمریکا از صدام در حمله نظامی به ایران، منتشر نشدن خبر حمله شیمیایی به حلبچه در رسانههای غربی، طرح ترور مقام معظم رهبری در سال 1364 و... . پرداخته است.
دومین جلد از مجموعه "پس از شصت سال" حساسترین و پیچیدهترین بخش از این مجموعه است. قانعی فرد در جلد دوم این کتاب به گفتگو با بیش از 140 نفر از شخصیتهای سیاسی دنیا که طالبانی به آنها اشاره کرده پرداخته است که از جمله آنها می توان به جیمز بیکر آمریکایی، مسعود بارزانی کرد و محسن رضایی و جعفری صحرارودی از ایران اشاره کرد.
همچنین مولف برای گردآوری این بخش از کتاب خود به 930 کتاب و نشریه و 650 سند مراجعه کرده که بسیاری از سندها برای نخستین بار منتشر میشوند. وی به همین منظور 6 ماه را به مطالعه اسناد مرکز آرشیو امنیت ملی آمریکا گذرانده است.
نظر شما