به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اعلام کرد حجتالاسلام شهاب مرادی در این مراسم با اشاره به کمبود پلانهای نماز و نیایش در تلویزیون و سینما، از عکاسان که این جلوهها را خلق کردهاند تشکر کرد و گفت: عکاسی از این صحنهها یعنی عبادت و با دیدن عکسها، نماز در متن زندگی را میتوان درک کرد.
وی افزود: دوربین عکاسان نباید فقط زیبایی را ثبت کند و ای کاش جاهایی را نشان میداد که نمازخانه ندارند یا نمازخانهشان آنقدر کوچک است که عبادت در آن مشکل است. زندگی ماشینی و سرعت، چیزهایی است که عصر ما را تبدیل به عصر افسردگی کرده و نماز و ارتباط با خدا تنها اتفاقی است که باعث جلوگیری از این افسردگی میشود.
رسول اولیازاده که داور این مسابقه عکاسی در ادامه اظهار داشت: الان در روزمرگی هستیم و در چنین شرایطی مسابقهای برگزار میشود به نام رکعتی عشق، شوق نیاز، شکوه نماز، ادیان توحیدی که عکاسان و هنرمندان خودشان را از این فضا خارج میکنند و خودشان را در محضر خدا قرار و فضای معنوی شهر را تغییر میدهند.
رئیس خانه عکاسان تعبیرش از عکاسی از نیایش را نیایش عکاسانه دانست و گفت: ما عکاسان خودمان را از حضور در این فضا محروم میکنیم، ولی تعبیر من این است که در حال نیایش عکاسانه هستیم و عکسی که میگیریم بعدا در نمایشگاهی گذاشته میشود و مابقی افراد میبینند و باعث تاثیر معنوی میشود.
مهدی توکلیان مدیر کل روابط عمومی سازمان و دبیر جشنواره رکعتی عشق گفت: تلاش میکنیم در بحث مدیریت شهری، هنر دینی و آئینی را به سطح شهر بیاوریم تا هنرمندان از روشهای کلیشهای فاصله بگیرند. نمایش آثار این جشنواره در سه مرحله انجام شد: استقبال از ماه رمضان، بنرهای تبلیغاتی در شهر و استفاده در جایگاه نماز عید فطر و پکیجهای اهدایی به مساجد شهر.
داوران جشنواره شامل مجتبی آقایی، اولیازاده و توکلیان از 1730 اثر دریافتی از 178 عکاس، 127 اثر را برای نمایشگاه برگزیدند. عکاسان برگزیده مسابقه به این ترتیب معرفی شدند: علی فریدونی، محمدرضا مددی، مهدی معصومی گرجی، احمد معینیجم، احسان خسروی، یوسف اکبری پابندی، سیدمحسن سجادی، محمد بابایی، محمد کاظمپور و مهدی قاسمی.
نظر شما