۲۴ آذر ۱۳۸۸، ۸:۵۸

مسئولیت بشر در حفظ زمین مورد تأکید رهبران دینی قرار گرفت؛ گزارش هفتگی ادیان جهان

مسئولیت بشر در حفظ زمین مورد تأکید رهبران دینی قرار گرفت؛ گزارش هفتگی ادیان جهان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: برگزاری اجلاس تغییرات جوی سازمان ملل در کپنهاگ موجب شد بسیاری از رهبران دینی دغدغه‌های زیست محیطی خود را مورد تأکید قرار داده و مسئولیت بشر بر حفظ زمین و مخلوقات آن را یادآور شوند.

اسقف اعظم توتو خواستار کمک کشورهای غنی برای مبارزه با تغییرات جوی شد

اسقف اعظم دسموند توتو در تظاهراتی که با حضور هزاران نفر از مردم در خیابانهای کپنهاگ برای اقدام جهانی در رابطه با گرمای زمین صورت گرفت، حضور یافت و از کشورهای غنی خواست ملتهای فقیرتر را در مبارزه با تبعات تغییرات جوی یاری کنند.

هدف از برگزاری این تظاهرات تحت فشار قرار دادن دولتهای شرکت کننده در اجلاس تغییرات جوی سازمان ملل است که این روزها در کپنهاگ دانمارک گرد هم جمع شده اند تا در رابطه با کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به بحث و تبادل نظر بپردازند.

اسقف اعظم توتو از آفریقای جنوبی که در این تظاهرات شرکت کرده بود از کشورهای غنی تر خواست به ملتهای آسیب پذیر و فقیر کمکهای مالی ارائه دهند تا آنها بتوانند شرایط خود را با تأثیرات تغییرات اقلیمی سازگار کنند.

صدها هزار گروه جامعه مدنی، نگران نتایج این اجلاس که اکنون به نیمه رسیده هستند که در خیابانهای پایتخت دانمارک دست به تظاهرات زده و عده ای به علت سوء رفتار توسط پلیس دستگیری شده اند. هدف از برگزاری این تظاهرات تحت فشار قرار دادن مذاکره کنندگان حاضر در این اجلاس است تا توافقنامه بین المللی برای مبارزه با گرمایش زمین امضا کند، آنها همچنین خواستار ارائه دویست میلیارد دلار کمک مالی برای مبارزه با تغییرات جوی به کشورهای فقیر شده اند.

اسقف اعظم دسموند توتو طی یک مراسم نیایش شبانه در خارج از محل برگزاری این همایش به کشورهای غنی هشدار داد که بی تفاوتی آنها نسبت به تغییرات جوی می تواند فاجعه آفرین باشد.  وی گفت که تغییرات جوی یک بحران است بسیاری از کشورهای فقیر نمی توانند از این بحران جان سالم به در ببرند. و خطاب به کشورهای ثروتمند اعلام کرد: ما به یک توافقنامه حقیقی نیازمندیم.

رهبران دینی اوگاندا راهبردهایی برای حفظ محیط زیست پیشنهاد کردند

رهبران دینی خواستار کاهش تعرفه‌های الکتریسیته شدند تا پیروان جوامع دینی خود را به استفاده از انرژی پاکیزه برای کاهش اثرات تغییرات جوی ترغیب کنند.

رهبران دینی ادیان مختلف که در همایش سه روزه شهر انتبه اوگاندا گردهم آمدند از دولت این کشور خواستند گزارش تأثیرات زیست محیطی مالیات را که در مناطقی که استخراج نفت از آن صورت می‌گیرد عمومی کنند.

رهبران ادیان مختلف همچنین خواستار آموزش و بسیج کردن عموم مردم برای درخت کاری و ارتقای آگاهی آنها در این رابطه شدند و بر راهکارهایی تأکید کردند که ترویج‌کننده استفاده از تکنولوژیهایی است که می‌توان با تکیه به آن به ذخیره سازی انرژی پرداخت.  این همایش از سوی شورای مشترک مسیحیان اوگاندا برگزار شده بود.

اسقف اعظم لوک ارومبی از کلیسای اوگاندا، اسقف اعظم کیزیتو لوانگا از کلیسای کاتولیکهای اوگاندا، دکتر جان کلمبو از کلیساد ادونتیستها، متروپلیتن یونا لوانگا از کلیسای ارتدکس و عبدالمکوبی معاون مفتی مسلمانان اوگاندا از جمله شرکت‌کنندگان در این همایش بین دینی بودند.

وزیر آموزش عالی اوگاندا طی سخنرانی که در این همایش داشت از گروههای دینی خواست برای مقابله با چالشهای اجتماعی با یکدیگر همکاری کرده و اختلافات را کنار بگذارند.

تأکید واتیکان بر مسئولیت‌پذیری انسان برای کاهش اثرات تغییرات جوی

رئیس دفتر مطبوعاتی واتیکان از شرکت‌کنندگان در همایش تغییرات جوی سازمان ملل که در دانمارک برگزار شده خواست به خاطر داشته باشند که هر انسانی باید مسئولیت خود را در عرصه تغییرات جوی ایفا کرده و بر تأثیرات آن بر اقشار فقیرتر جامعه تمرکز داشته باشد.

فدریکو لومباردی از شخصیتهای دینی کلیسای کاتولیک و رئیس دفتر مطبوعاتی واتیکان گفت: مدتهای مدیدی بود که نگرانی‌های جوی و زیست محیطی در نظر عده‌ای نگرانی ثروتمندان و نگرانی اهل تجمل بود اگرچه نتایج آن بر فقرا تأثیرگذار است. وقتی قحطی یا فجایع زیست محیطی صورت می گیرد فقرا نخستین افرادی هستند که رنج می‌کشند و جان خود را از دست می‌دهند. افرادی که در اماکن امن قرار دارند دستریشان به منابع تغذیه یا حمایت خود بیشتر است و می‌توانند با وخیم شدن شرایط زیست محیطی کنار آیند.

وی تصریح کرد: باید به خاطر تمام بشریت به‌ویژه افراد فقیرتر نگران سلامت سیاره باشیم. این سیاره شبیه یک ارگانیسم زنده است که عدم تعادلها در یکدیگر منعکس می‌شوند. ترکیب تغییر کرده اتمسفر، افزایش سطوح  دریاها، کاهش منابع آب شیرین، تغییر بارش و طوفانها، فرسایش خاک و کویرزایی، صدمه به کشاورزی و سلامت انسان تا حد زیادی وابسته به رفتار و انتخابهای انسانها هستند.

وی گفت: گفتگوهای کپنهاگ را می‌توان برحسب تعهد دولتها به ویژه کشورهای بزرگتر موفقیت یا شکست تلقی کرد. آنها می‌توانند ارقام جادویی درباره کاهش گازهای گلخانه ای و سرمایه گذاری اعلام کنند اما در نهایت همه اینها به رفتار ساکنان زمین بستگی دارد؛ افرادی که عادت کرده‌اند مسئولیت خود را به دیگران بسپارند.

فعالان زیست‌محیطی برای موفقیت گفتگوهای کپنهاگ دعا می‌کنند

فعالان مسیحی که در ستادهای تغییرات جوی فعالیت می‌کنند با آغاز اجلاس تاریخی تغییرات جوی در کپنهاگ دعا به درگاه خداوند را آغاز کرده و ابراز امیدواری کردند که نتایج در جهت منافع سیاره و انسانهای آن باشد.

دالیپ مکارج مدیر سازمان امداد مسیحی گفت: ما باید برای نتایج موفقیت‌آمیز این اجلاس دعا کنیم چرا که کل دنیا به آن بستگی دارد.

حدود 15 هزار هیئت از 192 کشور جهان از روز دوشنبه 16 آذر ماه برای آغاز گفتگوها در پایتخت دانمارک گردهم جمع شده‌اند. همچنین قرار است 100 نفر از رهبران دینی هفته آینده برای توافق در رابطه با جایگزین پروتکل کیوتو که در سال 2012 منقضی می‌شود به رایزنی بپردازند. در این گفتگوها قرار است مسئله کاهش انتشار کربن، کمک به کشورهای درحال توسعه برای انطباق با تغییرات جوی و طرح تجارت کربن مطرح شوند. 

کلیسای کاتولیک نیازمند برگزاری سومین شورای اصلاحات است

رئیس بنیاد اخلاق جهانی که از منتقدان واتیکان محسوب می‌شود در پارلمان ادیان استرالیا تأکید کرد: کلیسای کاتولیک نیازمند یک شورای اصلاحات دیگر چون شورای واتیکان دوم در سال 1960 است و این امر باید پیش از آنکه نتیجه پیشرفتهای این شورا از میان برود صورت پذیرد.

دکتر هانس کونگ متأله و متفکر کاتولیک و رئیس بنیاد اخلاق جهانی گفت که واتیکان در واقع یک نظام استبدادی بود که گاهی از شیوه های توتالیتر برای اعمال دیدگاههای خود استفاده می کرد اما این رویکرد به تدریج غیر قابل قبول شد تا اینکه شورای دوم واتیکان تشکیل شد. سومین شورای اصلاحات واتیکان تشکیل نمی شود چرا که واتیکان از تشکیل آن واهمه دارد. به جای آن تلاش می کند از شیوه های خود در دوره پیش از شورای دوم واتیکان استفاده کند که این شیوه ها همان اعمال نفوذ نه از سوی مردم بلکه از سوی اسقفها است.

تا امروز نیز جانشین این پاپ باید با این وضعیت رو به رو شود که روند خالی شدن کلیساها به تدریج افزایش می یابند و برخی از مناطق بدون کشیش اداره شده و جوامع درحال انحلال هستند.

هانس کونگ که خود همراه پاپ بندیکت شانزدهم در شورای دوم واتیکان که به مدرن شدن تفکر کلیسا منتهی شد حضور داشت گفت: شورای سوم می تواند پاسخگوی نگرانیهای توجیه شده ای باشد که در شورای پیشین پاسخ داده نشده است. در آن زمان صحبت درباره تجرد کشیشها ممنوع بود و ما درباره طلاق که میلیونها کاتولیک دچار آن شده اند صحبت نکردیم و به موضوعاتی چون لقاح هیچ اشاره ای نداشتیم.

کونگ که برای ارائه بیانیه اخلاق جهانی اقتصادی خود به پارلمان ادیان استرالیا آمده بود گفت: اگر این بیانیه نادیده گرفته شود احتمال دارد جهان درگیر یک بحران اقتصادی وخیم تر از بحران اقتصادی کنونی شود چرا که بحرانهای متعددی به یکدیگر متصل شده اند که در آن میان می توان به بحران اقتصادی، تغییرات جوی، فقر و جنگ اشاره کرد.

گردهمایی هفت روزه پارلمان ادیان جهان هر پنج سال یکبار برگزار می شود و امسال با حضور 800 سخنران در 700 جلسه، کارگاه و رویدادهای فرهنگی و نیایشی برگزار شد. این گردهمایی هفت روزه از پنجشنبه 12 آذر ماه آغاز شد.

مبارزه با فساد نیازمند اتخاذ راهبردهای اخلاقی است

متأله کاتولیک و رئیس بنیاد اخلاق جهانی  در پارلمان ادیان جهان در ملبورن استرالیا گفت: برای مبارزه با فساد و افزایش قدرت و ثروت عده‌ای، قانون به تنهایی کافی نیست بلکه باید برنامه‌ریزی و تفکر داشت، اما متأسفانه اغلب استراتژیها به علت عدم همراهی اخلاق ضعیف عمل می‌کنند.

هانس کونگ یکی از بزرگترین مـتأله های قرن بیستم است که از منتقدان واتیکان محسوب می شود، چندی پیش بیانیه اخلاق جهانی اقتصاد را که نگارش آن توسط تاجران، اقتصاد دانها و اخلاق گرایان صورت گرفته را در سازمان ملل ارائه داد.

وی اظهار داشت که ناکامی بازارها، مؤسسات و اخلاق در بحران اقتصادی جهان نشان داد که ظهور کاپیتالیسم جهانی خطرات جدیدی پیش پای ما گذشته و نیازمند تصویب یک چارچوب اخلاقی است. بانکداران در این میان سیاستمداران را متهم کرده، سیاستمداران بانکداران را مورد انتقاد قرار داده و شهروندان عادی قصور را به هردو گروه نسبت می دهند. ما مسئولیت داریم ساختار اقتصادی مناسبی بنا کنیم که براساس آن اخلاق تنها جنبه تزئینی نداشته باشد.

این متأله کاتولیک و سوئیسی با اشاره به اینکه  به عنوان یک متأله اعتبار اقتصادی خود را طی سه دهه به دست آورده است گفت: دانش اقتصادی من موهبت الهی نبوده بلکه برای رسیدن به چنین اطلاعاتی سخت کار کرده ام.

بیانیه اخلاق جهانی اقتصاد اصول جهانی را در رابطه با احترام به زندگی، عدالت، انسجام، صداقت، تساهل، عزت نفس و همکاری مورد تأکید قرار داده است. براساس این بیانیه انسانیت تنها در فرهنگ احترام به افراد شکوفا می شود اما خیر مشترک نسبت به منافع فردی اولویت دارد.

شرکت‌کنندگان پارلمان ادیان خواستار رهایی جهان از بحران اخلاقی شدند

شرکت کنندگان در پارلمان ادیان جهان در آخرین روز این همایش در استرالیا، خواستار توسعه درک بین دینی، ارزشهایی برای رهایی از بحران اخلاقی جهان و حرکت جهانی برای نجات انسان از فاجعه جوی شدند.

هسین تائو از راهبان بودایی تایوان و رئیس سازمان خانواده جهانی برای عشق و صلح اظهار داشت که درک دیگران کلید پرهیز از تنش میان ادیان است. درک دوجانبه تنها در صورتی رخ می دهد که ما بتوانیم خود را در جایگاه دیگران قرار دهیم.

این همایش یک هفته ای که هر پنج سال یکبار برگزار می شود، امسال دوازدهم آذر ماه در ملبورن استرالیا با  700 جلسه، کارگاه و سخنرانی در کنار رویدادهای موسیقی و نیایشی برگزار شد.

این همایش نمایندگان بیش از 80 ملیت و 220 سنت دینی را با هدف افزایش هماهنگی میان ادیان جهان گردهم جمع کرد.

رهبران دینی در این همایش از شرکت کنندگان در اجلاس سازمان ملل در کپنهاگ خواستند به توافقی برای نجات انسان دست یابند.

درک فیسکا مدیر این پارلمان گفت که آیا زمین به قدری از تقدس برخوردار است که برای نجات آن تصمیات کوتاه مدت، شجاعانه و دشوار اتخاذ کنیم که نتایج آن در دهه های آینده ملموس باشد. رهبران دینی تلاش می کنند که با استفاده از حکمت و قوه اقناع خود استفاده کرده و اطمینان حاصل کنند که همه به مقدس بودن زمین اعتقاد داریم.

دیشب چهارشنبه 18 آذر گردهمایی پارلمان ادیان جهان با سخنرانی دالایی لاما خاتمه یافت. رهبر معنوی بودائیان جهان به شرکت کنندگان و هیئتهای حاضر در این همایش گفت که جهان با یک بحران اخلاقی رو به رو شده است که تنها ارزشهای معنوی چون محبت می تواند این بحران را حل کند.

وی اظهار داشت: درحالی که انسانها از توسعه و پیشرفت مادی برخوردار شده  دچار بحران اخلاقی هستند، اتا زمانی که احساسات انسانی به منطق تغییر نکند و ما دیدگاه تقدس را تجربه نکنیم این مشکلات حل نمی شود.اقتصاد جهانی با احساساتی چون حرص و آز آمیخته شده است و مشکلات زیست محیطی در نتیجه اولویت قائل شدن برای منافع ملی به جای منافع جهانی ایجاد شده است.

مراسم اختتامیه این گردهمایی هفت روزه با اجراهای هنری و سخنرانی نمایندگان ادیان بزرگ و شخصیتهای بومی استرالیا همراه بود.

سخنرانها به کرات تأکید کردند که تمام ادیان جهان پیام صلح را به همراه دارند اما سبک ترویج آن متفاوت است و همه باید با هم بیشتر همکاری کنند.

پاپ رسانه‌ها را به ایجاد فضای مسموم برای عادی‌سازی خشونت متهم کرد

رهبر کاتولیکهای جهان در جشن لقاح مقدس در رم رسانه‌های جمعی را به ایجاد فضای مسموم متهم کرد که این باعث می‌شود مردم حساسیت خود را نسبت به خشونت از دست بدهند.

پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیکهای جهان گفت: رسانه‌های امروز شر را به‌کرات بازگو کرده، تکرار کرده و آن را تقویت می‌کنند که این باعث می شود ما به اقدامات وحشتناکی که احساس ما را از بین برده عادت کنیم و به نوعی مسموم شویم. این سم چهره ما را تاریک‌تر کرده و باعث می‌شود که کمتر لبخند بزنیم و کمتر با یکدیگر احوال پرسی کنیم و ارتباط چهره به چهره داشته باشیم.

بندیکت شانزدهم همچنین رسانه‌ها را به سوء استفاده از ناامیدی افراد و عدم تجلیل از نکات مثبت زندگی روزانه آنها متهم کرد .

پاپ بندیکت شانزدهم همچنین در رابطه با مراسم لقاح مقدس گفت: نقاشی‌ها و آثار مختلفی از حضرت مریم وجود دارد که تنها در کلیساهای رم مشاهده نمی‌شود بلکه می توان نشانه آنها را در میادین عمومی و گوشه‌های خیابان مشاهده کرد و این امر باید عاملی باشد تا شهرونداون شهر و افرادی که از این شهرها بازدید می‌کنند به یکدیگر بیشتر احترام بگذارند.

رهبر کاتولیکهای جهان روز سه‌شنبه 8 دسامبر ( 17 آذر ماه) در جشن لقاح مقدس به وسیله اتومبیل ویژه خود از واتیکان به قلب شهر رم و منطقه گردشگری و تجاری این شهر رفت تا به مجسمه‌ای از حضرت مریم که در این نقطه واقع شده ادای احترام کند. این مجسه از مریم باکره در سال 1854 زمانی که پاپ پیوس نهم دکترین لقاح مقدس را اعلام کرد نصب شد.

وی گفت: مادر مسیح به ما می‌آموزد که خالصانه در درگاه خداوند قرار بگیریم و دیگران را همانطور که خداوند می‌بیند در نظر بگیریم و این کار را باید از قلب خود شروع کنیم و به دیگران با رحم، عشق و و مهربانی فراوان نگاه کنیم به‌ویژه افرادی که تنهاتر هستند.

پاپ نسبت به سوء‌استفاده رهبران کلیسای ایرلند از کودکان ابراز شرم کرد

درپی انتشار گزارش دولت ایرلند مبنی بر سوء استفاده‌های سی ساله رهبران کلیسای کاتولیک از کودکان این کشور رهبرکاتولیکهای جهان احساس خشم، خیانت و شرمندگی خود را از این امر ابراز کرد.

واتیکان پس از دیدار پاپ با روحانیون کاتولیک ایرلند بیانیه ای صادر کرد و گفت: پاپ نامه ای به مردم ایرلند درباره سوء استفاده های صورت گرفته و واکنش واتیکان به این بحران می نویسد.

براساس این بیانیه، رهبرکاتولیکهای جهان از این گزارش بسیار مضطرب شده و امیدوار است بتواند پشیمانی خود را از اقدامات برخی روحانیونی که به تعهد خود نسبت به خداوند خیانت کرده و اعتمادی که از سوی قربانیان و خانواده های آنها صورت گرفته نقض کرده اند را ابراز کند.

بندیکت شانزدهم در این رابطه با کاردینال شان بردی رئیس کنفرانس اسقفهای ایرلندی، دایرامید مارتین اسقف اعظم دوبلین دیدار کرد و این بحران را در کلیساها کاتولیک به بحث گذاشت. رسانه ها ماه گذشته از انتشار گزارش کمیسیون مورفی خبر دادند که طی آن مشخص شد کلیسا مسئله سوء استفاده از کودکان را پنهان کرده است.

دالایی لاما سیاستمداران استرالیا را به ترویج صلح و هماهنگی دعوت کرد

دالایی لاما طی سخنرانی برای سیاستمداران استرالیایی در یکی از جلسات پارلمان این کشور که نخست وزیر از شرکت در آن امتناع کرده بود بر ترویج صلح، هماهنگی در این کشور تأکید کرد.

دالایی لاما در این دیدار که روز چهار شنبه 18 آذر ماه با حضور بیش از 100 نفر به صورت غیر رسمی از سوی نمایندگان پارلمان برگزار شد از نمایندگان خواست به تبت سفر و ادعاهای چین را درباره انجام آزادانه آداب بودیسم از نزدیک مشاهده کنند.

نخست وزیر استرالیا به علت ممانعت از انتقادهای چین از دیدار با رهبر معنوی بودائیان تبت خودداری کرد که این غیبت از چشم رسانه ها دور نبود، اما دالایی لاما گفت که از این امر متعجب نشده است.

رهبر معنوی بودائیان تبت پس از اشغال نظامی تبت توسط نیرویهای کمونیست چین به دنبال یک قیام ناموفق درسال 1959 به هندوستان متواری و پس از آن به علت پیگیری مبارزات غیر خشونت آمیز خود علیه چین برنده جایزه صلح نوبل شد.

دالایی‌لاما در سفر به امریکا اهمیت حکمت و محبت را تبیین می‌کند

دالایی‌لاما قرار است در ماه می سال آتی میلادی به شهر بلومینگتون در ایالت ایندیانای امریکا سفر کند تا سخنرانی عمومی در اهمیت حکمت و محبت ایراد کند.

دالایی لاما رهبر معزول شده تبت و رهبر معنوی بودائیان تبت قرار است درباره "قلب بودیسم" در ششمین سفر خود به شهر بلومینگتون ایندیانا که یک شهر دانشگاهی محسوب می‌شود سخنرانی کند.

مرکز فرهنگی بودائیان تبتی مغولی تبار که از سوی برادر دالایی لاما در جنوب بلومینگتن پایه‌گذاری شده برنامه سفر ماه می دالایی لاما را به این منطقه در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرده است.

براساس این گزارش دالایی لاما 74 ساله و برنده جایزه صلح نوبل " حکم دینی قلب " در آئین بودیسم را طی جلسات سه روزه در دانشگاه ایندیانا به بحث و بررسی می‌گذارد.

این سفر طی روزهای 12 و 13 ماه می صورت می‌گیرد و براساس گزارش مرکز فرهنگی بودائیان این منطقه جزئیات این سفر به‌زودی اعلام می‌شود.

دالایی لاما رهبر معزول شده تبت، 9 سال پس از اشغال نظامی تبت توسط نیروهای کمونیست چین به هندوستان متواری شد و از آن زمان پیگیری این مبارزات غیر خشونت آمیز جایزه صلح نوبل را برای دالایی لاما به همراه داشت.

واتیکان برای بهبود رابطه با ارتدکسهای روسیه گامهای انضمامی بردارد

کلیسای ارتدکس روسیه اعلام کرد که با دیدار میان پاتریاک این کلیسا و رهبرکاتولیکهای جهان مخالفتی ندارد، اما این در صورتی است که واتیکان گامهای انضمامی مبنی بر تمایل خود به همکاری بردارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اینترفکس، اسقف اعظم هیلاریون رئیس دپارتمان روابط خارجی مقر پاتریاک مسکو به تلویزیون روسیه گفت: براساس اظهارات الکسی دوم پاتریاک فقید و کریل اول پاتریاک کنونی رهبر روحانی کلیسای ارتدکس روسیه، موضع ما طی سالها تغییر نکرده است ما هرگز نخواسته‌ایم که احتمال چنین دیداری را از بین ببریم. اما برگزاری چنین دیداری نیازمند آمادگی مناسب است بنابرین در شرایط کنونی باید تنش را حذف کرد. ما از واتیکان و کلیسای کاتولیک رم انتظار داریم گامهای انضمامی برداشته تا نشان دهند که تمایل به همکاری و از بین بردن تمام تنشهایی که دارند که در دهه 90 ایجاد شده است.

اسقف اعظم هیلاروین گفت: در آن دوره بیش از 500 کلیسا در اکراین از سوی کاتولیکهای یونانی با توسل به زود تسخیر شده و مومنان ارتدکس از این کلیساها اخراج شدند. از این رو ما خواستار اتخاذ راهکارهای انضمامی برای این مشکلات هستیم.

اسقف اعظم هیلاریون همچنین در رابطه با تصمیم اخیر دیمتری مدودوف در رابطه با برقراری روابط دیپلماتیک میان واتیکان و روسیه گفت: این اقدام شایسته تقدیر است، اما در عین حال مشکلاتی در روابط مسیحیان کلیسای ارتدکس روسیه و کاتولیک وجود دارد و باید به روش متفاوت و با ابزارهای متفاوتی کاملا حل شود. این اقدام با برقراری روابط دیپلماتیک حل نمی‌شود.

کلیسای کاتولیک و ارتدکس شرقی از زمان تفرقه در قرن یازدهم از یکدیگر جدا شده و روابط آنها با تبلیغ دینی مبلغان کاتولیک در سرزمین های ارتدکس نشین روسیه در زمان سقوط شوروی تیره تر شد. کلیسای ارتدکس روسیه یه کرات اعلام کرده دیدار میان سران دو کلیسا پیش از رفع مسائل مناقشه برانگیز صورت نخواهد گرفت.

مراسم کریسمس امسال نیمه شب برگزار نمی‌شود

براساس اعلام واتیکان پاپ امسال برای جلوگیری از خستگی جسمانی، سنت کلیسای کاتولیک را شکسته و مراسم عشای ربانی شب کریسمس را به جای نیمه شب، ساعت 22 برگزار می‌کند.

سخنگوی واتیکان اظهار داشت: این تصمیم برای تغییر برنامه از دوماه پیش اتخاذ شده تا اندکی از فشار برنامه های پاپ کاسته شود، چرا که در طول تعطیلات کریسمس برنامه ها و مراسمی که پاپ باید اجرا و در آن حضور داشته باشد متعدد است و این تصمیم به علت ممانعت از خستگی جسمانی شخص پاپ اتخاذ شده است.

براساس اظهارات سخنگوی واتیکان مشاوران واتیکان تصمیم گرفتند با این اقدام به توان رهبر 82 ساله کاتولیکهای جهان بیفزایند و بندیکت نیز با این تصمیم موافقت کرده است.

ظهر روز کریسمس پاپ پیام ویژه را از بالکن اتاق خود برای مردم حاضر در میدان سنت پیتر قرائت می کند. براساس سنت، بسیاری از کاتولیکها و انگلیکنها مراسم عشای ربانی کریسمس را نیمه شب برگزار می کنند. این مراسم روز 25 دسامبر به عنوان روز میلاد حضرت عیسی (ع) در تمام کلیساهای جهان برگزار می شود. درسالهای اخیر برخی کلیساها برنامه های خود را تغییر داده و مراسم عشای نیمه شب کریسمس را از ساعت هفت بعد از ظهر آغاز می کنند.

کد خبر 1000552

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha