۲۴ آذر ۱۳۸۸، ۱۵:۳۶

یازرلو:

ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران به فلاکت دچار شده است

ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران به فلاکت دچار شده است

رئیس آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه ساماندهی غیراستاندارد نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران دچار فلاکت و نکبت کرده است، گفت: اگر این موضوع باعث کاهش سرعت آموزش و پرورش شده بدین دلیل است که نگرش آینده‌نگر در کارکردهای پژوهشی نداریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، زکریا یازرلو صبح روز سه‌ شنبه در مراسم تجلیل از 60 معلم پژوهنده و پژوهشگران برتر آموزش و پرورش شهر تهران که در تالار فرهنگ تهران برگزار شد با بیان این مطلب تاکید کرد: عرصه تعلیم و تربیت، عرصه آزمون و خطا نیست و فرصت‌ها به شدت در حال عبور هستند.

رئیس آموزش و پروش شهر تهران ادامه داد: کارآمدی حکومت‌ها و حاکمیت‌ها به پژوهش‌محوری، علم محوری و حرکت در مسیر عصر فناوری بازمی‌گردد و ما نیز باید امروز بیش از قبل، این محورها را در عرصه تعلیم و تربیت کشور تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه امروز پژوهش و علم‌گرایی به عنوان منبع تغذیه و رشد بخش‌های علمی و آموزشی کشور محسوب می‌شود، افزود: امروزه اینکه هر فرد چند ساعت در روز کار می‌کند، مهم نیست و این موضوع صرفا ممیز کارآمدی در دنیای امروز نخواهد بود.

تولید علم اقتباس از دارایی های گذشته نیست

 امروزه اینکه هر فرد چند ساعت در روز کار می‌کند، مهم نیست و این موضوع صرفا ممیز کارآمدی در دنیای پیشرفته نخواهد بود

دکتر زکریا یازرلو

رئیس آموزش و پرورش شهر تهران گفت: دانش بنیان بودن، پردازش، انتظام و انسجام، تعلق به گستره معینی از علوم، برخورداری از هویت جمعی و تاریخی و نوآور بودن از ارکان اصلی پژوهش است و تولید علم صرفا اقتباس از گذشته و تبدیل آن به ادبیات امروزی نیست چرا که پژوهش‌ها باید مسئله‌ مدار و متمرکز بر نیازهای بخش‌های مختلف کشور باشد.

یازرلو با بیان نقاط قوت و ضعف آموزش و پرورش شهر تهران در عرصه پژوهشی افزود:  وجود مدیران و محققان توانمند از مدرسه تا سازمان که براساس پژوهش تصمیم می گیرند و افزایش حضور پژوهشگران جوان از نقاط قوت عملکرد آموزش و پرورش شهر تهران در حوزه مدیریت و کاربردی کردن پژوهش است.

برخی مدیران خود را از کارهای پژوهشی غنی می دانند

 خیران برای توسعه پژوهش در سطح مدارس سرمایه گذاری کنند زیرا به ساختن اندیشه‌های دانش‌آموزان  محتاجیم

رئیس آموزش و پرورش شهر تهران

وی گسسته بودن رابطه کارکردهای آموزشی، پرورشی و مدیریتی در سطح مدارس، مناطق آموزش و پرورش با بخش تحقیقات را از نقاط ضعف پژوهش در این سازمان خواند و اظهار کرد: به صراحت باید گفت که متاسفانه برخی از مدیران در عرصه‌های مختلف آموزشی، پرورشی و غیره خود را از کارهای پژوهشی غنی می دانند یا عملا خود را در کاربردی کردن پژوهش دخالت نمی‌دهند.

رئیس آموزش و پرورش شهر تهران افزود: کارایی نازل تحقیقات و کم‌ اثر بودن نتایج پژوهشها و ابتلا به روزمرگی و فقدان نگرش آینده‌نگر و جامع‌نگر از دیگر ضعفهای موجود در بخش کاربردی کردن پژوهش در سطح آموزش و پرورش شهر تهران است که هشدارهایی را از وضعیت نابسامان آینده نظام تعلیم و تربیت به ما می‌رساند و اهمیت انجام پژوهشهای آینده‌نگر در عرصه تعلیم و تربیت را پیش از پیش نمایان می‌کند.

خیران وارد عرصه پژوهشی شوند

رئیس آموزش و پرورش شهر تهران خواهان گسترش همکاریهای علمی با دانشگاهها شد و گفت: باید از این طریق پژوهش محوری را در آموزش و پرورش افزایش دهیم.

یازرلو از سطح نازل سرمایه‌گذاری‌ بخش غیردولتی در فعالیتهای تحقیقاتی مدرسه انتقاد کرد و گفت: در حالی که در کشورهای پیشرفته برعکس ایران عمل می شود و معتقدیم که خیران باید به این حوزه وارد شوند و به سرمایه‌گذاری‌ برای توسعه پژوهش در سطح مدارس بپردازند زیرا همان قدر که ما هم‌اکنون به ساختن سازه‌ها و مدارس نیاز داریم به سرمایه‌گذاری‌ برای ساختن اندیشه‌های دانش‌آموزان و زیرساخت‌های علمی مدارس نیز محتاج هستیم. 

در پایان این مراسم، پورتال تحقیقات سازمان آموزش و پرورش شهر تهران نیز توسط دکتر یازرلو افتتاح شد.

کد خبر 1000963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha