۲۶ آذر ۱۳۸۸، ۱۲:۳۹

ابداع مدل رایانه ای برای توضیح نحوه تصمیمگیری در مغز توسط محقق ایرانی

ابداع مدل رایانه ای برای توضیح نحوه تصمیمگیری در مغز توسط محقق ایرانی

محقق ایرانی دانشگاه ییل به همراه پروفسور عصب شناسی این دانشگاه به منظور کشف میزان تصمیمگیری های احتمالی در مغز مدلی رایانه ای ابداع کرده اند که بر اساس احتمالات آماری می تواند چگونگی تصمیمگیری در مغز را توضیح دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور علیرضا سلطانی محقق دانشگاه ییل طی پروژه ای با همکاری ژی آو جینگ وانگ پروفسور عصب شناسی دانشگاه ییل نرم افزاری ابداع کرده است که می تواند فرایند تصمیمگیری در مغز را بر اساس احتمالات آماری توضیح دهد.

این دو پیشنهاد کردند سیناپسها یا محل اتصال نرونها از توانایی احتمالات محاسباتی بر اساس نشانه های مشاهده شده در راستای ایجاد نتیجه آماری برخوردارند. به گفته وانگ انسان معمولا به ایجاد نتایج آماری نیاز دارد. برای مثال یافتن غذای عامل بیماری از میان بیشمار غذاها، تشخیص پزشکی بر اساس نشانه ها و نتیجه آزمایشها و یا تصمیمگیری درباره آفتابی یا بارانی بودن هوا بر اساس اطلاعاتی کوچک از اتمسفر زمین از جمله این نتایج آماری هستند.

سلطانی و وانگ این مدل رایانه ای را از مدارهای نرونی به منظور کشف میزان تصمیمگیری های احتمالی در مغز ابداع کرده اند. این مدل پدیده ای به نام "خطای نرخ پایه" را در انسان توضیح می دهد. این خطا به آن معنی است که افراد در هنگام تصمیمگیری درباره قطعه ای از اطلاعات (وجود لکه ای بر روی شش) که برای دو نتیجه محتمل به اندازه ای برابر قابل پیش بینی است (فرد سرطان شش دارد یا ندارد) نتیجه ای را محتمل تر تصور می کنند که احتمال وقوع آن پایین تر است.

بر اساس گزارش PhysOrg، آنچه درباره ابداع جدید سلطانی و وانگ جالب توجه است این است که چنین محاسبات پیچیده احتمالاتی و پدیده های روانشناختی اکنون با کمک این مدل رایانه ای قابل مطالعه هستند و حتی می توان برخی از آنها را بر حسب محاسبات نرونی مغز توضیح داد.

کد خبر 1002187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha