۲۷ آذر ۱۳۸۸، ۱۲:۳۰

نخستین اتوبوس هیبرید خاورمیانه رونمایی می‌شود

نخستین اتوبوس هیبرید خاورمیانه حاصل همکاری دانشگاه تهران، گروه صنعتی ایران خودرو و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت تا پایان سالجاری رونمایی می‌‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن اصفهانیان مدیر پروژه اتوبوس هیبرید و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این خبر گفت: در این پروژه، سیستم هیبرید، طراحی و روی اتوبوس شهری ایران خودرو دیزل نصب و تست های قطعات انجام گرفته و تست های خودرو نیز به زودی انجام می شود.

وی افزود: در فرایند آماده سازی اتوبوس هیبرید، حجم قابل توجهی از کارهای طراحی و پیاده سازی نرم افزار و سخت افزار کنترلی شامل درایور موتور و ژنراتور، سیستم مدیریت باتری و نرم افزار کنترل سیستم هیبرید، انجام گرفت که ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا، کسب دانش فنی هیبرید را در پی آورد.

مدیر پروژه اتوبوس هیبرید، کاهش مصرف سوخت در اتوبوس هیبرید را دست کم 30  تا 40 درصد عنوان کرد.  وی گفت: قرارداد اولیه اتوبوس هیبرید از سوی طرح خودروی وزارت صنایع بسته شده و علاوه بر صنعت خودرو، دانشگاه صنعتی اصفهان، انستیتو خودروی دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات مواد و متالورژی نو در صنعت خودرو نیز در این پروژه مشارکت کرده اند.

این استاد دانشگاه اصفهان، بهره گیری از سیستم هیبرید را رویکردی جهانی عنوان کرد و گفت: 18 درصد از اتوبوس های اوریون در ناوگان حمل و نقل شهر نیویورک  و هم جنین اتوبوس های الترا باس در ریودوژانیرو هیبرید است.

مدیر پروژه اتوبوس هیبرید افزود: موتور دیزل و کمپرسور این اتوبوس همان است که در ایران خودرو دیزل استفاده می شود و سعی  شده قطعات و سیستم های جدید نیز بومی سازی شود.

وی با بیان این که در اتوبوس هیبرید، سه سیستم خنک کاری وجود دارد گفت: رادیاتور و سیستم خنک کاری و تمام سیستم های انتقال قدرت غیر از موتور الکتریکی، باتری ها، اینورتور ها، نرم افزار و پورت های کنترل بردهای توزیع برق و جعبه باتری ها تولید داخل است.

اصفهانیان افزود: در اتوبوس هیبرید، موتور دیزلی 260 کیلوواتی 457 با یک موتور 130 کیلوواتی جایگزین شده و با کنترل موتور احتراقی در ناحیه بهینه، راندمان آن تا 80 درصد افزایش می یابد که در سیکل حرکتی مانند تهران، بین 30 تا 40 درصد کاهش مصرف سوخت و آلودگی در پی دارد و این در حالی است که کاهش هزینه های اجتماعی ناشی از آلودگی هنوز برآورد نشده است.

این استاد دانشگاه گفت: چرخ های  این اتوبوس با موتور الکتریکی به حرکت در می آید و با توجه به جدا بودن موتور احتراقی از چرخ ها، دور آن کاملا قابل کنترل است و ضمن بازگرداندن انرژی ترمزی بازیاب، شارژ باتری ها در فاصله شب تا صبح امکان پذیر است.

وی یادآور شد: کارهایی که در پروژه هیبرید برای نمونه اول انجام شده، در مورد نمونه های بعدی در مدتی کم تر از چهار ماه انجام خواهد شد و در گام اول تولید انبوه نیز می توان در چهار ماه 100 دستگاه تولید کرد.

کد خبر 1002515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha