۲۸ آذر ۱۳۸۸، ۹:۲۴

دومین دوره جایزه شعر زنان ایران به سرانجام رسید

دومین دوره جایزه شعر زنان ایران به سرانجام رسید

دومین دوره جایزه شعر زنان ایران موسوم به "جایزه خورشید" عصر پنجشنبه با تقدیر از شاعران پیشکسوت و معرفی شاعر برگزیده به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، هیئت داوران از میان 5 مجموعه شعر راه یافته به مرحله نهایی، مجموعه شعر "با خودم حرف می‌زنم" اثر روجا چمنکار را شایسته دریافت این جایزه دانست.

 دیگر نامزدهای مرحله نهایی جایزه خورشید عبارت بودند از مجموعه شعرهای "به کسی نگو" از کتایون ریزخراتی، "دنیا چشم از ما بر نمی‌دارد" اثر الهام اسلامی"، "هیچ بارانی این همه را نخواهد شست" سروده‌های شبنم آذر و"یکی از ما باید به او می‌گفت" از فرشته ساری.

هیئت داروان این دوره از جایزه شعر زنان ایران از 5 شاعر و منتقد آزیتا قهرمان، رویا تفتی، بهاره رضایی، رویا زرین و پگاه احمدی تشکیل شده بود.

در این مراسم همچنین فرشته ساری و بنفشه حجازی به‌عنوان شاعران مطرح در عرصه شعر زنان مورد قدردانی قرار گرفتند و تندیس یک عمر فعالیت ادبی به آنها اهدا شد.

رویا تفتی در سخنرانی کوتاهی درباره شعرهای فرشته ساری سخن گفت و در مقام قدردانی از وی مروری مختصر بر دگردیسی شعری به ویژه تکامل او در عرصه زبان را مورد بررسی قرار داد.

از دیگر سخنرانان این مراسم علیرضا بهنام بود که درباره بنفشه حجازی شاعر دیگر تقدیر شده سخن گفت. بهنام درباره اهمیت آثار این شاعر توضیح داد: شعرهای بنفشه حجازی یکی از انواع شعرهای بسیار مهم و در  واقع نماینده یکی از شاخه‌های مهم شهر دهه 70 است. خصوصاً شعرهای پس ازمجموعه "یک منظومه آواره و بیست ترانه سرگردان" که با تغییرات عمده در شیوه سرایش با خصوصیات شعرهای پس از مدرنیسم (حتی اگر پسامدرن نخوانیمش) نزدیکی دارد.


سپیده جدیری بنیانگذار و دبیر جایزه شعر زنان ایران در بخشی دیگری از این مراسم ضمن خواندن بیانیه هیئت داوران، درباره اهداف برگزاری جایزه شعر خورشید سخن گفت.


جدیری عنوان کرد: به رغم برخی نظرها مبنی بر اینکه باید به تولیدات ادبی فارغ از جنسیت به وجودآورندگان آنها نگاه کرد، ما بر این اعتقادیم که به خاطر محدودیتهای فرهنگی و تاریخی زنان ایرانی، در شعر شاعران زن نیز با جهانبینی متفاوتی روبه ‌روییم و همین امر آثارشان را از مولفه‌های خاصی خود برخورکرده‌است و ما را برآن می‌دارد که جشنواره‌ای متفاوت برای آنها برگزار کنیم.


وی با ذکر نمونه‌هایی ازجوایز شعر زنان درجهان برگزاری جایزه‌ای ویژه برای آنان را لازم دانست وافزود: جای خالی جشنواره‌های فرهنگی ویژه زنان در عرصه‌های دیگر به وضوح دیده می‌شود و امیدواریم در آینده شاهد برگزاری مسابقات و جشنواره‌های گوناگون در زمینه‌های دیگر فرهنگی- هنری برای زنان در سطح جامعه باشیم.


جدیری در پایان درباره جایزه‌های ادبی خصوصی و مشکلات سرراه آنها سخن گفت و با اشاره بر شفافیت نحوه برگزاری و حامیان مالی آنها نگاه بدبینانه به این‌گونه جشنواره‌ها را غیر منطقی خواند و خواهان اصلاح این دیدگاه شد.
 

 

کد خبر 1002782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha