۲۹ آذر ۱۳۸۸، ۹:۵۸

گزارش خبری مهر/

گذران زمستان با نگرانی از قطعی گاز در میان صنعتگران

گذران زمستان با نگرانی از قطعی گاز در میان صنعتگران

تبریز - خبرگزاری مهر: همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما، صنعتگران کشورمان به شدت نگران قطعی گاز صنایع شان می شوند، موضوعی که به یک دغدغه فراگیر تبدیل شده و در عین حال در دراز مدت می تواند تاثیر نامطلوبى بر اقتصاد کلان کشور بگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، در حالی شایعه قطعی گاز واحدهای صنعتی در هفته های آینده مطرح می شود که مسئولان دستگاه های دولتی به شدت این شایعه را تکذیب کرده و از عدم وجود مشکل تامین گاز این واحدها صحبت می کنند.

با اینکه تلاش دولت برای جلوگیری از قطعی گاز واحدهای صنعتی طی سالهای اخیر روندی نسبتاً امیدوارکننده را طی کرده است اما به نظر می رسد باید تدابیر مناسبی اتخاذ شود تا خسارت دیدن واحدهای صنعتی از رهگذر قطعی گاز به صفر و یا حداقل ممکن برسد.

اطلاع رسانی قبلی؛ انتظار حداقلی صنعتگران

صنعتگران انتظار دارند دولت، برنامه مشخصی را برای قطعی گاز بخش صنعت ارائه دهد تا تدابیر لازم برای کاهش خسارت و ضرر و زیان وارده به ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، صورت گیرد.

یک فعال صنعتی در آذربایجان شرقی در این باره معتقد است: متاسفانه به دلیل اینکه قطعی ها در زمستان بدون اطلاع قبلی صورت می گیرد، حاشیه تحمل صنعتگران تقلیل می یابد، چراکه قطعیهای بدون آمادگی، ضرر و زیان بسیاری را متوجه صنایع می کند.

این فعال صنعتی گفت: آگاه سازی صنعتگران از زمان قطعی می تواند، به نفع دولت و بخش صنعت باشد.

وی اظهار داشت: برخی کوره های صنعتی با حرارت بالای دو هزار درجه سانتیگراد در حال کار هستند و متاسفانه با قطعی یکباره گاز، صدمه می بینند، چراکه برخی از آنها مجهز به تبدیل حرارتی نیستند یا نمی توانند خاموش شوند.

این صنعتگر افزود: قطعی گاز صنایع علاوه بر اینکه مانع تحقق برنامه ریزی های صنعتی می شود، بلکه سود بخش صنعت نیز کاهش می یابد که این امر زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر ناهموار می کند.

وی با بیان اینکه تلاش دولت برای جلوگیری از تکرار اتفاقات زمستان دو سال گذشته قابل تقدیر است، افزود: تجربه کشورهاى پیشرفته دنیا نشان می دهد با استفاده از تکنولوژىهای نوین می توان مصرف انرژى را در بخشهای خانگى که بیشترین میزان مصرف را داراست به حداقل رساند و مانع از قطعى گاز واحدهای تولیدى شد.

محدودیتی برای تامین سوخت دوم وجود ندارد

در همین زمینه رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی ابراز اطمینان کرد، محدودیتی برای تامین سوخت دوم واحدهای صنعتی و تولیدی وجود ندارد.

علی مسافری در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: طبق توافقهای صورت گرفته با شرکت گاز و شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی آذربایجان شرقی مقرر شده سوخت دوم به اندازه مورد نیاز واحدهای صنعتی و تولیدی استان تحویل متقاضیان شود.

وی با بیان اینکه ثبت نام متقاضیان سوخت دوم انجام شده است، اظهار داشت: فرایند ثبت نام همچنان به صورت اینترنتی ادامه دارد.

رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی اضافه کرد: برای تامین سوخت دوم واحدهای صنعتی استان استثنایی اعمال نشده است به طوری که تمام واحدها از جمله واحدهایی که فاقد پروانه بهره برداری بوده یا مشکل زیست محیطی دارند نیز مشمول دریافت سوخت دوم شدند.

مسافری همچنین افزود: اغلب صنایعی که از سوخت دوم استفاده می کنند مجهز به فیلترهای مخصوص برای جلوگیری از آلایندگی سوخت مازوت هستند اما در این بین واحدهایی نیز وجود دارند که فاقد چنین تجهیزاتی هستند.

سهم 35درصدی صنایع از مصرف گاز در آذربایجان شرقی

مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه 35 درصد از گاز توزیع شده در این استان به مصرف صنایع می رسد، اظهار داشت: باید از مصرف کنندگان بخش خانگی و تجاری درخواست کرد با صرفه جویی بیشتر، مانع از قطعی گاز واحدهای صنعتی شوند.

مجتبی فوقی با بیان اینکه شرایط توزیع و استفاده از گاز طبیعی در زمان حاضر در تبریز و آذربایجان شرقی نرمال است، اظهار داشت: البته به واحدهای صنعتی ابلاغ شده است که باید ذخیره سوخت دوم داشته باشند تا در مواقع بروز بحران‌، واحدها از ادامه فعالیت بازنمانند.

لزوم تعیین سیاست های جبرانی برای واحدهای آسیب دیده

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با بیان اینکه شایعه قطعی احتمالی گاز صنایع مطرح شده است از دولت خواست سیاستهای جبرانی برای واحدهای آسیب دیده احتمالی تعیین کند.

حسین هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: شکی نیست که کشور در زمستان به دلیل افزایش مصرف بخش خانگی و تجاری، با مشکل تامین گاز روبه رو می شود ولی باید دولت خسارت واحدهایی که در مقاطعی بدون اراده خود و به دلیل قطعی گاز متحمل زیان می شوند را به نحوی تامین کند.

وی تصریح کرد: بدون تعیین سیاست های جبرانی، واحد صنعتی آسیب دیده از قطعی گاز فشار سختی را متحمل می شود چراکه چنین واحدی در زمان تعطیلی باید دستمزد کارگر، دیون بانکی و سایر تعهدات شرکت را بپردازد.

هاشمی با تاکید بر اطلاع رسانی قبلی دولت درباره قطعی گاز واحدهای صنعتی اظهار داشت: وقتی دولت اعطای امتیاز بهره برداری از گاز به یک شرکت صنعتی را مشروط نکرده است طبیعی است که واحد تولیدی هم بر همین اساس برنامه ریزی می کند.

نماینده میانه افزود: دولت باید برای توسعه سرمایه گذاری در کشور که از راه صنعت و تولید می گذرد مانعی ایجاد نکند تا سرمایه گذار برای سرمایه گذاری احساس امنیت داشته باشد.

قطعی گاز نداریم

مدیر منطقه هشت شرکت عملیات انتقال گاز ایران هم با تاکید بر اینکه قطعی با برنامه گاز واحدهای صنعتی نداریم،‌ افزود: دست اندرکاران وزارت نفت و شرکت گاز تلاش می کنند تا پایداری گاز حفظ شده و هیچ گونه قطعی گاز صورت نگیرد.

ولی الله دینی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: روزانه 70 میلیون متر مکعب گاز از مبادی ورودی منطقه هشت عملیات انتقال گاز وارد منطقه می شود و برای مصرف و صادرات مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به بالا رفتن ظرفیت خطوط انتقال گاز منطقه هشت عملیات انتقال گاز طی سال های اخیر اظهار داشت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته و با صرفه جویی شهروندان نباید اتفاقی مانند قطعی گاز صنایع رخ دهد.

وی گفت: اگر به علت رخ دادن اتفاق غیرمنتظره مجبور به از مدار خارج کردن تعدادی از واحدهای صنعتی باشیم قطعاً این مدت محدود و با اعلام قبلی خواهد بود.

مدیر منطقه هشت شرکت عملیات انتقال گاز ایران با بیان اینکه در مواقع مورد نیاز، صنایع عمده مانند نیروگاه ها از مدار خارج می شوند، اضافه کرد: چنین صنایعی که قبلاً سوخت دوم خود را به صورت ذخیره در تانکر مورد استفاده قرار می دادند به خطوط انتقال نفت متصل شده اند و بنابراین محدودیتی در استفاده از سوخت دوم به شکل تسهیل شده ندارند.

دینی همچنین در پاسخ به این سئوال که برای جلوگیری از یخ زدگی لوله ها در مسیر انتقال گاز به ایستگاه های پمپاژی چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: با آنالیز گاز تزریقی به شبکه، کیفیت گاز ارتقا یافته و امکان یخ زدگی به حداقل ممکن رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: تمام ایستگاه های پمپاژ منطقه هشت شرکت عملیات انتقال گاز ایران به هیتر(گرم کننده) مجهز شده اند که امکان یخ زدگی لوله ها در مبادی ورود به این ایستگا هها را تقریباً از بین می برد.

***

در این میان، با وجود ابراز اطمینان مسئولان دولتی در خصوص عدم قطعی گاز در آذربایجان شرقی اما تجربه سالیان اخیر و قطعی های پی در پی گاز در این منطقه سردسیر علاوه بر ایجاد نگرانی در بین مردم، باعث نگرانی صاحبان صنایع شده است.

گرچه مدیران اجرایی از تامین سوخت دوم برای بخش صنعت خبر می دهند اما این موضوع نیز خسارات زیست محیطی جبران ناپذیری در افزایش آلودگی هوای استان به ویژه شهر تبریز خواهد داشت.

.....................................

گزارش: حامد عاطفی فر

کد خبر 1002850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha