۱۳ مرداد ۱۳۸۳، ۱۳:۱۶

از سوي كميسيون اخلاق در ورزش كميته ملي المپيك صورت گرفت

رضا زاده ، ساعي و رنگرز ورزشكاران برگزيده اخلاق سال 1382

دومين همايش ملي اخلاق در ورزش روز گذشته با حضور مهندس هاشمي طبا رياست كميته ملي المپيك و بهرام افشار زاده دبير كل اين كميته و تني چند از معاونين سازمان تربيت بدني در محل سالن همايش هاي آكادمي ملي المپيك برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، درابتداي اين جلسه كه تعدادي از روساي فدراسيونها، المپين ها، پيشكسوتان ورزش كشور و ورزشكاران ملي پوش در آن شركت داشتند، بهرام افشار زاده ضمن خوشامدگويي به حاضرين ، با اشاره به اهميت كار كميسيون اخلاق گفت: اين كميسيوين يكي از فعالترين كميسيونهاي كميته ملي المپيك است و خوشبختانه اعضا آن موفق شده اند درارتباط با اخلاق ورزشي گامهاي موثري بردارند كه برگزاري اين همايش نيز از جمله اين فعاليت ها مي باشد.
افشار زاده افزود: اگر يك ورزشكار صرفا به مسائل بدني بينديشد انساني بي روح خواهد بود بايد رفتار ، كردار و منش پهلواني و قهرماني در يك ورزشكار حلول كند تا بتواند به درجات بالاي ارزشي است دست يابد.
وي با اشاره به ورزشكاراني مانند پورياي ولي و تختي افزود: فقط " سخن " نبايد گفت بلكه بايد " كردار" نيز داشت چون تنها عمل است كه انتقال مي يابد  ومي توان به آن تعميم داد. آنچه از يك ورزشكار به يادگار مي ماند منش و اخلاق پهلواني است كه هيچگاه فراموش نمي شود.
درادامه اين همايش كهنداني رياست كميسيون اخلاق در ورزش، فعاليت هاي يك ساله گذشته اين كميسيون را بر شمرد و از اشاعه و ترويج اخلاق ورزشي براساس ارزشهاي ايراني و اسلامي ، تعميم الگوي رفتاري ويژه ورزشكاران و جهت دادن افكارعمومي عليه رفتارهاي غير اخلاقي به عنوان بخشي ازاهداف تشكيل كميسيون اخلاق در ورزش در كميته ملي المپيك نام برد.

مهندس هاشمي طبا رياست كميته ملي المپيك نيز در اين همايش با اشاره به اهميت اخلاق در ورزش و فلسفه وجودي المپيسم گفت: المپيسم بر پايه ارزشهايي همانند روحيه فتوت و جوانمردي ، عشق به ميهن ، سخاوت و نفرت ازترس بنا شده است. ما بايد عادات خوب و پسنديده را در وجودمان نهادينه كنيم و دركنارعادات خوب به آگاهي مستدل هم توجه كنيم.
 وي ادامه داد: تربيت بدني يعني تربيت بدن از طريق عمل و بهترين ابزاربراي رسيدن به اعمالي مطلوب و شايسته" ورزش " است .
وي با اشاره به منش پيامبر گرامي اسلام و ائمه اطهارگفت: ما بايد ازاين سمبل ها  و الگوهاي ديني بهره ببريم و وقتي انسان دربرابر ناملايمات خويشتن داري و تقوا نشان دهد به معناي واقعي انسان بزرگي خواهد بود.
حجه الاسلام صبوري يكي ديگر از اعضا كميسيون اخلاق بود كه در اين همايش پيرامون اخلاق ورزشي در اسلام مطالب خود را بيان كرد. وي در قسمتي از سخنان خود گفتار اخلاق ورزشي همان ويژگي هايي هستند كه يك " قهرمان" را به " پهلوان " تبديل مي كنند و اگر ويژگي هاي پهلواني نباشد و ويژگي هاي قهرماني به درد نمي خورد. اگرانسان قوي باشد ولي امين نباشد، مومن و با اخلاق نباشد ممكن است قدرت خود را عليه مردم به كارگيرد ولي اگر اين دو مقوله در كنار هم باشند آن وقت آن رشد واقعي اخلاقي اتفاق افتاد .
سخنران بعدي دكتر عبدالحميد احمدي بود كه در رابطه با  اهميت و جايگاه رسانه هاي گروهي در توسعه اخلاق ورزشي مطالب خود را بيان كرد و از 4 مقوله اخلاق نظري ، اخلاق عملي ، اخلاق دستوري و فلسفه اخلاق در حوزه تعليم و تربيت به عنوان مباني اخلاقي براي يك انسان نام برد.
وي در رابطه با رسانه هاي گروهي گفت: روزنامه نگاران اخلاق را در جامعه توسعه مي بخشند پس خود بايستي مجموعه اي از خصوصيات اخلاقي حسنه باشند. وي در پايان سخنان خود ازمسئوليت ، آزادي ، استقلال ، دقت ، بي طرفي و بازيهاي جوانمردانه به عنوان  اصولي ارزشي براي يك روزنامه نگار ياد كرد كه وي بتواند نقش خود را در قبال رشد اخلاقي مقوله ورزش در جامعه ايفا نمايد .

غلامحسين ذوالقدري سرمربي تيم ملي تكواندو كشورمان سخنران بعدي همايش اخلاق در ورزش بود كه از اعتقاد ، ايمان ، تدبير ، سازگاري ، شكيبايي ، دوستي ، صداقت و صميميت به عنوان ويژگي ها و خصوصيات مطلوب يك ورزشكاربا اخلاق نام برد و از ورزشكاران خواست تا در تمامي مبارزات خود جوانمردي ، احترام به حريف ، خويشتنداري وتواضع را سرلوحه فعاليت خود قرار دهند.
" بازيهاي جوانمردانه و تدابير نوين در توسعه آن"  عنوان مطالبي بود كه محمد فنايي داور سرشناس فوتبال كشورمان در اين همايش عنوان كرد. وي از قانون " كارت سبز" نام برد كه به زودي در تمام مسابقات فوتبال اعمال خواهد شد و داور مي بايست درهر لحظه از مسابقه كه حركتي جوانمردانه صورت مي گيرد كارت سبز را به بازيكن با اخلاق ارايه دهد و در پايان هرمسابقه ويا تورنمنتي  ، تيم اخلاق براساس تعداد كارت هاي سبز دريافتي معرفي و تشويق گردد.
درادامه همايش فوق هادي ساعي و حسن رنگرز دو تن از قهرمانان ملي پوش كشورمان به گوشه اي ازخاطرات ورزشي خود اشاره كردند و سپس مراسم معرفي قهرمانان اخلاق ورزش كشورمان در سال 1382 برگزار شد كه حسين رضا زاده ، هادي ساعي و حسن رنگرز به عنوان بهترين هاي اخلاق در ورزش كشورمان در سال گذشته معرفي و از دست قهرمانان و مسئولان حاضردر همايش جوايز خود را دريافت كردند. همچنين به 40 تن از ورزشكاران با اخلاق معرفي شده از سوي فدراسيونهاي مختلف ورزشي لوح تقدير تعلق گرفت و جوايزي از سوي بسيج ورزش كشور اهدا شد.
شايان ذكراست كه از سوي كميته ملي المپيك براي 3 ورزشكار برتر اخلاق  كشورمان در سال 1382 ، يك سفر  به مكه معظمه بعنوان پاداش در نظرگرفته شد و آنها مي توانند با يك همراه به مكه معظمه عزيمت نمايند.

کد خبر 100346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha