به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامبد امینی حسینی در مورد چگونگی فعالیت سیستم ارزیابی تلفات و خسارات اتاق مدیریت بحران شهر تهران گفت: این سیستم که در کشور ژاپن نیز مورد استفاده قرار میگیرد با استفاده از مجموعهای از شتاب نگارها که در ایستگاههای سطح شهر نصب شده فعالیت میکند.
وی افزود: در زمان بروز زلزله این ایستگاهها میزان شتاب جنبش زمین را اندازهگیری کرده و توسط خطوط ارتباطی زمینی و ماهوارهای به مرکز مدیریت بحران ارسال میکنند و در این مرکز نیز نرمافزارهای خاص این اطلاعات را با توزیع ساختمانهای سطح شهر و وضعیت آنها تلفیق و آسیبپذیری ساختمانها را در اثر زلزله برآورد کرده و براساس آن نقشه توزیع خسارت و تلفات در مقیاس بلوک در بازه زمانی 20 دقیقه بعد از وقوع زلزله تهیه میشود.
امینی حسینی با بیان اینکه با بکارگیری این سیستم میزان خسارات به صورت دقیق محاسبه خواهد شد گفت: بعد از ارائه نقشه مناطق آسیبدیده از طریق رایانه، امدادگران میتوانند با توجه به وسعت خرابی هر منطقه به آنجا رفته و امدادرسانی کنند.
وی با اشاره به لزوم ساخت اتاقهای مدیریت بحران در سطوح استاندارد در تمامی شهرهای کشور گفت: باید اتاقهای مدیریت بحران در سطح استاندارد و به گونهای احداث شود که امکانات اضطراری در آن محل وجود داشته و بتواند حداقل تا 72 ساعت بدون هیچگونه نیاز به دریافت خدمات شهری فعالیت کند.
رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با اشاره به لزوم بکارگیری امکانات روز در اتاقهای مدیریت بحران گفت: خوشبختانه اتاق مدیریت بحران شهر تهران از امکانات مناسبی برخوردار است تا آنجا که میتوان گفت تاکنون در کشور چنین ساختمانی طراحی و احداث نشده است.
نظر شما