سعید شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر، "بویه" (Buoy) را سازه شناوری دانست که برای مقاصد گوناگون در روی آب دریاها، اقیانوسها و رودخانه ها به کار می رود و گفت: از این سازه های شناور به منظور نشان دادن مکانهای خطرناک، مسیرهای دریایی مجاز و راهنمای دریایی، مقاصد هواشناسی و تحقیقات اقیانوس شناسی و همچنین برای پهلوگیری کشتیها به کار رود.
وی ادامه داد: با استفاده از بویه ها می توان به اندازه گیری مشخصه های دریایی اقدام کرد که این امر می تواند اطلاعات مورد نیاز شبکه دریایی را فراهم کند.
شعبانی به جزئیات این فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این سیستم متشکل از سنسورهای هواشناسی و موج نگاری است که پس از نصب در مکانهای مورد نظر، شروع به اندازه گیری پارامترهای مورد نظر می کنند و اطلاعات را به ایستگاه پردازشگر مرکزی ارسال می کند. با استفاده از این اطلاعات می توان وضعیت دریاها را به صورت Online مونیتور کرد.
مدیر گروه پژوهشی مواد پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیردریایی از انعقاد قرارداد برای تولید انبوه اولین بویه ملی خبر داد و خاطرنشان کرد: ما قرارداد اولین بویه ملی را که اکثر تجهیزات آن در داخل تولید شده است را با صنایع منعقد کردیم. طبق این قرارداد قرار است ظرف 18 ماه آینده اولین بویه بومی را در دانشگاه صنعتی اصفهان تولید و به ارگانهای مربوط ارائه کنیم.
وی به تعداد قراردادهای صنعتی این دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: در پژوهشکده زیردریایی دانشگاه صنعتی اصفهان 42 طرح پایان یافته داریم که تحویل کارفرما شده است و در حال حاضر هفت طرح فعال در دستور کار داریم که در سال جاری قراردادهای آن منعقد شده و قرار است طی دو سال آینده اجرایی و تحویل کارفرما شود.
نظر شما