به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز پروین - عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت سیستم پیش بینی زمینلرزه توسط گاز رادون شده که می توان با توجه به تغییرات غلظت گاز رادون وقوع زمین لرزه را پیش بینی کرد که آشکارساز فوزویچ ابتدا وجود گاز رادون را در محیط نشان داده سپس با استفاده از لیدار جذبی تفاضلی در خط جذبی رادون میتوان غلظت گاز رادون راه تعیین کرد.
این سیستم پیشنهادی برای اولین بار در جهان معرفی شده است.
بر اساس اعلام دانشگاه امیرکبیر، تغییرات زمانی غلظت گاز رادن در خاک یا آبهای زیرزمینی می تواند در پیش بینی زمین لرزه استفاده شود و غلظت گاز رادون در خاک همیشه توسط پارامترهای میحطی مانند فشار هوا و دمای خاک استفاده می شود و تحت تأثیر قرار می گیرد. بنابراین برای تعیین غلظت گاز رادونه انتشار یافته در اثر زمین لرزه از سایر پارامترهای محیطی لازم است از سیتسم هیبردید لیدار جذبی تفاضلی و آشکار ساز فوزیج استفاده کرد.
با توجه به اینکه رادون گسیل کننده آلفا بوده و برد ذرات آلا در اتمسفر بسیار کوتاه است دور سنجی آن امکان پذیر نیست برای این منظور بهتر است از سیستم ترکیبی آشکارساز فوزویچ و لیدار جذبی تفاضلی استفاده کرد. زیرا آشکار ساز وفوزویج قادر است گامای پرانرژی و اشعه X گسیل شده از عناصر رادیواکتیو را آشکار سازی کند.
نظر شما